Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

generator 220

Dumitru Andrei

Postări Recomandate

Stimati Domni .Inainte de a incepe un proiect, vreau sa va da-ti cu parerea,daca merita facut. Cumpar un generator 220 /5 Kw, dau motorul jos,iau turbina si cu un motor de 12 v la 3000 rot/min. il invart cu un raport pe fulie 1:1 sau experimental pana aflu la cat trebuie.Motorasul de 12v /3000 rot.min la 10 A/h. are curent dintr-o baterie acumulator de 12 v /60 A/h. La iesirea generatorului 220 pun un incarcator automat care incarca cele doua acumulatoare de 12v. In timp ce unul functioneaza , celalalt acumulator se incarca si cand nu mai are putere printr-un releu se comuta pe celalalt.Vreau sa stiu daca se merita incercat,sunteti baieti scoliti, dati-va cu parerea.Ar fi frumos si as fi independent de RENEL...?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristian_draghiescu

5

• mișa

4

• stefan_k

3

• Dumitru Andrei

2

Top autori în acest subiect

Mai conteaza? Numa` daca are peste 60 are circumstante atenuante ,dar daca mai e si-n scoala...Si-apoi voi nu ati vazut precentul de promovabilitate de la bac ???A!!! Si notele de la examenul de titularizare?? :cry:

Link spre comentariu

Nici nu merită să mai dăm atenţie la astfel de subiecte. Autorul acestui subiect nici nu sa obosit să folosească funcţia de căutare a forumului, pentru a vedea subiecte similare. Despre cît de şcolit e colegul cu subiectul în cauză, şi indirect cîţi ani are, nu merită să aflăm. Important este faptul că forumul capătă aceeaşi imagine cu a mass-mediei din ţară, şi dacă în cazul mass-mediei, există o scuză (deloc lăudabilă), a creşterii audienţei, pe forum, nu cred că primează o astfel de scuză. Date fiind cele de mai sus, zic eu ( acu' nu-i musai să fiu în asentimentul dvs.) : Colegul Mifty, să pună mîna pe un măturoi, şi să măture astfel de subiecte, sau să le direcţioneze spre cîrciumă, da' nu toate, aşa de-a valma, că ne umplem de praf în cîrciumă. Altfel spus, mai pe sortat.

Colegu Mifty, nu o luaţi la modul personal. În fapt, tonul celor de mai sus, sa dorit să ne mai desceţească frunţile. Acu' ştiu şi eu, că ce am să spun nu-i original, da' parcă-s prea mulţi, bre colegu Mifty.

Link spre comentariu

Stimati Domni .Inainte de a incepe un proiect, vreau sa va da-ti cu parerea,daca merita facut. Cumpar un generator 220 /5 Kw, dau motorul jos,iau turbina si cu un motor de 12 v la 3000 rot/min. il invart cu un raport pe fulie 1:1 sau experimental pana aflu la cat trebuie.Motorasul de 12v /3000 rot.min la 10 A/h. are curent dintr-o baterie acumulator de 12 v /60 A/h. La iesirea generatorului 220 pun un incarcator automat care incarca cele doua acumulatoare de 12v. In timp ce unul functioneaza , celalalt acumulator se incarca si cand nu mai are putere printr-un releu se comuta pe celalalt.Vreau sa stiu daca se merita incercat,sunteti baieti scoliti, dati-va cu parerea.Ar fi frumos si as fi independent de RENEL...?

Paiii....alfel trebuie incercat. Nu ai cum sa obtii totul dintr-o data. Trebuie in mai multe trepte: Un motoras de 12V,10A invirte un generator care produce 15V, 12A. Acesta alimenteaza un motoras de 15V,12A care invirte un generator care produce 18V, 15A si asa mai departe pina obtinem puterea dorita. Doar din ultima treapta faci o sursa care sa alimenteze primul motoras. Restul de energie e gratis, ma rog, cu cheltuielile de intretinere a sistemului. Atentie, asta nu e un perpetuum mobile. E un convertor de energie cu mai multe trepte. Datorita faptului ca randamentul NU e supraunitar, pentru ca nu se poate, e necesar un aport de energie din exterior, care la rindul ei poate fi curata: mecanica de la o eoliana sau hidro sau electrica de la celule solare sau eoliene cu generator. Fiecare constructor va alege modul de suplimentare cu energie si punctele unde e introdusa energia in sistem. Aceasta energie suplimentara, poate fi usor estimata daca cunoastem randamentul motoarelor, generatoarelor si energia care va fi consumata in mod util din ultimul generator.
Link spre comentariu

D-le misa, citez din postul dvs :

"Un motoras de 12V,10A invirte un generator care produce 15V, 12A"...

(Ipoteza duce mai departe acelasi rationament dupa acele puncte de suspensie)

V-as intreba : afirmatia citata o considerati adevarata ?

Link spre comentariu

De fapt aici am vrut sa ajung... imi cer scuze pentru provocarea intentionata,

d-le misa.

D-le stefan_k, va multumesc pentru hatarul pe care mi-l faceti cu atata marinimie, de a nu ma lua prea tare...

asta pentru a fi in ton cu raspunsul d-lui misa...

Link spre comentariu

Ce provocare dom'le? Mai facem glume nu? Ce poti sa raspunzi la mesajul la care am raspuns eu? Scrie peste tot pe forumul asta ca nu se poate face un astfel de generator. Eu am incercat ( :rade: ) sa raspund "mai in ton" cu intrebarea. Cine intelege gluma bine, cine nu, tot bine. Cine crede ca nu merge, sa incerce (pot da specificatii mai exacte despre punctele unde trebuie injectata energie suplimentara).Cine crede ca merge si e rentabil sa construiasca un model functional...si sa-l foloseasca sanatos pina la adinci batrinete...

Link spre comentariu

D-le misa, va asigur ca am inteles de la bun inceput ironia din raspunsul dvs.Insa unii (majoritatea, probabil) sunt departe de a fi subtili si va marturisesc ca nuas mai vrea sa vad topicuri in care nestiutorii sa ia de bun raspunsul dvs.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări