Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

o mana de ajutor pentru a face o boxa

costilx

Postări Recomandate

nu ma pricep cu masuratul parametrilor de a face o boxa pentru un oare care difuzor,am luat doua difuzoare din doua boxe care erau cam vai de ele, 4 ohm si diametrul de 30 cm,iar marimea boxelor interior era de 56cm inaltime 27cm latime partea din fata si 42cm latime laterala sau cum io zice,ce vreau sa stiu ca sa le pun amindoua in aceiasi boxa trebuie sa fie dubla la marime sau se calculeaza altfel,ce folosesc acum e o boxa de aceasta marime 120cm inaltime,47cm latime partea din fata si 35cm latime partea laterala folosesc aceste doua boxe de 4ohm si una de 8ohm care are diametrul de 38cm leam pus cele 4ohm in serie si in paralel cu cea de 8ohm pentru a avea 4ohm pe intrare,problema este ca nu este deajuns de mare boxa la volum mare vibreaza pereti boxei,ceas putea face,boxa este din lemn de brad.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Jimmy

2

• costilx

2

• ahegyes

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Boxele in general nu se fac din lemn masiv, pentru ca e mai greu de prelucrat, si niciodata nu e destul de bine tratat ca sa nu mai lucreze. Cu atat mai putin din lemn de brad! In general se aleg esente mai tari, tocmai pentru ca sunt mai rigide. Ai putea sa incerci sa ranforsezi cutiile pe care le ai acuma cu stinghii de lemn sau placi separatoare din PAL/MDF/HDF cu decupari, si eventual, daca te tine bugetul si merita, cu folie bituminoasa.

Link spre comentariu

....... Cu atat mai putin din lemn de brad! In general se aleg esente mai tari, tocmai pentru ca sunt mai rigide...........

gresit. bradul este lemnul care daca e uscat nu prea mai lucreaza, motiv pentrucare este folosit la confectionarea usilor, geamurilor, si a altor obiecte supuse intemperiilor. Nu e bun pentru boxe pentru ca are o densitate foarte mica. Un lemn cu proprietati asemanatoare bradului este teiul.Esentele tari sunt cele care lucreaza foarte mult si putrezesc repede in conditii de umezeala, dar au densitate mare si daca sunt tratate corespunzator se pot folosii pentru incinte acustice.
Link spre comentariu

N-am spus ca lemnul de brad lucreaza. M-am referit la lemnul masiv in general, si apoi am pomenit de esentele tari, care sunt mai rigide comparativ cu lemnul de brad.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări