Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

intrebare pentru o sursa in comutatie

bogdan666

Postări Recomandate

am urmatoarea sursa :

Posted Image

Posted Image

am luat-o dintr-un TV. as dori sa folosesc frecventa inalta pe care o scoate traful dar nu merge. singurul lucru conectat pe placa mare a ramas transformatorul acela mic. asta sa fie oare problema ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan666

8

• Th3_uN1Qu3

3

• moro

2

• catkiller

2

Top autori în acest subiect

ziceai ceva mai sus de comanda. intre primele 2 bobine si rezistorul de 5w este o chestie neagra nu stiu ce e. aia se incalzeste foarte tare chiar si fara sarcina pusa pe sursa.

Link spre comentariu

Pai nu cred ca va functiona niciodata. Ai barbierit-o prea mult. Langa trafo mare ( in poza sus) in dreapta mai exista un trafo mic prin care venea o tensiune din secundarul trafo mare. Daca urmaresti cablajul vezi ca aceasta tensiuneeste redresata cu o dioda si comanda printr-un tranzistor , tranzistorul choper (cel de pe radiator). trafo mic avea rolul(in mare) a unui optocuplor. Alte surse asa sunt, cu optocuplor. Asa ca alta placa , si cand o barbieresti lasa si parta secundara cu redresarile si filtrajele. Si apoi mai intrebi inainte sa defrisezi.

Link spre comentariu

Parere mea e ca te complici degeaba, mai simplu ar fi sa faci un oscilator de 15khz cu un banal 555 si sa comanzi niste tranzistoare care sa comande la randul lor traful de linii

Link spre comentariu

traful de linii merge la 16kHz,sursele alea merg pe la 33-50kHz...Urmeaza sfatul lui moro,mai simplu nici ca se poateSi normal ca sursa ta nu merge,din moment ce nu mai are nici o piesa a secundarului (ca doar e sursa cu reactie,reactia e data de piesele din secundar)

Link spre comentariu

traful de linii merge la 16kHz,sursele alea merg pe la 33-50kHz...

Depinde, daca e traf de linii de monitor merge cel mai bine pe la 50-70k. Si factor de umplere (duty cycle) cat mai mare.
Link spre comentariu

poi am si de tv si de monitordar trerbuie sa alimentez toti primarii sau e deajuns doar unu ?

Traful are un singur primar. Daca nu'l gasesti si traful are ferita expusa, poti sa bobinezi 6 spire de fir gros (minim 1mm) pe ferita si il folosesti pe ala ca primar. Mai putine spire = mai mult curent adica consuma mai mult si faci scantei mai mari, dar trebuie sa vezi si cat rezista sursa. La 12v merge sa scazi pana ramai cu 4 spire, pt tensiune de alimentare mai mare pune mai multe.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări