Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

care motor electric e mai bun?

Vizitator alhimik

Postări Recomandate

Vizitator alhimik

Salut

Nu shtiu sigur in care sectsie a forumului trebuia de postat aceasta intrebare...

Care este diferentsa intre motorul electric standart cu stator cilindric shi rotorul care se invirte in interior shi acest tip de motor?

http://www.livgidromash.ru/art/articles ... essage/37/

lincul este in rusa, insa desenele ce reprezinta structura pompei sunt in romana :)

ma intereseaza diferenta in putere shi randament

din cite am observat, motorul cu vibratie (Ручеек) la un consum de energie de 400 W impinge apa in acelashi volum shi la aceiashi inaltsime ca motorul БЦ, cu rotor care "se roteshte", shi consuma energie 800 W... sau poate eu nu am observat corect???

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

1

• catkiller

1

Top autori în acest subiect

Vizitator alhimik

Posibil cu romana stau mai slab, scuze daca expresiile nu sunt prea corecte.Din lincul de pe wikipedia: "Motoarele de curent alternativ funcţionează pe baza principiului câmpului magnetic învârtitor... ", cu alte cuvinte rotorul se invirteste in interiorul statoruluiDin lincul care l-am pus in intrebarea de baza:"Как функционирует вибрационный насос?При подключении вибрационного насоса к электропитанию (50 Гц) якорь насоса притягивается к сердечнику. Каждые пол периода амортизатор отбрасывает якорь обратно. Так за 1 период токовой волны, якорь притягивается 2 раза. Следовательно, при частоте 50 Гц за 1 сек. якорь притягивается 100 раз. Так же часто вибрирует и поршень, расположенный на штоке с якорем..."Traducerea de pe translate.google.com:"Cum lucreaza o pompă vibratoare?Când conectaţi la o pompă vibratoare la o sursa de alimentare (50 Hz) ancora pompei este atrasa de bază. La fiecare jumatate de perioadă un amortizator arunca ancora innapoi. Deci, pentru o perioadă de valul curentului, ancora este atrasa de 2 ori. În consecinţă, la o frecvenţă de 50 Hz pentru 1 sec. ancora este atrasa de 100 de ori. La fel de des vibreza şi pistonul, situat pe tija cu ancoră..."Sunt doua tipuri de motoare cu diferite principii de functionare. Intrebarea consta in : care tip e mai bun, consuma mai putsina energie fata de lucrul efectuat?

Link spre comentariu
Vizitator alhimik

O mica intrebare: cum se calculeaza puterea la ax a unui motor electric? De ex. un motor care consuma 1000 w energie electrica, cita putere ofera la ax? 900 w? (la un randament de 0.9) Un motor electric care are 16 CP (care este instalat la unele masini ghibrid) ar trebui sa consume cca 16*735.5/0.9=13075 W energie electrica ??? Sau poate nu inteleg eu corect ... Help pls

Link spre comentariu

Consumul pompelor de apa, indiferent ca sint cu rotor sau cu electromagnet (cele din urma erau cunoscute in Romania ca pompe KAMA - de la numele produsului sovietic importat incepind cu anii '70) este variabil in functie de debit, diametrul tevii de absorbtie/refulare si inaltimea de refulare. Puterea specificata reprezinta consumul in sarccina maxima.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări