Vizitator ko Postat Septembrie 6, 2005 Partajează Postat Septembrie 6, 2005 scuze daca nu postez unde trebuie dar sunt nou pe aici.Problema:Vreau sa vad filmele de pe Pc la TV. Nimic deosebit pana cum. Numai ca tv-ul e Telecolor de prin 1980 si ceva. Si nu stiu cum sa fac legaturile dintre mufa lui Av si cea de la placa video.am facut rost de o schita a tv-ului si am obs cum sunt impartite firele. Mufa de la tv este de genul: rotunda, cu 5 gaurele dispuse radial si a 6-a gaura pe centru. Dar nu stiu acum la placa video cum sunt firele ca sa le pot uni. Trebuie doar doua din cate am inteles, video si masa. Am incercat toate posibilitatile dar nimic. O alta problema e cum pot verifica daca mufa de la Tv este functionala? Adica cum stiu ca tv-ul intra pe AV mode. El are cate un selector pt fiecare post in parte. In total 6. La ultimul scrie AV. Selectorul este o rotita si in dreapta ei un piciorus care merge schimbat pe 3 intervale de frecventa. La unul din intervale scrie AV. Am dat piciorusul acolo si am inceput sa ating cele 2 fire cu celelalte 5 de la Placa video. Nimic. :( Mi-a spus cineva ca ar intra automat in Av in momentul in care se conecteaza corect firul. Pe scurt:1. Cum pot sti daca tv-ul intra pe AV mode2. Care sunt semnificatia firelor de la placa video. Placa este geforce mx440 si mufa este de genul: rotunda, doua randuri de gaurele(4 sus si 3 jos)pe orizontala si masa jos de tot(ceva dreptunghiular).3. Trebuie sa fac ceva de la PC pt TV mode? O rezolutie anume? alte setari?4. Ce fire trebuie legate in final pt a avea semnal video pe TV si cate fire trebuie legate? (pt a fi sigur).Multumesc tuturor celor care vor avea amabilitatea sa ma ajute si va doresc tuturor o viata cat mai buna. Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Septembrie 6, 2005 Partajează Postat Septembrie 6, 2005 Tu ai o situatie mai complicata... Ca regula generala toate conectarile sa fac cu echipamentele scoase din priza si de preferat ca mufa de antena sa nu fie cuplata la televizor. Ai nevoie de o mufa mini-DIN cu 7 pini pentru a scoate semnalul video din PC si de o mufa DIN cu 6 pini pentru televizor si de o mufa tata jack 3.5mm pentru sunet. In plus cabluri ecranate pentru conexiuni. Conectorul DIN 6 pini la televizor: Notatia pinilor: 1 AV select - se aplica +12V pentru a comuta pe ''intrare'' 2 Video in/out 3 Chassis ground 4 Left audio in/out 5 12V 6 Right audio in/out Conectorul 7 pini mini DIN 1 Analog GND 2 Analog GND 3 Video Y (Luminance) 4 Video C (Chroma) 5 Composite Video 6 Unused 7 Unused pinii: 5,6 si 7 sunt pinii din centru Semnalul video complex se poate obtine direct la pinul 5 sau se ''aduna''semnalul de la pinul 3-luminanta -fir direct cu semnalul de la pinul 4-crominanta -printr-un condensator de 3.3-10nF... Aceste semnal video se aplica la televizor la pinul 2. Semnalul de sunet se va culege cu o mufa jack de 3.5mm din PC si se va aplica la mufa DIN-6pini la pinii 4 si 6 iar masa (comuna cu masa pentru video) la pinul 3. Televizorul se trece in AV prin aplicarea unei tensiuni de +12V la pinul 1 , de preferinta pentru protectie printr-o rezistenta de 100-470 ohmi. Cred ca la pinul 5 ai tensiunea de +12V, dar nu este o regula pentru Telecolor.. Link spre comentariu
Vizitator ko Postat Septembrie 6, 2005 Partajează Postat Septembrie 6, 2005 multumesc pt informatii. e incredibil cat de multe stii voi. sau e incredibil cat de putine cunosc eu. .si fara a 'injecta' 12 V nu se poate?Mentionez ca nu am tangente cu electronica de aceea as vrea ca un fel de ' Idiots guide'..daca ar fi 12 V la pinul 5 unesc pinul 5 cu pinul 1? pt a aplica o tens de 12 V la pinul 1 cum procedez? trebuie sa caut 12 V prin tv si unesc cu pinul 1?Multumesc pt rabdare. Numai bine.. Link spre comentariu
Vizitator 79 vir Postat Septembrie 6, 2005 Partajează Postat Septembrie 6, 2005 am si eu o intrebare de incepator, o placa video fara iesire de tv out [G.F.2]pot sa o conectez pe un tv? Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Septembrie 7, 2005 Partajează Postat Septembrie 7, 2005 ...si fara a 'injecta' 12 V nu se poate? Nu, trebuie aplicata o tensiune de 8-12V pentru a schimba functionalitatea pinilor, deoarece pe aceeasi pini se obtine si semnalul de iesire, deci aplicarea tensiunii comuta pinii din iesire in intrare semnal video respectiv audio. daca ar fi 12 V la pinul 5 unesc pinul 5 cu pinul 1? da, de preferat pentru a evita surprizele printr-o rezistenta de limitare a curentului... minim 100 ohmi, maxim cred ca merge si 470 ohmi... pt a aplica o tens de 12 V la pinul 1 cum procedez? trebuie sa caut 12 V prin tv si unesc cu pinul 1? Da se poate si asa dar prin rezistenta respectiva... O tensiune de +12V se gaseste la tastatura ce comanda selectorul FIF-UIF... Detaliu mufa DIN 6 pini: http://www.price.ro/forum/attachment.ph ... entid=4945 Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Septembrie 7, 2005 Partajează Postat Septembrie 7, 2005 am si eu o intrebare de incepator, o placa video fara iesire de tv out [G.F.2]pot sa o conectez pe un tv?Nu, nu se poate fara o conversie de la semnalul VGA la un semnal video composite. Problema este ca pentru a obtine o calitate buna un convertor extern este cam scump. Este mult mai ieftin sa-ti schimbi placa video cu una care sa aiba si iesirea de TV-out integrata pe placa... 8) Link spre comentariu
Vizitator 79 vir Postat Septembrie 8, 2005 Partajează Postat Septembrie 8, 2005 am inteles multam pt sfat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum