Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Motor electric masina

Vizitator contzero

Postări Recomandate

• Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

5

• remus68

4

• cristian_draghiescu

3

• florincccc

2

• 1 lună mai târziu...
Vizitator amoremotore

Felicitari pentru toti cei care au realizari in domeniul tractiunii electrice, cu cat mai multi cu atat mai bine. Recunosc sunt unul dintre pasionati, sper ca intr-o buna zi sa nu mai fiu dependent de benzina si sa am propriul automobil electric. Partial am rezolvat problema transportului folosind un scuter electric atunci cand vremea imi permite, pentru ceva mai mult lucrurile se complica. Din toate variantele posibile pana acum, am ajuns la cateva concluzii pe care le impartasesc pentru cei interesati:1. Automobilele electrice sunt inca destul de scumpe, sunt convins ca vor fi mai accesibile intr-un viitor pe care il doresc apropiat2. Conversiile home-made sunt costisitoare mai ales atunci cand se doreste conversia unui vehicul clasic3. Cea mai eficienta conversie ar fi conversia unui vehicul hibrid intr-unul electric si asta din mai multe motive( motor electric puternic, baterii performante, electronica de calitate, etc.)Modelul Toyota Prius hibrid se pare ca se preteaza cel mai bine la acest lucru, este destul de ieftin in varianta second-hand, 3-4000 euro in Germania pt an de fab. 2001, i se poate adauga inca un set de baterii ( cca 1000 euro) plus un incarcator cu care se poate incarca direct de la priza si gata automobilul electric. In SUA baietii destepti au rescris softul Priusului si in felul asta au reusit si cresterea vitezei de deplasare( limitata la 50km/h in varianta hibrid). In Romania deja exista cativa posesori de Toyota Prius care au realizat ceea ce am scris mai sus. Pentru cine este interesat la modul serios, putem discuta oricat pe tema asta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări