Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tuburi din TV

Reynolds

Postări Recomandate

• Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Reynolds

13

• aygun

3

• remus68

3

• Trabant

3

Top autori în acest subiect

televizoarele sunt marca intimcare dintre tuburi ar fi bune la un montaj audio?Tuburi: PCC189, PCF801, 2xEF183, EF184, PCL86, 2XEF80 ,PCL84 , PCF80, PCL85/805, ECC82 , PL500/504, PY88, DY86/87 si AW47-91

Link spre comentariu

mi se pare destul de complicat pentru inceput un amplif complet pe lampi. as dori sa fac pentru inceput unul hibrid sau cu preamplif pe lampi.daca ma puteti ajuta cu o schema buna testata

Link spre comentariu

asta stiam si eu vreau sa stiu daca ar fi ok schema. adica sa fie de o fidelitatepeste una cu tranzistori sau opa.daca nu este poate aveti una mai buna

Link spre comentariu

Daca e vorba doar de curiozitate eu as recomanda ceva construit cu lampi noi, altfel veti trage o concluzie cel mai probabil gresita...nu lampile sunt investitia cea mai mare intr-un montaj cu lampi. Foarte probabil ca transformatorul de alimentare si condensatoarele de filtraj va vor costa mai mult. Lampi ieftine si bune sunt destule pe forum la preturi decente.In afara de cazul ca au fost tinute pe undeva nefolosite, ceea ce nu cred ca e cazul, televizoarele alea sunt printre primele modele romanesti, deci au o uzura mare. Poate are rost sa recuperati lampile daca aveti un amic cu un catometru sau macar un amplificator sau altceva in care sa probati acele lampi.La fel am spus si celor care recupereaza lampile din tv rusesti - posibil sa mai mearga, dar chiar daca lampile de semnal mic au uzura mai putin pronuntata ca finalele totusi in 20-30 de ani de functionare se uzeaza si ele...daca e vorba de resuscitat un tv sau radio istoric e una, dar daca vrem un montaj folosibil actualmente la pretentii hi.fi e alta treaba...In mod sigur un preamplificator cu lampi cu emisie anodica redusa va suna mai prost decat cu amplificatoare operationale, cu atat mai mult daca e vorba de OPA - presupun ca va referiti la seria produsa de Burr-Brown...

Link spre comentariu

ce modele de lampi sunt bune pentru ceea ce vreau sa fac ? sa obtin o calitate mai buna decat cele pe OPA, daca se poate

In primul rand, ca sa poti vedea clar diferenta dintre sunetul de lampa si cel caracteristic semiconductoarelor este esential ca etajul final (parte de putere) sa fie cu lampi si nu preamplificarea. Solutia cu atacul pe lampi si final pe semiconductori e abureala dupa parerea mea, sigur ca e ceva mai bine decat total "solid state" dar nesemnificativ.Mai bine faci invers, preu de calitate si cu semnal mare la iesire (pe tranzistori, nu integrate ieftine) cu care sa ataci direct o finala gen PL500. Nu e mare lucru...Ca sa-ti raspund la intrebare: orice lampa trioda sau pentoda cu panta fixa da rezultate la fel de bune in preamplificare audio, scheme sunt cu sutele pe forum si pe NET, depinde ce vrei, eu ti-as recomanda un corector de ton cu lampi.Cea mai buna solutie ar fi un corector baxandal pasiv intre doua etaje de ampl cu triode, ori un etaj de ampl si un repetor catodic, etc.Duble triode gen 6N1P, 6N2P, sau gama ECC81, 82, 83 sau pentode EF80, 86 sunt ceea ce-ti trebuie, depinde de schema care o gasesti.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări