riciu Postat Iulie 29, 2010 Partajează Postat Iulie 29, 2010 am un virus mai ciudat in calculator si nu pot scapa de el. printre altele, efectul acestui virus este ca fisierele ascunse nu mai pot fi scoase la vedere. Si... bineinteles, o mai ia razna calculatorul. am trecut toata informatia de pe hard, pe un hard extern, am formatat calculatorul, am reinstalat windowsul, si nu mai avea virusul. Insa,cum conectez hardul extern ,fara insa a deschide vreun fisier, virusul fuge in calculator. asta se intampla in cateva secunde dupa conectarea hardului extern. deci nu e timp sa iau fiecare folder, sa l scanez,sa gasesc folderul virusat, etc. Folosesc antivirusul AVAST. Am incercat sa sterg fisierele din windows unde apare virusul. le sterg, inchid fereastra de windows, o deschid din nou imediat si gasesc fisierul la loc. deci, renaste din propria cenusa si bineinteles, cu virus cu tot. am formatat calculatorul de 2 ori si tot imi apare virusul imediat. cand antivirusul ma avertizeaza ca a gasit virusul, apar urmatoarele lucruri pe ecran: C:\rpw.exeTip: Rootkit:proces ascunsNumele virusului:WiC:Idap SAUNumele Fisierului E:\Autorun.infNumele Virusului VBS:Malware-gen SAU Win32:Malware-genTip amenintare: Virus / ViermeAceste mesaje apar la testarea memoriei si antivirusul imi zice ca memoria este infectata.Cum pot eu scapa de acest virus? Link spre comentariu
miron1947 Postat Iulie 29, 2010 Partajează Postat Iulie 29, 2010 Cum pot eu scapa de acest virus?Nu stiu daca rezolva, mie mi-a rezolvat o problema nerezolvata de alte antivirusuri, este free. http://www.malwarebytes.org/ Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Iulie 29, 2010 Partajează Postat Iulie 29, 2010 Buna Seara ! instalati antivirusul bitdefender,sau daca nu nod 32 versiunea 4 si sigur scapati de virus. Mie unul nu mi sa parut bun antuvirusul avast. Si sa-i dati si o scanare cu antivirusul la hdd-ul extern. Mult Succes !! Link spre comentariu
anubis6 Postat Iulie 29, 2010 Partajează Postat Iulie 29, 2010 e posibil ca toate informatile de pe hardul extern sa fie virusate, si atunci cand il cenectezi la pc sa ajunga in pc Link spre comentariu
E_manuel Postat August 1, 2010 Partajează Postat August 1, 2010 Lasa conectat la calculator acel hdd extern si: Descarca ComboFix http://download.bleepingcomputer.com/sUBs/ComboFix.exe pe desktop Inchide toate programele din pc,messenger,internet explorer etc. Ruleaza combo fix si de fiecare daca cand te intreaba confirma cu Yes,o sa dureze ceva,salveaza acel log care-l primesti la sfarsit si posteaza-l aici. Link spre comentariu
riciu Postat August 1, 2010 Autor Partajează Postat August 1, 2010 am reusit sa l rezolv , zic eu. am mers in paralel cu avastul si cu solutia lui miron 1947 si vad ca dupa scanari repetate am reusit sa scap de virusi. sper sa ramana la fel. multumesc tuturor pt raspuns. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 4, 2010 Partajează Postat August 4, 2010 Pe viitor, dezactivează autorun-ul de pe toate dispozitivele imediat ce termini de instalat Windows-ul. Virusul se bazează pe faptul că mulţi ştiu atît de puţine despre sistemul de operare încît preferă să reinstaleze total, prin formatare, decît să şi-l protejeze. Nu ai nevoie de antivirus dacă ştii ce faci. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum