Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare UPS uri (acumulatori mai mari,unda sinus etc)

notchman

Postări Recomandate

UPS-ul il rezolvi cu un ventilator. Eu am avut un UPS-identic alimentat dintr-o baterie de masina de 70Ah si functiona fara probleme 4-5 ore iar incarcarea completa o facea in vreo 4 zile. Asta pana intr-o zi cand am vrut sa incarc un acumulator cu ajutorul UPS-ului si am conectat gresit ( stupid me ) polaritatea la borne. Odihneasca-se in pace.Ca sa repari invertorul iti recomand sa cumperi alti mosfeti, alte regulatoare de tensiune si alte integrate. Pretul lor total ajunge pe la 30 lei asa ca nu e o avere. O sa dai mai mult pe transport :ras: daca faci comanda de pe vreun magazin virtual. Nu pot sa-ti recomand un anume magazin deoarece as face reclama. Cauta ca sunt cateva magazine cu preturi de genul 2 lei integratul si 4 lei mosfet-ul. De asemenea iti recomand sa inlocuiesti toti condensatorii electrolitici. In special pe cei mici, asta daca nu vrei sa-i schimbi si pe cei mari. Aia mici fac mai multe belele decat aia mari. Mici si ai draqului. Bafta :)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 166
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

48

• rusman

16

• Marian

10

• notchman

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Hai ca nu-i asa scump transportulPiesele le poti lua de la tme...sau de la syscom (care pot aduce si de la tme). Astora le putem face reclama,ca au platit :rade:Daca nu verifici semnalele de comanda,risti sa arzi si noii tranzistori

Link spre comentariu

Desigur ca nu-i foarte scump transportul. Eu vroiam sa scot in evidenta faptul ca piesele sunt foarte ieftine si cu putini bani se pot schimba mai mult de jumatate din piese.Bineinteles ca trebuie sa verifici toti semiconductorii din circuit. Tocmai de aceea ti-am recomandat sa schimbi integratele ca sa nu te pui in situatia de a fi nevoit sa verifici un integrat, operatiunea fiind complicata iar la preturile alea "jenante" nu merita oboseala.Mai ai nevoie de rabdare :da

Link spre comentariu

Salutari.Deranjez si eu tema aceasta putin cu o mica problema, ( nu am mai deschis alta tema vazand ca aici se vorbeste despre modificare UPS ), si-mi cer scuze autorului pentru deranj.Asadar am un UPS al carui acumulator ( 12V, 7A ) a cam obosit si nu mai face fata, am insa un acumulator auto de 12V, 66A care este inca in stare buna de functionare si ma intrebam daca nu cumva as putea sa-l pun pe acela in locul celui existent, incarcarea logic ca s-ar face anterior cu un redresor construit de mine pentru incarcarea acumulatorilor auto, ( probabil ca circuitul de incarcare al UPS-ului nu ar fi capabil sa faca asta ) si teoretic ar trebui sa reziste mai mult pana se descarca complet atunci cand se ia tensiunea de la retea, insa practic nu stiu daca acel amperaj mult marit este tocmai bun pentru circuitele interne de aceea va intreb pe dumneavoastra, se poate? si daca da trebuiesc anumite modificari?Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri si va doresc o dupa-amiaza placuta.Cu respect marian.

Link spre comentariu

Ai postat bine :da Era bine sa si citesti ce s-a scris aici (desi inca n-am adunat toata informatia).Merge cu acc mai mare,dar trebuie sa pui un ventilator,sa raceasca mos-fetii si traful!Si foloseste cabluri groase,de 6-8mm^2

Link spre comentariu

merge ceas dar accu sa nu aiba element picat si sa tina peste 12.4V , sa nu fie in camera unde stai sau dormi, daca il pui pe circuitul de incarcare al ups-ului sa fie deja incarcat, si o sa gasesti 4 rezistente mai maricele care dau semne de incalzire, trebuie marite ca vataj si puse pe radiatoare de cupru si cablu serios de la ups la baterie! un ventilator de placa video e bine venit cand intra pe ridicare! iei de la releu!

Link spre comentariu

merge ceas dar accu sa nu aiba element picat si sa tina peste 12.4V , sa nu fie in camera unde stai sau dormi, daca il pui pe circuitul de incarcare al ups-ului sa fie deja incarcat, si o sa gasesti 4 rezistente mai maricele care dau semne de incalzire, trebuie marite ca vataj si puse pe radiatoare de cupru si cablu serios de la ups la baterie! un ventilator de placa video e bine venit cand intra pe ridicare! iei de la releu!

Am inteles si asimilat totul mai putin faza cu scosul acumulatorului din camera, de ce anume trebuie facut asta?
Link spre comentariu

Ai mentionat acumulator auto si, la cei cu intretinere, de exemplu, se degaja hidrogen si oxigen la incarcare si acesta fiind in camera, este mai riscant daca il incarci la curenti mari (adica pe "redresor").Si la cei fara intretinere, la depasirea tensiunii maxime de incarcare, acestia ventileaza acelasi tip de gaze. La acestia, in timpul procesului de recombinare a gazelor este posibil ca presiunea in interior sa creasca.

Link spre comentariu

Ok este bine de stiut si voi tine cont de acest lucru, si totodata multumsc pentru avertisment, acum ca stiu ce am de facut nu ramane decat sa ma apuc de treaba. :da

Link spre comentariu

Iertare pentru dublu post insa cunoasteti povestea, nu se mai poate edita dupa un timp.. :nas: Am incarcat acumulatorul ( care vad ca inca este ok ) si am facut primele teste, cu acest acumulator in pus la UPS in gol lucrurile par a fi ok, adica totul este rece, traf, mosfeti, insa dupa un anumit timp in sarcina ambele se incalzesc fara racire fortata, nu foarte tare insa suficient incat sa necesite ventilator, oricum nu am de gand sa folosesc UPS-ul timp prelungit in sarcina, aici in zona reteaua cade destul de des, si pentru perioade scurte, iar mie imi trebuie sa tina suficient cat sa apuc sa opresc PC-ul, UPS-ul este de 650VA, si tin pe el doar unitatea a carei sursa este de 400W, monitorul nu-i o problema ca se stinge, am buton de power la tastatura.Acum ramane sa fac loc cumva pentru un cooler de sursa si sa fac niste teste daca acela va fi suficient sa mentina componentele la o temperatura sigura, si daca da atunci montajul final si.. da-i inainte :101

Link spre comentariu

Da,un cooler de 80 mm de sursa e numai bunTi-am spus deja ca o sa ai nevoie de de el :da Si daca incarci acumulatorul din UPS,tot asa,sa nu-l uitiStiu ca dupa ceva timp nu se mai poate edita...dar cand se poate,se poate

Link spre comentariu

Da Dr.L , ca de obicei ai dreptate, si ma gandeam ca pentru siguranta sa pun 2 cooler-e alimentate din cablurile de la acumulator, am de gand sa le montez pe carcasa UPS-ului in laterale ambele parti, decupez niste gauri prin care aerul sa poata circula si un ventilator sa sufle aer rece inauntru iar celalalt sa in scoata pe cel cald afara mai rapid din partea celalalta, atat traful cat si radiatorul cu semiconductoarele de forta ar fi exact in calea acstui curent de aer, nerestrictionati de placa sau alte obstacole, lucru care consider ca ar fi tocmai bun.PS: Si din nou trebuie sa iti dau dreptate Dr.L la sugestia ta de a fi citit toata tema inainte sa postez, intr-adevar erau la inceputul ei informaii suficiente pentru a rezolva problema mea fara sa incarc forumul, lucru pentru care imi cer scuze si promit ca pe viitor voi fi ceva mai atent. :jytuiyu

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări