Spitfire Postat August 5, 2010 Partajează Postat August 5, 2010 Daca traful de linii e de la un TV/monitor color, te cam chinui degeaba, secundarul de inalta tensiune are inseriate 3 diode split pe parcursul infasurarii, si nu lucreaza decat la rezonanta si cu impulsuri "dinte de fierestrau". Cel mai simplu- un traf de linii de la TV alb-negru(fara dioda incorporata), un tranzistor 2N3055+radiator, doua rezistoare "babane". http://www.powerlabs.org/flybackdriver.htm Link spre comentariu
bogdan666 Postat August 6, 2010 Autor Partajează Postat August 6, 2010 bun.deci am de toate inafara de o masina a timpului sa ma duc inapoi sa fac rost de un tv alb-negru Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat August 6, 2010 Partajează Postat August 6, 2010 Daca traful de linii e de la un TV/monitor color, te cam chinui degeabaMerge ca am facut eu cu un traf de linii de monitor 17". E adevarat insa ca din cauza acelor diode va tine arc de plasma la distanta mult mai mica decat face scantei. Am reusit totusi sa duc arc la 3cm distanta cu el, in timp ce scantei facea de aproape 10cm. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat August 6, 2010 Partajează Postat August 6, 2010 La TV primarul e alimentat de tensiunea de sistem(~150V),restul 'primarelor' sant secundare din care se recupereaza tensiuni pt alimentarea diverselor blocuri:sunet,cc,croma,etc.La ce vrei sa folosesti traful-la o aplicatie sau numai de amuzament?Pt garduri nu e bun:la iesire are 27KV(pt 150V),alimentat la 12V da 2KV;sant sigur ca o sa identifici iesire pt audio,audio care de obicei e la 12...25Vsi o sa obti cei 27KV.Frecventa optima pt traf e 2 la a 14,tensiunea inalta se optine cu diode integrate in traf,iar cand e atins gardul sau are punere la masa(crengi,balarii),pusca diodele.In plus,nu i-mi dau seama cum adaptezi impedantele.Dar poate folosesti traful pt altceva.Si in TV color gasesti trafo lini care scoate 9KV:traf care are triplor separat.De ce nu folosesti o bobina de inductie auto?la care daca-i dai in gusa bine,scoate 15KV. Link spre comentariu
bogdan666 Postat August 6, 2010 Autor Partajează Postat August 6, 2010 amuzament doar. la bobina m-am gandit dar sa-i dau in gusa tot cu un 555 ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum