Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Construcţie (miez bobină)

Vizitator FlorinCFR

Postări Recomandate

Vizitator FlorinCFR

Salut !

În care dintre cele trei cazuri (A , B ,C) se exercită o forţă mai mare de apăsare între cele două contacte (contact fix - contact mobil) ?

Caz A - Miezul inferior este egal cu cel superior (m1=m2 , v1=v2)

Caz B - Miezul inferior este mai mare decât cel superior (m1>m2 , v1>v2)

Caz C - Miezul inferior este mai mic decât cel superior (m1

Unde :

m - masa corpului

v - volumul corpului

Când bobina contactorului este alimentată , cele două miezuri se atrag , astfel cele două contacte (contact fix - contact mobil ) se închid. Forţa rezistentă care se opune atragerii celor două miezuri o reprezintă cele două arcuri elicoidale.

În cazul A nu prea am ce spune. Acest caz l-am întâlnit la contactoarele TCA 10 , TCA 32 , TCA 63 şi RG 10. Aceste contactoare au fost fabricate între 1975-1985. Stasul este cam vechi şi am unele îndoiei din această cauză.

În cazul B bobina nu trebuie "să se schinuie" prea mult pentru a atrage miezul superior , acesta având o masă mai mică decât cel din cazul A.

În cazul C favorbailă este masa miezului superior care învinge mai uşor forţa rezistentă a celor două arcuri decăt în cazurile precedente. La fel ; bobina nu trebuie "să se chinuie" prea mult. Am o singură nelamurire : Când se va întrerupe alimentarea , contactorul trebuie să deschidă circuitul cu o viteză cât de cât mare pentru a putea stinge arcul electric dintre cele două contacte (masa miezului superior nu mai avantajează în acest caz).

As vrea totusi sa stiu cum sunt construiete mizeurile contactoarelor de la Siemens si Moeller.

Deci :

În care dintre cele trei cazuri (A , B ,C) se exercită o forţă mai mare de apăsare între cele două contacte (contact fix - contact mobil) ?

http://www.freeimagehosting.net/image.p ... 670910.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

2

Top autori în acest subiect

Nu am chef de glume, era unu de tot punea un link cu virus, a fost sters din baza de date si asa ca eu am ramas cu postul.

nu ma pricep la contactoare dar varianta optima este A

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări