Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

controler ventilator in functie de temperatura

efti

Postări Recomandate

• Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• paul14

6

• lucione_cip

6

• nekkerman

4

• efti

3

Top autori în acest subiect

Nu dispera! Sunt cateva site-uri care comercializeaza piese electronice pe alese sau un monitor CRT scos din uz...de ce nu am avut eu netul la indemana in perioada de creatie... :rade:

Link spre comentariu

Stiu ca sunt multe site-uri, dar pentru 5 lei cat costa un mosfet si`un termistor de 10k, nu se merita sa dau dublu sau triplu pe transport. Ma gandeam sa inlocuiesc mosfetul cu un BC si`un BD.

Link spre comentariu

Paul, daca chiar doresti, iti trimit eu 2-3 buc N mosfeti recuperati dar buni, si un termistor de 10-15K nu mai stiu exact. Totul No cost ,eventual "imi bagi" 5-10 ron in cont cand/daca doresti tu, (nu e obligatoriu). Oricum coletul o sa il trimit fara rambus.

Astept raspuns, eventual adresa pe PM, ca tot trebuie sa faca mama un drum luni pana la posta.

Stima.

Link spre comentariu

Deocamdata nu am finante si moka nu as prea vrea sa accept. Ar mai fi o varianta sa-ti pun banii in cont marti-miercuri(cel tarziu) si tu sa-l trimiti luni. Vad maine cum sta treaba si-ti trimit un pm. Sanatate!

Link spre comentariu

Trimite-mi mp cu adresa si lasa "finantele", fa-ti treaba, oricum eu iti trimit astea pentru ca e placerea mea, nu trebuie sa te simti indatorat in nici un fel...astept adresa .... :freaza:

Link spre comentariu

Cu bunavointa lui lucione am terminat azi de pus in functiune batalionul de ventilatoare. Prima data aveam 4, dar pe unu l-am scos ca facea urat. Montajul e sensibil, cum dau mai tare incepe si turatia sa creasca. O sa-l mai reglez si maine.

Bonus, am scapat de brumul care isi mai facea prezenta uneori in boxe.

Multumesc mult pentru piese(nu era nevoie de asa multe :limb: ) si raman dator! Sper sa rezolv cat mai repede :jytuiyu

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
Vizitator hotm

Datele problemei: Receiver Satelit Dreambox 800 Clona chinezeasca. Procesor cu radiator si cooler (dimensiuni 35x35x8 mm ; 12VDC 0.05A)Problema: Functionare non-stop a coolerului, chiar daca aparatul trece in stand-by si practic devine rece. Dupa vreo 6-7 luni coolerul cedeaza (incepe sa huruie, se blocheaza)Ma gandesc la o schema de cuplare-decuplare a coolerului in functie de temperatura radiatorului. NU ma intereseaza sa varieze turatia.Ce schema de mai sus recomandati? (nu ar trebui nici sa degaje caldura componentele circuitului)Multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări