LostCell Postat Septembrie 6, 2005 Partajează Postat Septembrie 6, 2005 citind topicul cu difu de inalte si becu de 24v mi-am dat seama ca nu stiu cum sa aflu rezistenta unui bec la incandescenta sau in functie de curent, :? imi puteti zice si mie sau sa dati niste linkuri(in romana preferabil) :?: Link spre comentariu
Sharky Postat Septembrie 6, 2005 Partajează Postat Septembrie 6, 2005 R=U/Ideci masori curentul si aplici formula complicata de mai sus :lol: Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Septembrie 6, 2005 Partajează Postat Septembrie 6, 2005 ... cum sa aflu rezistenta unui bec la incandescenta sau in functie de curent...Da, desi pare simplu pentru unii, rezistenta unui bec este neliniara, deci creste de la ''rece'' la ''cald'' prin aplicarea unei tensiuni care sa-i provoace aprinderea filamentului...De exemplu un bec de 40W/220V are la rece 65-70 ohmi iar la cald cand este aprins are aproape 1200 ohmi... 8) Se ajunge astfel la o variatie de aprope 10-20 de ori pentru rezistenta electrica a unui bec. Pe vremuri se folosea propietatea de variatie a rezistentei unui filament metalic sub forma unui dispozitiv numit ''baretor''. Experimente si explicatii aici: http://www.actrus.ro/biblioteca/cursuri ... u3/b13.pdf Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum