Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Din MONO in STEREO....

notchman

Postări Recomandate

Am un tv care are sunet mono , si as vrea sa il cuplez la un sist 2.1 si am nevoie de o schema de decodor mono/stereo ...Si cam ce integrate ar fi mai potrivite ? as vrea sa aiba un zgomot de fond cat mai mic ...Pot folosi decodorul dintr'un radio?Multumesc anticipat...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Depanatoru

3

• notchman

2

• Palade Vlad

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

:o Tu vrei sa modifici un TV mono in Stereo ? Sistemul stereo din televisiune nu este compatibil cu cel radio si implica o schema mult mai complicata ( sistemul se numeste Nicam si este digital). Practic este imposibila (si nici nu merita) la nivel de amator modificarea de la mono la stereo.

Link spre comentariu
Vizitator mister_rf

Sunt mai multe standarde pentru transmisia stereo

A2-''Zweiton"-Germania, Austria, Olanda, Elvetia, Italia

NICAM-"Near Instantaneous Companded Audio Multiplex"-Norvegia, Spania , Suedia, Danemarca, Anglia, Filanda, Belgia

BTSC - "Broadcast Television System Committee" -USA, Canada, Mexic, Taiwan

EIAJ- Electronics Industries Association of Japan -Japonia

Cel mai simplu este sa te folosesti de placile de decodare stereo dintr-un televizor second-hand.

O discutie pe acesta tema gasesti aici:

http://forum.softpedia.com/index.php?sh ... =49031&hl=

Link spre comentariu

Sistemul analogic nu prea se mai foloseste . Si la noi (cel putin la RCS) se foloseaste sistemul digital.mister_rf in afara de teorie n-am vazut nimic concret la topicul indicat de tine. Asa in teorie se poate face orice , dar sa ramanem cu picioarele pe pamant , practic e foarte dificil.Cel mai convenabil pentru cine vrea sunet stereo ar fi achizitionarea unui TV Tuner stereo.

Link spre comentariu
Vizitator mister_rf

... in afara de teorie n-am vazut nimic concret la topicul indicat de tine...

LOL... Ideea de acolo este adaptarea unor module TV clasice stereo la un televizor normal... :roll: Si nu este ''teorie''...
Link spre comentariu

Eu cred ca notchman vrea sa transforme semnalul audio mono oferit de televizor in semnal stereo(pseudo-stereo),si nu sa modifice un TV mono intr-unul stereo. Am vazut o astfel de schema intr-un numar mai vechi din tehnium si era foarte simpla(cativa tranzistori).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări