Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tuburi din TV

Reynolds

Postări Recomandate

Sau vezi sa nu fie si transformatorul audio ( asta daca nu e seria venus-miraj sau seriile H1 si H2 care au iesire directa pe un difuzor de 750 ohmi/3W). Puteti incerca aceasta varianta fara trafo audio. Lampile din partea audio sunt PCL86 si PL84 cuplate intr-un fel de montaj PP .Transformatoarele de cadre au performante modeste in audio. Sunt bune doar in cazul in care sunt folosite pentru un amplificator care deserveste un radioreceptor MA. Daca este vorba de orice alt televizor pana la seria DACIA-INTIM inclusiv, acestea au transformator de iesire audio si difuzoare de 5-8 ohmi , care se pot folosi pentru experiment. Oricum, performantele audio ale amplificatoarelor din TV de la vremea aceea sunt modeste in ceea ce priveste spectrul audio redat, dar nici cerintele de la vremea respectiva nu erau prea mari. Pentru un TV, puterea suficienta era considerata 1,5-2,5W. Doar televizoarele mai rasate aveau si amplificatoare PP ( am unul cu etaj final cu 2xPCL86 si are 3 difuzoare are puterea de iesire undeva la 6-7 W cu distorsiuni la volum mare insa , cred ca si lampile finale sunt cam desperecheate in ceea ce priveste emisia electronica).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Reynolds

13

• aygun

3

• remus68

3

• Trabant

3

Top autori în acest subiect

Eu am 3 x 6n6p si nu prea stiu ce sa fac cu ele. Are careva prin ograda niste pcl86 ? Tare as vrea sa fac niste teste si cu aceasta lampa pe trafurile ptr EL84. Am crezut ca am PCL86 insa cand am ajuns acasa si am aruncat un ochi prin cutia cu maimute am constatat ca erau de fapt PCL85 :jytuiyu Mai am 6n1p , 6n3p , ecc85 , ecc82 , py88 si ceva lampi miniatura.Am tot auzit pe aici ca pcl86 suna frumos . Altfel zis , daca are cineva pe aici ceva cu pcl86 si vrea sa scape de el sa imi dea un mp. Mutumiri.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

poate pot folosi traful din TV am vazut ca e unul pe acolo, in partea dreapta lateralurmeaza sa vad ce caracteristici are

Salut,Se mai poate utiliza o sursa in comutatie de TV recuperata, cauta in targul din Pitesti cand ai timp, tot acolo am vazut si trafuri la preturi negociabile.Cristian
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări