Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

generator electric pe baza de sunet

Vizitator alhimik

Postări Recomandate

Prin anii`30, existau tot felul de "inventatori de profesie", care-si propuneau sa capteze energia fulgerelor...asta, pana ce savantii au calculat ca un traznet "mediu" nu reprezinta decat o energie de vreo 10KWh! Vorba marelui inginer Stefan Georgescu Gorjan, "cine-i nebun sa bage milioane într-o instalaţie cu care, pe vreme de furtună, se va capta energia conţinută într-un coş de cărbuni?"...salut nu vreau sal deranjez pe marele inginer dar ia gandestete tu cate cosuri de carbune si cata poluare ar fi in minus pe terra daca sar capta macar 10% din fulgere :dans: chiar daca faci acea investzie de durata ,dar trebuie luat in calcul si la cate fulgere va fi supusa acea instalatzie pe timpul unui an ,eu sincer cred ca ar fi de numarul unitatzilor , ar insemna sa facem o padure de antene mai peste tot . dar cu captarea electricitatzii din apropierea liniilor de inalta tensiune ma refer la cele de 110kw ,ar putea fi construite ceva antene MISA?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vfp_marius

6

• mișa

4

• gica70

4

• Jimmy

3

Top autori în acest subiect

dar cu captarea electricitatzii din apropierea liniilor de inalta tensiune ma refer la cele de 110kw ,ar putea fi construite ceva antene MISA?

Ala cred ca se cheama furt. :da
Link spre comentariu

dar cu captarea electricitatzii din apropierea liniilor de inalta tensiune ma refer la cele de 110kw ,ar putea fi construite ceva antene MISA?

GRESESTI enorn ,cum sa fie furt doar nu te conectezi la inalta linie ,captezi doar undele din jurul liniei CU ANTENE sau bobine ,ma rog,,sau vrei satzi fac un desen sa ma pricepi ?
Link spre comentariu

Pe langa faptul ca inclusiv cuplajul capacitiv sau inductiv pe retelele electrice este considerat furt, stau si ma intreb cine ar face asa ceva...

Campul electromagnetic din vecinatatea acestor retele este deosebit de nociv si de periculos, conditiile de mediu sunt practic incontrolabile, fiind de mult timp dovedit faptul ca aparitia cancerului este favorizata sau chiar declansata de acesta.

Am avut in facultate, la disciplina TTI - Tehnica Tensiunilor Inalte - doi ilustri profesori, care au petrecut multi ani, cu multe generatii de studenti, multe ore in cadrul laboratorului.

Un "munte de om" fiecare. Nimic ereditar, oameni extrem de cumpatati amandoi. Au murit de cancer. Coincidenta ?

Nu degeaba exista norme deosebit de stricte in ceea ce priveste retelele de transport de inalta tensiune. Citeste Decretul 237, e doar un exemplu.

Link spre comentariu

Din nou. Pentru a capta o energie, ea trebuie sa existe in cantitate suficienta incit sa merite captata. In cazul unei linii de inalta tensiune, intr-adevar, radiaza cimp electromagnetic. Acesta reprezinta o parte din pierderile liniei. Crezi ca aceste pierderi sunt mari? Iti spun eu ca procentual la energia transferata sunt mici. Ai putea sa obtii un rezultat remarcabil daca ai capta pierderile prin unde electromagnetice pe o distanta sa zicem de 100Km. Poti trage o plasa de gard pe sub linia de inalta tensiune pe o distanta de vreo 100Km complet izolata fata de pamint si din asta e posibil cu ajutorul unor instalatii electronice destul de complicate sa obtii energia necesara unei case.Nu stiu si nici nu ma intereseaza daca e furt sau nu. Important e ca principiul sa fie inteles. Adica: energia nu se gaseste intr-un punct. Ea trebuie "culeasa" de pe o anumita suprafata. Functie de densitatea de energie, suprafata trebuie sa fie mai mica sau mai mare pentru a asigura energia necesara scopului propus. Si inca ceva din nou: energia nu "apare" asa din neant. Ea exista si noi doar o transformam.Pina una alta, eu cred ca am dat suficiente explicatii in subiectul "Energii alternative" asa ca o sa iau o pauza. De lunga durata. Pina puneti mina pe carte! (sau macar pe aparatul de masura)
Link spre comentariu

O sa-mi exprim si eu parerea, sper sa nu se supere nimeni. Nimic nou sub soare! O banda care vibreaza intr-un curent de aer constant; un "oscilator aero-mecanic". Desigur, pentru a intra in oscilatii, trebuie potrivita (acordata) acea lungime a ei pentru intretinerea oscilatiilor la amplitudinea maxima. E adevarat ca acel magnet (si interactiunea sa cu bobina si consumatorul) va frana oscilatorul dar asta e partea de energie care "se fura". Dar de aici si pana s-alimentezi un aparat de radio asa cum se sugereaza in imagini mai este.. Vorba ceea: eu cand vreau sa generez, generez :limb:

Link spre comentariu

O sa-mi exprim si eu parerea, sper sa nu se supere nimeni. Nimic nou sub soare! O banda care vibreaza intr-un curent de aer constant; un "oscilator aero-mecanic". Desigur, pentru a intra in oscilatii, trebuie potrivita (acordata) acea lungime a ei pentru intretinerea oscilatiilor la amplitudinea maxima. E adevarat ca acel magnet (si interactiunea sa cu bobina si consumatorul) va frana oscilatorul dar asta e partea de energie care "se fura". Dar de aici si pana s-alimentezi un aparat de radio asa cum se sugereaza in imagini mai este.. Vorba ceea: eu cand vreau sa generez, generez :limb:

oricum genereaza mult mai mult decat un difuzor plasat in mediu zgomotos :da pe post de generator nu?
Link spre comentariu

Asa e; sub franghia de rufe o sa montez o bobina babana, voi pune magneti prin buzunarele pijamalelor si voi prinde magneti de chi...hai sa fim seriosi!

Link spre comentariu

este adevarat ca o unda sonora nu este purtatoare de prea mare energie, dar pe de alta parte este important ca aceasta energie sa fie constanta. intamplator detin solutia la aceasta problema: am un caine care latra TOT timpul (90% din timpul vietii sale, de fapt). propun ca cineva sa-l preia, contra-cost, fireste si sa se ocupe de dezvoltarea acestei noi rase si anume cainele-latrator-tot-timpul. vor iesi o groaza de bani din asta, adica cel putin banii incasati de mine pentru caine. dezvoltarea ulterioara a unui sistem de captare si conversie in energie electrica utilizabila a undelor sonore aproape ca nici nu mai conteaza pe langa extraordinara noastra descoperire si aportul adus la dezvoltarea energiilor verzi.astept propuneri, rog seriozitate maxima!

Link spre comentariu

Se pune din nou problema randamentului, care va fi subunitar; energia cheltuita cu hrana cainilor va fi categoric mai mare decat energia captata din latratul lor.Eventual sistemul se poate imbunatati daca introduceti cainii in custi rotitoare, cuplate la generatoare clasic. Sa "dea la pedala".Din pacate in acest caz vor aparea cheltuieli suplimentare; va trebui sa ii tineti departe pe cei de la protectia animalelor. Deci, tot randament subunitar.

Link spre comentariu

Off topic: Vroiam sa va propun o varianta mai rentabila: SOCRA-MEA ! Doarme mult si SFORAIE de vibreaza si betonul . Cred ca are randament bun deoarece consuma putin si face zgomot mare! Sigur pentru cei pretentiosi se poate imbunatati randamentul prin aplicarea de ceai de tei contaminat cu diazepam ,astfel incat poate sforai pana la 20 de ore/zi la intensitate constanta!! :ras: PS. Foarte important: o cedez fara alte pretentii financiare

Link spre comentariu
...Foarte important: o cedez fara alte pretentii financiare

chestia cu pretentiile financiare e relativa: cat ne dai ca s-o luam? trebuie sa ne acoperim si noi cu ceva daunele, nu?

Se pune din nou problema randamentului...

e mic, nu mananca mult si oricum, un caine e un accesoriu indispensabil pe langa o casa, nu?

ca sa revin la subiectul arzator al topicului, citez:

Salut

sunt nou in domeniu, de aceea as ruga, daca intrebarile par prostesti, asta din lipsa de experienta.

Se poate de creat un generator electric ...

extragand esenta din problema ridicata de tine, eliminand astfel unele inadvertente minore, raspunsul este nu.

Link spre comentariu

de curiozitate... aţi ascultat vreodată zgomotul valurilor??? :rade: credeţi-mă că, deşi dulce şi relaxant la început, după vre-o 2 zile nonstop devine al naibii de enervant!!! :bataie P.S. dacă arătarea lui kit e vre-o jigodie d'aia isterică şi minusculă, ar fi o idee.doar că va trebui plasată într-o incintă insonorizată... şi, după cum bine a punctat colegul ştefan_k, vor fi probleme cu asociaţiile gen "firfoten".multa mai atrăgătoare pare soluţia colegului Poje74... mai ales că asociaţii de protecţie a soacrelor n-am auzit să existe...se iveşte însă problema consumului... evident că acesta va duce la un randament simbolic... dar rămâne satisfacţia de a pune un exemplar al speciei "homo s. soacra latrans", genul "familiaris" la lucru...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări