Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inregistrare PC - Filtru

Vizitator karcsika

Postări Recomandate

Vizitator karcsika

Buna ,am o problema cu inregistrare audio a chitarei.Cand inregistrez o sectiune intotdeanuna apare un zgomot,hiss neplacut in zona de 12kHz.Am incercat mai multe cabluri,procesoare de effecte(care au buffer incorporat),dar tot este acolo ceva.Am auzit ca poate doza emite asemenea frecventa.Intrebarea mea este,sa ma ajutati sa construesc (mai bine,sa aleg un condensator) un filtru low pass,RC.Impedanta dozei este 16kOhm si vreau sa tai orce peste cam 8kHz ( ca spectrul chitarei cam pana acolo este).Ce condensator trebe pus la filtru?Stiu ca sunt calculatoare,care calculeaza,dar nu prea,am inteles.Multumesc foarte frumos

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

5

• zal

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Fenomenul persista si daca actionezi potentiometrul de ton al chitarii pe pozitia "taie inalte"? Se simte vreo diferenta daca nu atingi corzile cu mina (creste zgomotul)?

Link spre comentariu

Daca atunci cind actioneaza tonul de la chitara in pozitia taie inalte, zgomotul persista, este putin probabil sa fie eficient 1nF deoarece in chitara este montat un condensator de 10...33nF in serie cu potentiometrul de ton (montat ca rezistenta variabila) - cind acesta este in pozitia precizata mai sus, condensatorul este in paralel pe linia de semnal (cu potentiometrul de volum la maxim si cel de ton la minim -taie inalte- circuitul este: doza in paralel cu rezistenta potentiometrului de volum si totul in paralel cu condensatorul).

Link spre comentariu
Vizitator karcsika

chitara are numai un potentiometru de volum,nu are ton,am scos o demult,da aveti dreptate,atunci sa incerc intre ce valori sa pun condensator?-ca sa raman in spectrul de frecventa a instrumentului

Link spre comentariu
Vizitator karcsika

Da sunt legate intrun punct.Mai bine descris fenomenul: deci conectez la pc,linia,se aude bine in monitoare,totul e bine,nu avem brrm,hiss.Cand intrun in daw(fie audition,cool edit) dau record,cant ceva,ok.Cand vreau sa aud ce am cantat,se aude bine,dar se poate observa un hisss,ce nu a fost,cel putin nu am observat la simplu cantat doar in monitoare.Bine.Luam un grafic eq in softul de editare,si incep din sus,si cand tau la 12,5kHz hissul ala dispare.Stiu,se poate scoate cu softul,dar de exemplu sunt pluginuri (amp simulator) in care nu avem eq grafic,si nu prea se poate scoate,ori atenuezi si restul inaltelor.

Link spre comentariu

Remonteaza vechiul reglaj de ton al chitarii asa cum am spus eu mai sus (poate sa fie facut si in afara chitarii) sau monteaza un condensator de 1...33nF in paralel pe linia de semnal, pina iti place cum suna.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări