adimoscaty Postat Iulie 30, 2010 Partajează Postat Iulie 30, 2010 Salutare Aveti vreo schema de preamplificator ? Unul cu Tl072 sau tl982 ( sau alt circuit compatibil cu ele)De preferat sa se alimenteze +/-Am realizat montajul din imagine si nu a functionat sau nu stiu sa il testez.Cum pot sa testez un preamplificator in afara de montarea lui la etajul final?L-am alimentat de la o sursa stabilizata la 20V ... nu stiu daca am procedat corect.Am un kit cu tda7294 pe care vreau sa il verific.Multumesc. Link spre comentariu
rares01 Postat August 1, 2010 Partajează Postat August 1, 2010 pre-ul cu tl072 l-ai alimentat la 20v +- ? Link spre comentariu
adimoscaty Postat August 2, 2010 Autor Partajează Postat August 2, 2010 pre-ul cu tl072 l-ai alimentat la 20v +- ? Pai daca asa scrie in schema asa i-am facut.Are cineva o schema cu un preamplificator bazat pe TL072 sau 082? Link spre comentariu
rares01 Postat August 2, 2010 Partajează Postat August 2, 2010 din cate stiu suporta maxim +-15 recomandat e 12 si mai ales tl072 ce se gaseste pe la noi m-as mira sa reziste la 20verifica si asezarea componentelor pe placa sa fie in regula si repet alimentarea aia pentru tl072 este cam exagerata Link spre comentariu
Stefan Postat August 2, 2010 Partajează Postat August 2, 2010 vezi ce e pe masura ta: viewtopic.php?f=35&t=59050 viewtopic.php?f=35&t=33458 Am un kit cu tda7294 pe care vreau sa il verific.ceva imi spune ca ai o mica mare nedumerire, nu trebuie preamplificatpr pentru a verifica un TDA7294.ce sursa de semnal audio ai ? Link spre comentariu
ratza Postat August 2, 2010 Partajează Postat August 2, 2010 Vezi că în schema ta e cu alimentare simplă, adică +20V. Kitul cu TDA poate fi încercat şi direct cu o sursă de semnal, fără preamplificator. Link spre comentariu
adimoscaty Postat August 2, 2010 Autor Partajează Postat August 2, 2010 ceva imi spune ca ai o mica mare nedumerire, nu trebuie preamplificatpr pentru a verifica un TDA7294.ce sursa de semnal audio ai ? Ca sursa de semnal pot folosi iesirea de la pc ? Vezi că în schema ta e cu alimentare simplă, adică +20V. Kitul cu TDA poate fi încercat şi direct cu o sursă de semnal, fără preamplificator. L-am alimentat simplu. 20V la + si masa la masa din cate stiu suporta maxim +-15 recomandat e 12 si mai ales tl072 ce se gaseste pe la noi m-as mira sa reziste la 20verifica si asezarea componentelor pe placa sa fie in regula si repet alimentarea aia pentru tl072 este cam exagerata Componentele le-am plantat bine.Cablajul l-am verificat de cateva ori si e corect. Cablajul l-am facut de 2 ori dar niciodata nu a mers. Ma gandeam sa iau din oras un preamp universal pentru test...dar daca se poate si fara preamp voi incerca Multumesc Link spre comentariu
miron1947 Postat August 2, 2010 Partajează Postat August 2, 2010 Ca sursa de semnal pot folosi iesirea de la pc ? da. Link spre comentariu
pole Postat Septembrie 20, 2010 Partajează Postat Septembrie 20, 2010 Am si eu o intrebare: este bun preamplificatorul de aici http://www.completstar.ro/AfiseazaMontaj.aspx?ID=24? Vreau sa il folosesc la doua kit-uri diy400. Ma refer aici la calitatea sunetului si la randament. Si inca ceva: vreau sa pun si doua butoane de volum (am o carcasa rack19'' de la un amplif de fabrica) dar nu as vrea cu corector de ton, doar volum...cum fac treaba asta? Link spre comentariu
pole Postat Septembrie 24, 2010 Partajează Postat Septembrie 24, 2010 nu stie nimeni??? Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Septembrie 24, 2010 Partajează Postat Septembrie 24, 2010 viewtopic.php?f=35&t=37338 Link spre comentariu
Vizitator andrei_bastanu_bv Postat Decembrie 15, 2010 Partajează Postat Decembrie 15, 2010 salut am si io o intrebare. pot folosi stabilizatorul asta pentru TL072 ??? caci montajul in care e preamp cere +\- iar el e legat intre + si - Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 16, 2010 Partajează Postat Decembrie 16, 2010 Poţi folosi montajul, exact la fel folosesc eu pentru a reduce de la 30V la 15V. Problema e că-ţi va trebui un tranformator cu două înfăşurări. Nu am înţeles exact ce vrei. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 16, 2010 Partajează Postat Decembrie 16, 2010 am si io o intrebareExprima-te mai clar! Posteaza schema preamplificatorului si precizeaza ce tip de alimentare este cea de la care vrei sa-l alimentezi - simetrica sau asimetrica? Link spre comentariu
Vizitator VladM Postat Iunie 23, 2011 Partajează Postat Iunie 23, 2011 poate sa mai posteze cineva un link va rog sau o schema cu preamplificator tl072 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum