Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

intrebare pentru o sursa in comutatie

bogdan666

Postări Recomandate

Daca traful de linii e de la un TV/monitor color, te cam chinui degeaba, secundarul de inalta tensiune are inseriate 3 diode split pe parcursul infasurarii, si nu lucreaza decat la rezonanta si cu impulsuri "dinte de fierestrau".

Cel mai simplu- un traf de linii de la TV alb-negru(fara dioda incorporata), un tranzistor 2N3055+radiator, doua rezistoare "babane".

http://www.powerlabs.org/flybackdriver.htm

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan666

8

• Th3_uN1Qu3

3

• moro

2

• catkiller

2

Top autori în acest subiect

Daca traful de linii e de la un TV/monitor color, te cam chinui degeaba

Merge ca am facut eu cu un traf de linii de monitor 17". E adevarat insa ca din cauza acelor diode va tine arc de plasma la distanta mult mai mica decat face scantei. Am reusit totusi sa duc arc la 3cm distanta cu el, in timp ce scantei facea de aproape 10cm.
Link spre comentariu
Vizitator tyc

La TV primarul e alimentat de tensiunea de sistem(~150V),restul 'primarelor' sant secundare din care se recupereaza tensiuni pt alimentarea diverselor blocuri:sunet,cc,croma,etc.La ce vrei sa folosesti traful-la o aplicatie sau numai de amuzament?Pt garduri nu e bun:la iesire are 27KV(pt 150V),alimentat la 12V da 2KV;sant sigur ca o sa identifici iesire pt audio,audio care de obicei e la 12...25Vsi o sa obti cei 27KV.Frecventa optima pt traf e 2 la a 14,tensiunea inalta se optine cu diode integrate in traf,iar cand e atins gardul sau are punere la masa(crengi,balarii),pusca diodele.In plus,nu i-mi dau seama cum adaptezi impedantele.Dar poate folosesti traful pt altceva.Si in TV color gasesti trafo lini care scoate 9KV:traf care are triplor separat.De ce nu folosesti o bobina de inductie auto?la care daca-i dai in gusa bine,scoate 15KV.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări