Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandari instalator/electrician/zugrav/tamplar/etc

mosfet

Postări Recomandate

Desi nu prea se incadreaza in tema forumului, cred ca tuturor ne-ar fi utila o recomandare pentru un instalator sau alt mester bun.Eu unul deja m-am saturat pana peste cap de tot felul de carpaci si azi dupa ce mi-am luat inca o teapa cu un instalator, am zis ca trebuie neaparat sa am in agenda numarul de telefon al unui instalator bun macar.In ultimii ani m-am tot patit urat de tot cu un tamplar care avea probleme serioase cu nervii, nu mai stiu cati instalatori care mai rau strica si provoaca paguba decat repara si vreo 2 zugravi alcoolici si cu probleme grave de orientare in spatiu.Instalatorul de azi a venit pe la ora 10, a plecat pe la 4-5, cica mi-a reparat niste scurgeri la ambele chiuvete (baie si bucatarie) si la vasul de la wc; de fapt mi-a reparat un cacat, in nici 2 ore am descoperit ca toate au in continuare scurgeri. Mi-a schimbat racorduri, mi-a schimbat vasul de la wc, mi-a schimbat garnituri, mi-a izolat cu silicon si cu nu mai stiu ce si tot degeaba. Mai rar asa dobitoc. Bine ca nu am apucat sa cumpar o baterie noua la chiuveta asa cum imi recomanda.Daca aveti recomandari de mesteri buni, pe orase, va rog postati.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mosfet

4

• baza

1

• doru3160

1

• blazeu

1

Top autori în acest subiect

Am sa iti spun ca mester mai bun decat tine nu poate fi altul. Cand am adus un mester in casa sa-mi faca ceva, de fiecare data am fost nemultumit de cate ceva. Am ajuns la concluzia ca mai bine faci tu, fiindca e mai greu sa te superi pe propria persoana. Si dealtfel ai si ocazia sa inveti si sa te descurci in orice imprejurare. Chiar daca nu iese din prima, merita incercat.baza

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Din pacate, Baza cam are dreptate...Avantajele lui diy: esti disponibil ori de cate ori esti acolo, faci treaba pe indelete si cu simt de raspundere ("ca pentru tine"), stii cel mai bine ce vrei si la ce trebuie sa ajungi.Dezavantaje (posibile): efort mare (uneori e nevoie de carat/ridicat/impins chestii grele); murdarie/murdarire (praf la slefuire la reparatii/zugraveli, mizerie la reparat canalizarea, etc.); investitii in scule cu utilizare sporadica (o masina de gaurit cu percutie ieftina poate fi "slaba" (baraie dar nu intra in beton) sau sa se defecteze surprinzator de repede; valabil si pentru alte scule: flex, rindea electrica, fierastrau pendular, etc.); posibilitatea unor pierderi (stricam cate ceva pana prindem "spilul", desi si "meseriasii" dau destule rateuri la capitolul asta!!).In final as mai remarca unele activitati care, desi sunt "de pregatire redusa" necesita un anumit exercitiu si "mana formata" (tencuire clasica, zugravire). Procedeele moderne tind sa elimine aceste probleme (rigipsul a cam scos din ecuatie tencuirea clasica, lavabilul la trafalet a "coborat" zugravirea la indemana oricui...)Eu am avut sansa sa gasesc instalator bun in ziar, pentru ceva care ma depasea (sudura, instalatie gaz, de-niplare calorifer fonta).Spor!

Link spre comentariu

La chestii simple evident ca ma bag eu, dar la lucruri mai complicate experienta si sculele specializate sunt sfinte si n-ai ce sa faci, risti sa arunci banii pe geam sau sa strici si mai rau.

Link spre comentariu

Nici nu stii cat de simplu si usor se aduna sculele,daca esti interesat sa-ti faci singur lucrarile de instalatii casnice...am inceput cu 2 chei reglabile,una mare(deschide pana la 32mm) si una mijlocie(deschide pana la 24mm),pe masura ce am abordat cate o lucrare,am completat cu diverse,si asa cum spuneam in alt topic,acum putini asa zisi instalatori au o asa trusa.Faptul ca nu lucrez in mod curent instalatii,nu m-a impiedicat sa formez acea trusa,si crede-ma m-a scapat de multe necazuri pana acum.Nu am urmarit scule scumpe,de firma,de ex masina de gaurit cu percutie am luat din bazar,si m-a servit vreo 8 ani,timp in care am schimbat un rand de pinioane,anul asta am cumparat alta,pt ca cea veche a inceput sa mornaie,si nu mai avea putere,mirosea a incins(probabil rotorul,dar nici macar nu am mai fost curios sa vad ce are,si-a facut treaba/stagiul,am luat una la fel,si acum o voi folosi ca piese de schimb pt partea mecanica,in viitorii 8 ani :rade: )Am considerat ca daca in trusa trebuie o cheie de 13-15,si o am la masina,nu o iau cand am nevoie de acolo,am cumparat si am pus-o acolo,cand am nevoie,nu sunt nevoit sa le adun din diverse locuri,si la fel cu toate celelalte.Ai vorbit "sever" la adresa instalatorilor,credeam ca numai eu am acest obicei,si in celalalt topic cineva s-a ofuscat...dreptul lui,dar daca cineva a dat peste un individ care sa faca treaba macar ca la el acasa(si poate acolo isi permite sa stea cu tevi bandajate cu banda izolatoare),sa ne dea si noua pontul,ca sa stim unde-l gasim.Nimic nu e prea complicat sa-ti faci singur,trebuie doar sa vrei,si in timp,o sa vezi ca pe langa economie,nervi mai putini,o sa ai si satisfactia lucrului bine facut.(e ca atunci cand spui ca e mai comod cu taxiul decat cu masina proprie,pai pe a ta n-o astepti niciodata sa vina,ii dai cheie si ai plecat,pe traseu nu tragi de timp sa mearga ceasul,si nici nu mergi ca la inmormantare daca ai o situatie si te grabesti)La zugravit e mai naspa doar din cauza prafului,in rest,mare lucru nu-ti trebuie,daca ai unde sa depozitezi cateva spacluri de diferite dimensiuni,un cancioc,o mistrie, te-ai scos,restul sunt consumabile(inclusiv berea de spalat praful din gat),si le cumperi oricum,indiferent cine face treaba. :rade: Succes.

Link spre comentariu
Vizitator radu_cracu

Un meserias de orice speta ar fi el nu o sa-l gasesti la mica publicitate ci prin agenda prietenilor. Pe parte de instalatii ( lucrez in domeniu) intr-adevar nu este greu sa-ti faci o trusa "de casa" iar materialele - piesele sunt usor de folosit. :da

Link spre comentariu

Tocmai ce-a plecat inca un instalator de la mine. Doar pt faptul ca mi-a desfundat o sita infundata cu calcar/rugina/nisip, mi-a luat 50 de lei. Practic doar a desfacut un racord de sub chiuveta, care-i la vedere nu poti sa zici ca s-a chinuit prea mult si a dat drumul la apa sa spele depunerile; in mai putin de 30 de minute a terminat.Chestia asta n-o puteam face singur, pt ca a trebuit desigilat si resigilat apometrul. In plus, omul stia cam care-s problemele frecvente, daca o faceam eu de capul meu, m-as fi apucat sa dau jos tot ca sa vad pe unde e infundat sau ce robinet e blocat, asa el s-a dus la fix.Mi-a recomandat sa-mi schimb tevaraia din baie care-i pe pexal, s-o schimb pe cupru. Cica o sa ma coste "doar" 500 de lei :)

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Imi poate recomanda cineva un "depanator" de frigidere de incredere si cat mai ieftin, in Bucuresti, pt reparatia unui frigider? Cel mai probabil trebuie completat/umplut cu agent frigorific.E pt un frigider cam obosit, al cuiva care sta in chirie, deci nu-mi trebuie o super reparatie (chiriasul va plati reaparatia, nu proprietarul).

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

Sunt multi "meseriasi" care n-au nicio treaba cu meseria dar sunt si clienti care te scot din sarite.Am fost sa-l ajut pe  cumnatul meu la montarea unei centrale cu toata instalatia aferenta, tevi, calorifere, etc.Cred ca oricine este constient ca nu poti trece o teava dintr-o camera in alta daca nu dai o gaura in perete, gresit, clientul acesta cand a vazut bormasina era sa faca apoplexie:"Sa nu-mi gauriti peretii!", "Pai, cum vreti domnule sa trec teava prin perete?Prin teleportare?".Am pierdut o jumatate de ora sa-i explicam tembelului ca fara gaura nu putem trece teava prin perete.

P.S.Cine are nevoie de un instalator in jud. Buzau dar numai in weekend(in restul saptamanii e plecat) ma poate contacta pe MP.

Link spre comentariu

NU lucrati cu zugrav Stanciu Alexandru-Adrian, 42 ani, Bucuresti, tel: 0722869569. Face de toate dar nimic cum trebuie!

Banii sunt la beneficiar.

Sau platesti inainte si te vaiti ca ai luat vreo boala? Sa fii sanatos.

Ce faci tu aici e un gest miselesc. Sa stearga cineva datele lu' zugravul bun la toate.

L-ai avut in fata,banii au fost la tine.... Ori s-a dat la nevasta si te oftici?

Link spre comentariu

Un meserias de orice speta ar fi el nu o sa-l gasesti la mica publicitate ci prin agenda prietenilor. Pe parte de instalatii ( lucrez in domeniu) intr-adevar nu este greu sa-ti faci o trusa "de casa" iar materialele - piesele sunt usor de folosit. :da

Cam asa ceva...cam greu sa pui pe un forum numarul de telefon al unui meserias bun, fiindca nu toti clientii sunt OK, unii sunt scartani, altii de-a dreptul ticniti, etc-ar insemna sa-i faci un deserviciu meseriasului care te-a multumit pe deplin. Oricum meseriasii buni si modesti la bani, nu prea au nevoie de publicitate, au de lucru non-stop, e deajuns sa multumesca cativa clienti si aceia il vor recomanda cunoscutilor.

Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...

Am sa iti spun ca mester mai bun decat tine nu poate fi altul. Cand am adus un mester in casa sa-mi faca ceva, de fiecare data am fost nemultumit de cate ceva.Am ajuns la concluzia ca mai bine faci tu, fiindca e mai greu sa te superi pe propria persoana. Si dealtfel ai si ocazia sa inveti si sa te descurci in orice imprejurare. Chiar daca nu iese din prima, merita incercat.baza

Recent am facut cateva moficari prin casa ,am schimbat usa de la intrare  cu o firma in domeniu si m-a luat capul.(am platit 200 lei montajul ,a trebuit sa intervin dupa  si culmea sunt montator de usi) :rade:

Editat de q_acdc
Link spre comentariu

Nu apleati la instalator autorizat ....

:rade: ...păi și atunci la cine să apelăm domne' ...la "Dorel instalator model,înarmat cu ciocănel" :rade:Și nu-i frumos că ați pus nr.de tel.al cetățeanului aici :96 .
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări