Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Legare in paralel

Dj TaZz

Postări Recomandate

Am cumparat din piata de vechituri de la mine din oras 2 module de amplificator leam alimentat cu +-37Vcc ca finali are 2sc5200 si 2sa1943 si suna bine amandoua . Vreu sa imi fac un amplificator pentru subwoofer ,am vazut aici pe forum ca pot sa le leg in paralele cele doua module .Si mam dus la magazin si am cumparat 2 rezistente de 0,47ohm 3W si leam inseriat cu fiecare iesire de la fiecare modul am aplicat semnal pe fiecare modul bun, si pre surprinderea mea nu se intampla nimic deosebit nu creste puterea nu se inatampla nimik .Ce credeti ca nu ar fi bun?Si inca ceva toate aceste topuri facute in aintea acestui ai fost facute de dragomir1995 el mia furat parola si sia facuta damblaua pe forum,de acum nu mai poate pentru ca am schimbato. :da

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dj TaZz

5

• ratza

3

• Den

3

• zal

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Si inca ceva toate aceste topuri facute in aintea acestui ai fost facute de dragomir1995 el mia furat parola si sia facuta damblaua pe forum,de acum nu mai poate pentru ca am schimbato. :da

Am impresia ca ne cam minti.Sunt totusi curios cum ai legat rezistentele alea la difuzor.
Link spre comentariu

E bine cum le-ai legat, dar puterea nu creşte la legarea în paralel. Se foloseşte pentru sarcinile dificile care cer curenţi mari. Fiind două amplificatoare, scade puterea disipată de fiecare şi vor merge mai relaxat.

Link spre comentariu

Si cum pot face ca sa putere de 200W la alimentarea care am ziso el debiteaza 112W pe un canal si pe calalat canal la fel si vreu sa am din cele 2 canale un singur canal si puterea adunata .Cum pot face?

Link spre comentariu

Pe scurt:Aşa cum spunea cineva mai sus, presupunând că avem două amplificatoare IDENTICE (cele realizate cu componente discrete, adică tranzistori mai pe româneşte, sunt foarte greu de realizat în mod IDENTIC, mai ales în regim amatoricesc) care debitează (să spunem pe 4 ohmi) pot fi puse în paralel cu condiţia egalizării condiţiilor de funcţionare (cele două rezistenţe de mică valoare de pe ieşire ajută în acest scop), dar diferenţa de putere va fi evidentă numai în cazul micşorării sarcinii (la 2 ohmi să spunem), acestea fiind şi cazurile în care este recomandată legarea în paralel (sarcini mici). În cazul păstrării sarcinii, diferenţele nu sunt evidente decât în modul de funcţionare (regim mai uşor pentru fiecare amplificator în parte, cum este menţionat şi mai sus).Nu mai vorbesc şi despre legarea în punte pentru că nu ţine de subiectul topicului.După cum se vede sunt lucruri extrem de simple, dar atâta timp cât există probleme chiar şi la capitolul înmulţire / împărţire, este normal ca lucrurile să pară complicate...

Link spre comentariu

Si cum pot face ca sa putere de 200W la alimentarea care am ziso el debiteaza 112W pe un canal si pe calalat canal la fel si vreu sa am din cele 2 canale un singur canal si puterea adunata .Cum pot face?

Asa intuitiv,eu am ocolit subiectul cu legarea in paralel,pt. ca dl. dragomir dorea sa obtina altceva,oricum nu erau subiecte pe forum cu legarea in paralel,chestia asta o sa puna pe ganduri pe multi pe google :ras:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări