Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Electronist???

Vizitator Georgecpr

Postări Recomandate

Vizitator Georgecpr

Am facut softul pt ceas, l-am testat putin p oscilatorul intern,iar azi am cumparat un "quartz" la 32.768 KHz. Nu se intampla nimic daca il conectez la RB6 RB7 cu 2 condesatori de 33pF (am facut setarile de riguare)!!! Pe el scrie KDS4C, iar p net am gasit despre el: 3.37536KDS4C Ce inseamna?Am luat ce nu trebuie?De ce nu merge???

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bobtech

3

• sofian

2

• bogdanm

2

• MirceaM

1

Top autori în acest subiect

Daca esti sigur ca ai facut absolut toate setarile cum trebuie, incearca sa te joci putin cu valorile condensatorilor. Imi amintesc ca cineva cu un Atmel a avut probleme similare pana i-a conectat niste condensatori ceva mai mici (in jur de 10p parca, sau chiar mai putin). Poti incerca chiar si fara condensatori.

Link spre comentariu
Vizitator Georgecpr

am incercat si faca condesatori,dar nu merge decat cu oscilatorul intern.Iata secventa de initializare:movlw b'00000111'movwf CMCON;disable comparatorsmovlw b'11000000'movwf INTCON movlw b'00001111'movwf T1CONbsf STATUS,RP0 ;Bank 1bsf PIE1,TMR1IE ;Timer1 int=ONbsf PCON,OSCF ;4MHzmovlw b'11000111' movwf OPTION_REGmovlw b'11100001'movwf TRISAmovlw b'11000000'movwf TRISBbcf STATUS,RP0;Bank 0movlw 0movwf PORTAmovlw 0movwf PORTBE ceva gresit?

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator Georgecpr

Am mai cumparat un cuartz(tot la 32.768KHz)si tot nu merge nici cu, nici fara condesatori. Totusi am descoperit ceva interesant: daca nu folosesc condesatorii si pun in scurt pinii cuartzului merge, imi genereaza o intrerupere la 2 sec(pt ca TMR1 are registru de 65536). Nu stiu c sa fac? Sa-l folosesc asa?PS: este vorba de un ceas, deci tre sa fe precis.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări