notchman Postat Septembrie 6, 2005 Partajează Postat Septembrie 6, 2005 Am un tv care are sunet mono , si as vrea sa il cuplez la un sist 2.1 si am nevoie de o schema de decodor mono/stereo ...Si cam ce integrate ar fi mai potrivite ? as vrea sa aiba un zgomot de fond cat mai mic ...Pot folosi decodorul dintr'un radio?Multumesc anticipat... Link spre comentariu
Depanatoru Postat Septembrie 6, 2005 Partajează Postat Septembrie 6, 2005 :o Tu vrei sa modifici un TV mono in Stereo ? Sistemul stereo din televisiune nu este compatibil cu cel radio si implica o schema mult mai complicata ( sistemul se numeste Nicam si este digital). Practic este imposibila (si nici nu merita) la nivel de amator modificarea de la mono la stereo. Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Septembrie 6, 2005 Partajează Postat Septembrie 6, 2005 Sunt mai multe standarde pentru transmisia stereo A2-''Zweiton"-Germania, Austria, Olanda, Elvetia, Italia NICAM-"Near Instantaneous Companded Audio Multiplex"-Norvegia, Spania , Suedia, Danemarca, Anglia, Filanda, Belgia BTSC - "Broadcast Television System Committee" -USA, Canada, Mexic, Taiwan EIAJ- Electronics Industries Association of Japan -Japonia Cel mai simplu este sa te folosesti de placile de decodare stereo dintr-un televizor second-hand. O discutie pe acesta tema gasesti aici: http://forum.softpedia.com/index.php?sh ... =49031&hl= Link spre comentariu
notchman Postat Septembrie 6, 2005 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2005 ok mercic de informatii..Dar nu exista vre'un procesor (cip) care sa faca treaba asta parca erau niste upc'uri ...sau macar pseudo/stereo... Link spre comentariu
Depanatoru Postat Septembrie 6, 2005 Partajează Postat Septembrie 6, 2005 Sistemul analogic nu prea se mai foloseste . Si la noi (cel putin la RCS) se foloseaste sistemul digital.mister_rf in afara de teorie n-am vazut nimic concret la topicul indicat de tine. Asa in teorie se poate face orice , dar sa ramanem cu picioarele pe pamant , practic e foarte dificil.Cel mai convenabil pentru cine vrea sunet stereo ar fi achizitionarea unui TV Tuner stereo. Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Septembrie 6, 2005 Partajează Postat Septembrie 6, 2005 ... in afara de teorie n-am vazut nimic concret la topicul indicat de tine...LOL... Ideea de acolo este adaptarea unor module TV clasice stereo la un televizor normal... :roll: Si nu este ''teorie''... Link spre comentariu
Depanatoru Postat Septembrie 6, 2005 Partajează Postat Septembrie 6, 2005 Ma rog , daca gasesti o asemenea vechitura s-ar putea adapta. Oricum nu foloseste la nimic codarea actuala fiind NICAM. Link spre comentariu
Palade Vlad Postat Septembrie 9, 2005 Partajează Postat Septembrie 9, 2005 Eu cred ca notchman vrea sa transforme semnalul audio mono oferit de televizor in semnal stereo(pseudo-stereo),si nu sa modifice un TV mono intr-unul stereo. Am vazut o astfel de schema intr-un numar mai vechi din tehnium si era foarte simpla(cativa tranzistori). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum