Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare legata de acel Sgnd.

MrPerform

Postări Recomandate

Salutare. Am realizat multe amplificatoare dupa schema Quasi nmos (200 si 500) toate au functionat perfect in inca functioneaza, dar problema mea e ca de 3 zile am realizat un quasi nmos 200 in cutia caruia am legat si un corector de ton pe care le-am alimentat de la un traf cu tensiunile 35-12-0-12-35 Vac si dupa o jumatate de ora de mers la maxim a cedat etajul final. Sa fie oare din cauza faptului ca masa acelui corector legata la intrarea amplificatorului mi-a anulat efectiv Sgnd-ul (masa prin rezistenat de 10 Ohmi) sau pur si simplu piesele au fost de proasta calitate, ma rejer la MJE-uri care mi s-au parut ciudate la achizitie.Eventual spuneti-mi cum ar fi trebuit sa leg acel corector care l-am alimentat din acelasi traf cu care am alimentat amplificatorul.Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MrPerform

2

• remus68

1

• Den

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Cel mai bine este daca desenezi tu cum ai facut conexiunile.Banuiala mea este ca dupa ce ai montat corectorul ai supramodulat amplificatorul si atunci a cedat.

Link spre comentariu

Exista topic pt nmos.Am intalnit si eu aceasta problema cu cedarea unui canal dupa ce am introdus un preamplificator cu corector de ton..si tot la faptul ca se anuleaza sgnd m-am uitat urat.Dupa ce am facut o plimbare cu masa in lungul montajului(amplif-preamp-intrare),am anulat sgnd complet si tot au cedat finalii la urma.Am montat clippingul,asta m-a ajutat sa vad ca supramodulez intrarea in amplificatorul final si am corectat asta,dar tot au picat finalii(picau cate unul pe ramura).Dupa un timp m-am prins ca problema e in mje-uri si in finali.Facaturi sau rebuturi din fabrica,asta se plimba pe piata renumitelor magazine online.La momentul actual am 2 canale bune,capabile sa sustina fara probleme maximul de putere,dar cu ce risipa...am un borcan plin de irf-uri si mje-uri bune de orice,numai de etaj final audio nu. Nu cred ca are nici o legatura sgnd cu craparea finalilor.Doar pericolul sa apara bucle de masa si alte minuni.Sa nu oscileze ceva pe acolo.

Link spre comentariu
Vizitator rrrremus

Desi mai scumpe, eu nu cumpar componente decat de la Farnell, Moused sau Digikey. Nu am gasit in aproape 8 ani o componenta cu probleme.Am construit si eu acest amplificator in urma cu multi ani si inca functioneaza foarte bine ca amplificator care il imprumut pt chefuri. Nu stiu cum ai legat acolo corectorul de ton, dar masa audio trebuie separata de masa de putere. Masa corectorului de ton trebuie legata de masa audio de la amp.

Link spre comentariu

La caliatatea MJE-urilor m-am gandit si eu pentru ca pana acuma am cumparat doar de la un singur magazin si nu am avut probleme de genul asta, dar de data asta nu aveau pe stoc de unde cumparam de obicei si am mers la alt magazin si am luat de acolo. Astazi au adus la magazinul de unde cumpar eu, am montat alte mje-uri am schimbat un final ca doar unul a cedat si pe urma a inceput sa imi scoata fum din rezistenta de 47Ohmi de pe T6 si mi-ai puscat condesatorii de 100Uf/63V. ;)) si mi-au cedat 3 finali. Am mers am cumparat altii i-am inlocuit si merge fara probleme cu corectorul legat la alt transformator. Tin sa mentionez ca am legat cate 3 finali pe ramura deoarece il folosesc in 2 ohmi (4 boxe legate in paralel cate 2 de 4 ohmi de 400W si trafu e unul dintr-un amplificator TEAC pe spatele caruia scrie Power Consumption 1000W).Totusi tind sa cred ca problema a venit de la legarea corectorului care anuleaza Sgnd-ul. Dati-mi un sfat cum as putea lega totusi acel corector la acelasi transformator ca e corectorul original al teac-ului si are intrare de microfon si telecomanda.Mai jos e atasata modul in care am legat.[attachment=0]rsz_41.jpg[/attachment]

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări