Mishu_17 Postat Iulie 31, 2010 Partajează Postat Iulie 31, 2010 As vrea sa stiu cum se poate realiza o tensiune de referinta de precizie (in general, nu doresc o anumita valoare pentru tensiune). Multumesc anticipat. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Iulie 31, 2010 Partajează Postat Iulie 31, 2010 La ce vrei sa o utilizezi ?Sau este o intrebare de ordin general ?Daca +/- 0,1 precizie in intervalul -40... +85 grade Celsius te satisface,apeleaza la seria 4040. Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 31, 2010 Partajează Postat Iulie 31, 2010 In functie de aplicatii poti utiliza o dioda zenner inseriata cu un generator de curent constant sau chiar o simpla dioda zenner inseriata cu o dioda in conductie directa (pentru termocompensare), evident, alimentate printr-o rezistenta. Link spre comentariu
Stefan Postat Iulie 31, 2010 Partajează Postat Iulie 31, 2010 gasesti de la microchip MCP1525/41 - pentru 2.5V respectiv 4.096 - foarte precis.TL431 - ordinar, depinde de cerinele aplicatiei. Link spre comentariu
Mishu_17 Postat Iulie 31, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2010 o simpla dioda zenner inseriata cu o dioda in conductie directa (pentru termocompensare), evident, alimentate printr-o rezistenta.Adica asa? Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 31, 2010 Partajează Postat Iulie 31, 2010 Da. Asta este cea mai simpla sursa de referinta. Dintre diodele zenner produse in Romania, cea mai stabila a fost PL5V1 (se vede in cataloage), din punct de vedere a derivei termice. Link spre comentariu
Mishu_17 Postat August 7, 2010 Autor Partajează Postat August 7, 2010 Mai am o intrebare: am vazut intr-o schema o referinta de tensiune ca si cea din schema. Vreau sa stiu daca aceasta referinta de tensiune este mai stabila decat o simpla dioda zener (in serie cu o rezistenta) si daca as vrea sa o folosesc, ce valori ar trebui sa aiba rezistentele (potentiometrul are valoare de 10K). Multumesc anticipat. Link spre comentariu
EmyRulz Postat August 7, 2010 Partajează Postat August 7, 2010 Daca vrei precizie si compensare cu temperatura cel mai bine ar fi sa folosesti o referinta de tensiune utiliand banda interzisa a semiconductorilor: http://en.wikipedia.org/wiki/Bandgap_voltage_reference Exista circuite integrate pentru asa ceva. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum