Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme camera digitala Sanyo S60

Postări Recomandate

Salutare,

Detin de vreo 3 ani o camera Sanyo Xacti VPC-S60.

Posted Image

Beleaua pe care o am cu ea de ceva vreme este ca a inceput sa faca pozele cu niste dungi albe orizontale (asa apare pe display); vazuta poza mai atent pe calculator, este de fapt o retea fina de intreruperi orizontale, exact ca printr-o retea de difractie, asa se vede. Interesant este ca in modul captura nu apare niciun fel de problema, de asemenea de filmat filmeaza luna.

Aveti idee ce-o avea? Sa se fi bulit ceva din soft? :jytuiyu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Bullix

6

• susanu_pisu

2

• Golem

1

• sickdude

1

Top autori în acest subiect

Aha... adica te referi la vreo baterie "proprie" cum au placile de baza la calculatoare, sau toate telefoanele care se respecta (mai putin muuuulte din gama Nokia :|) ca sa tina minte setari si alte cele? Ciudat este ca setarile nu le uita. Bateria aia cu ce se mai ocupa? Inca ceva, cu cat e mai luminata poza, cu atat dungile alea devin mai evidente, in timp ce pe intuneric efectul se diminueaza foarte mult.Hai ca am sa incerc s-o desfac de tot, desi mi-e cam frica sa nu rup sasiul sau carcasa, ca efectiv nu-mi dau seama cum naiba e bagat sasiul ala acolo. Spatele l-am demontat (carcasa dorsala ca sa zic asa), dar mai departe ma depaseste cu desavarsire modul lor de montare :nas:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator utopic

Exact aceasi pb. are si camera mea de 10 zile....La intuneric ies aproape perfecte....la soare dungile is ffff mari.Filmarea e perfecta.Care o fi pb. si unde as putea sa o remediez?

Link spre comentariu

A ta fiind... tot una ca asta?Eu momentan am facut-o aproape bucati si am incercat sa indentific bateria aia de CMOS pana mi-am rupt ochii... nu vad unde o fi. Ma gandesc totusi ca o fi ceva din soft, tare m-as mira sa gasesc vreun soft si vreo modalitate sa-i dau de cap... cred ca am sa navighez o data la 3 zile pe ebay.de (nemtii vand in general toate ciurucurile din casa pe bani putini), pana gasesc o camera identica cu display-ul sau obiectivul spart. Atunci o cumpar, ii iau placa de baza, o inlocuiesc si vom vedea atunci.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Aha... superb. Adica fix miezul aparatului... iar in cazul acesta banuiesc ca pot s-o arunc direct la ghena :cry: Exact asa imi ies si mie pozele, sickdude... bine, nu in halul ala de albite, dar "texturarea" imaginii este exact de acelasi fel. Fir-ar mama ei, si a fost si scumpa in draci cand am luat-o... :sparge:

Link spre comentariu

PS: la anumite serii de camere compacte Canon de acelasi gen, am auzit ca ar fi fost o poveste lunga cu senzorul de luminozitate, care era produs de Sony, cert e ca au aparut probleme la 90% din acele serii de camere iar cei de la Canon ar fi reparat gratuit toate aparatele venite cu aceasta problema, chiar si post-garantie, intrucat au recunoscut oficial ca sunt responsabili de acel defect de fabricatie (sau de concept chiar, cine stie). Insa acolo problema se manifesta altfel, ieseau pozele din ce in ce mai intunecate pana iesea bezna totala si apoi nu mai puteai face nimic cu aparatul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări