Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tensiune de referinta

Mishu_17

Postări Recomandate

As vrea sa stiu cum se poate realiza o tensiune de referinta de precizie (in general, nu doresc o anumita valoare pentru tensiune). Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mishu_17

3

• remus68

2

• Stefan

1

• cristian_draghiescu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

La ce vrei sa o utilizezi ?Sau este o intrebare de ordin general ?Daca +/- 0,1 precizie in intervalul -40... +85 grade Celsius te satisface,apeleaza la seria 4040.

Link spre comentariu

In functie de aplicatii poti utiliza o dioda zenner inseriata cu un generator de curent constant sau chiar o simpla dioda zenner inseriata cu o dioda in conductie directa (pentru termocompensare), evident, alimentate printr-o rezistenta.

Link spre comentariu

o simpla dioda zenner inseriata cu o dioda in conductie directa (pentru termocompensare), evident, alimentate printr-o rezistenta.

Adica asa?
Link spre comentariu

Da. Asta este cea mai simpla sursa de referinta. Dintre diodele zenner produse in Romania, cea mai stabila a fost PL5V1 (se vede in cataloage), din punct de vedere a derivei termice.

Link spre comentariu

Mai am o intrebare: am vazut intr-o schema o referinta de tensiune ca si cea din schema. Vreau sa stiu daca aceasta referinta de tensiune este mai stabila decat o simpla dioda zener (in serie cu o rezistenta) si daca as vrea sa o folosesc, ce valori ar trebui sa aiba rezistentele (potentiometrul are valoare de 10K). Multumesc anticipat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări