ramsesrr Postat Septembrie 18, 2010 Partajează Postat Septembrie 18, 2010 Nu ai inclus bibliotecile,daca le incluzi nu o sa iti dea eroari Link spre comentariu
Liviu M Postat Septembrie 18, 2010 Partajează Postat Septembrie 18, 2010 Ai incercat tu si merge? Daca da, poate spui si care biblioteca lipseste.Nu de alta, da' mie mi se pare ca toate variabilele sunt deja definite. Problema incepe la instructiunea asm; se pare ca sintaxa nu e chiar cea asteptata de compiler. Link spre comentariu
cosmin_h Postat Aprilie 5, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2011 Salutare,Rog pe cineva sa imi scrie un soft in MPLAB care sa aprinda un led pentru PIC16F629, as dori ca autorul sa posteze softul exact cum e scris in MPLABMultumesc Link spre comentariu
francezu Postat Aprilie 5, 2011 Partajează Postat Aprilie 5, 2011 Cred ca ai vrut sa zici PIC12F629, asta ar fi o varianta de cod: ; MCLR legat la VDD; led la pinul GP0 list p=12F629 #include <P12F629.INC> errorlevel -302 __Config 0x3FA4led_port equ GPIO ; asigneaza iesire ledled_pin equ 0;********************************* org 0x0000 ;------------------------------------------------------------------------------; OSCCAL RESTORE (not required if internal OSC is not used);------------------------------------------------------------------------------ BSF STATUS,RP0 ; set file register bank to 1 CALL 0x3FF ; retrieve factory calibration value MOVWF OSCCAL ; update register with factory cal value BCF STATUS,RP0 ; set file register bank to 0 ;********************************;Configurare porturi si periferice;******************************** movlw 0x07 movwf CMCON ;opreste comparatoarele banksel TRISIO ;selecteaza bank 1 clrf TRISIO ;seteaza toti pinii ca iesiri digitale banksel GPIO ;selecteaza bank 0 clrf GPIO ;initializeaza iesirileMain bsf led_port,led_pin ; aprinde led goto $ ; bucla infinita end Link spre comentariu
cosmin_h Postat Aprilie 5, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2011 @francezu, MultumescAm vrut sa spun PIC16F628, dar din cauza oboselii am scris tampenii, oricum e ok si pentru 12f629, il am si pe elMultumesc Link spre comentariu
francezu Postat Aprilie 5, 2011 Partajează Postat Aprilie 5, 2011 Am vrut sa spun PIC16F628 ; MCLR legat la VDD; led la pinul PB0; oscilator intern 4MHz list p=16F628 #include <P16F628.INC> errorlevel -302 __Config 0x3F30led_port equ PORTB ; asigneaza iesire ledled_pin equ 0;********************************* org 0x0000 ;********************************;Configurare porturi si periferice;******************************** movlw 0x07 movwf CMCON ;opreste comparatoarele clrf PORTA ; initializeaza iesirile CLRF PORTB banksel TRISA ;selecteaza bank 1 clrf TRISA ;seteaza toti pinii ca iesiri digitale clrf TRISB banksel PORTA ;selecteaza bank 0Main bsf led_port,led_pin ; aprinde led goto $ ; bucla infinita end Link spre comentariu
mihaipadawan Postat Aprilie 21, 2011 Partajează Postat Aprilie 21, 2011 salut!sunt mihai ,locuiesc in craiova, am 18 ani si termin clasa a 12ea. am o problema relativ mare... soarta, ajutata de ignoranta mea, m-a dus intr-un liceu de uman. terminand acest profil ,care nu are nici o legatura cu imi place ,sunt intr-o criza deoarece nu vreau sa se repete aceiasi problema si la facultate.asadar, in ultimele 2 luni, am inceput sa realizez ce vreau si am deschis niste manuale de informatica si de fizica incercand cu greu sa recuperez ce ar trebui stiu. cunostiintele mele sunt mai bune dar nicidecum la un nivel suficient incat sa pot macar sa inteleg ce imi trebuie pentru cel mai simplu proiect.acestea fiind zise... intelegeti ca am intrebari de super incepator. pentru un simplu "proiect" de a aprinde si stinge un led, urmat de altul cu niste jocuri luminoase (am citit prin alte posturi ca se incepe cu astea) ce trebuie sa cumpar? ce microcontroler? ce sa ii cer vanzatoarei de la adelaida cand ma duc? am inteles ca programatorul este acela care programeaza cipurile. am mai inteles ca unii dintre voi le-au facut singuri ajungand la preturi mult mai mici (aprox 80 ron). eu evident ca nu o sa pot sa fac unu la nivelul acesta, deci ce imi recomandati? am cautat si kituri (nu sti daca am cautat ce trebuia) si costa maxim 200 ron. alta solutie inafara de a-l cumpara am?sper ca am postat unde trebuie si va multumesc anticipat! Paste fericit! (o sa stau cateva ore cu mousu pe refresh, abia astept sa raspunda cineva ) Link spre comentariu
Liviu M Postat Aprilie 21, 2011 Partajează Postat Aprilie 21, 2011 salut!nu vreau sa se repete aceiasi problema si la facultate.Nu vad legatura intre picuri si facultate.Ca sa ajungi la facultate/sa reusesti cu facultatea n-ai nevoie neaparat de microcontrolere. Dupa cum pentru microcontrolere n-ai nevoie neaparat de facultate.Parerea mea e sa te preocupe microcontrolerele (cel mult) pe post de relaxare si in restul timpului sa te pregatesti de facultate.Dupa ce o sa fii la facultate o sa ai s timp si, daca ai noroc, o sa capeti si cunostintele necesare.Repet, parerea mea. Link spre comentariu
mihaipadawan Postat Aprilie 21, 2011 Partajează Postat Aprilie 21, 2011 am auzit ca se face asa ceva la facultate, insa un incep pentu asta, incep pentu ca am pofta si imi place, e frumos. totu a inceput cand am vazut pe youtube niste videouri cu circuite si din comentarii am inteles ca nu e foarte greu. de atunci numai la asta ma gandesc Link spre comentariu
pegas Postat Aprilie 22, 2011 Partajează Postat Aprilie 22, 2011 ca sa fiu rau... ce facultate? reality call: in nici o facultate nu faci exclusiv microcontrollere. ai sa faci o gramada de alte lucruri, mai mult sau mai putin folositoare. ontopic: incepe sa citesti despre PIC-uri. era cineva care solicita o carte, cauta topicul. mai intai sa vezi ce sunt, cum fac ceea ce fac. apoi, sa te hotarasti daca vrei sa programezi in asm sau high level. http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=11&t=81985 dupa asta, trebuie sa iti construiesti un programator. eu te voi indruma catre cel facut de mine :-) viewtopic.php?f=205&t=80533 iti trebuie doar o sursa de 5V. si evident, restul de piese ;-) costul a fost ~80 de RON, pentru ca nu aveam decat sursa (un incarcator de telefon). cel mai scump: controlerul (16F876A) si cablajul de test (cam 50 RON amandoua, daca tin bine minte). daca dispui de o sursa de 16VAC, atunci poti sa iei orice controller gasesti/vrei. si poti folosi programatorul lui bob. e foarte usor si merge. poti mai intai sa vezi pe la magazin/e ce PIC-uri au si pe urma sa vezi ce programator iti faci. sau poti sa cumperi programatorul. este un coleg care a facut o clona de pikit2 si pretul pare ok. dar documenteaza-te mai intai sa vezi daca merge cu ce PIC vrei tu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum