Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum scap de acest virus?

riciu

Postări Recomandate

am un virus mai ciudat in calculator si nu pot scapa de el. printre altele, efectul acestui virus este ca fisierele ascunse nu mai pot fi scoase la vedere. Si... bineinteles, o mai ia razna calculatorul. am trecut toata informatia de pe hard, pe un hard extern, am formatat calculatorul, am reinstalat windowsul, si nu mai avea virusul. Insa,cum conectez hardul extern ,fara insa a deschide vreun fisier, virusul fuge in calculator. asta se intampla in cateva secunde dupa conectarea hardului extern. deci nu e timp sa iau fiecare folder, sa l scanez,sa gasesc folderul virusat, etc. Folosesc antivirusul AVAST. Am incercat sa sterg fisierele din windows unde apare virusul. le sterg, inchid fereastra de windows, o deschid din nou imediat si gasesc fisierul la loc. deci, renaste din propria cenusa si bineinteles, cu virus cu tot. am formatat calculatorul de 2 ori si tot imi apare virusul imediat. cand antivirusul ma avertizeaza ca a gasit virusul, apar urmatoarele lucruri pe ecran: C:\rpw.exeTip: Rootkit:proces ascunsNumele virusului:WiC:Idap SAUNumele Fisierului E:\Autorun.infNumele Virusului VBS:Malware-gen SAU Win32:Malware-genTip amenintare: Virus / ViermeAceste mesaje apar la testarea memoriei si antivirusul imi zice ca memoria este infectata.Cum pot eu scapa de acest virus?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• riciu

2

• miron1947

1

• FLORIN IORDACHE

1

• anubis6

1

Top autori în acest subiect

Buna Seara ! instalati antivirusul bitdefender,sau daca nu nod 32 versiunea 4 si sigur scapati de virus. :da Mie unul nu mi sa parut bun antuvirusul avast. :speriat Si sa-i dati si o scanare cu antivirusul la hdd-ul extern. :101 Mult Succes !! :aplauze

Link spre comentariu

am reusit sa l rezolv , zic eu. am mers in paralel cu avastul si cu solutia lui miron 1947 si vad ca dupa scanari repetate am reusit sa scap de virusi. sper sa ramana la fel. multumesc tuturor pt raspuns.

Link spre comentariu

Pe viitor, dezactivează autorun-ul de pe toate dispozitivele imediat ce termini de instalat Windows-ul. Virusul se bazează pe faptul că mulţi ştiu atît de puţine despre sistemul de operare încît preferă să reinstaleze total, prin formatare, decît să şi-l protejeze. Nu ai nevoie de antivirus dacă ştii ce faci.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări