Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema cu netul pe laptop

Vizitator Mikiro

Postări Recomandate

Am intalnit multe chestii ciudate la network atat pe fir cat si wirelessFa o proba intra in device manager si in proprietatile placii de retea,apoi in advanced si la speed schimba auto negotiation in 10mbps FD(sper ca nu apar semne de intrebare pe fond galben sau cruce rosie pe adapter!)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ChRS

4

• Liviu M

1

• iahim999

1

• Den

1

Top autori în acest subiect

• 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator Mikiro

In sfarsit, pot veni cu un update. A venit ieri tehnicianul de la firma de net. A schimbat switch-ul, si tot cablul de la switch. Si nu e nicio schimbare...Va rog sa mai veniti cu o opinie.. poate va fi cea salvatoare pentru mine

Link spre comentariu

Imprumuta un switch (de preferat n-way, nu router, nu hub) normal de 100 mbps si probeaza cu el. Switch-urile au autonegociere si indica imediat daca e cablul in ordine in functie de aprinderea led-urilor. Pune si desktop-ul si laptop-ul pe acelasi switch si compara ledurile la fiecare. Daca nu se aprind ledurile la laptop si la desktop functioneaza normal e cazul sa mergi la service si sa le ceri o proba de functionare in fata ta si sa vezi ca functioneaza efectiv. Am vazut placi de retea la care, cu o pereche intrerupta, functioneaza doar pe 10 mbps. La fel am vazut placi de retea care in setari arata normal, calculatorul o vede normal, dar are partea de intrare arsa, neconectandu-se si ledurile stinse sau pulsatorii. Atentie la setarile pppoe deoarece in bara trebuie sa apara 2 placi de retea, "local area conection" si "nume firma de internet" si daca "local area conection" e conectat si cealalta nu, atunci problema este in setari sau la serverele firmei. Sper sa te ajute,altfel e posibil sa ajungi la celelalte variante, wireless, usb-lan sau pcmcia-lan.

Link spre comentariu
Vizitator Mikiro

Imprumuta un switch (de preferat n-way, nu router, nu hub) normal de 100 mbps si probeaza cu el. Switch-urile au autonegociere si indica imediat daca e cablul in ordine in functie de aprinderea led-urilor. Pune si desktop-ul si laptop-ul pe acelasi switch si compara ledurile la fiecare. Daca nu se aprind ledurile la laptop si la desktop functioneaza normal e cazul sa mergi la service si sa le ceri o proba de functionare in fata ta si sa vezi ca functioneaza efectiv. Am vazut placi de retea la care, cu o pereche intrerupta, functioneaza doar pe 10 mbps. La fel am vazut placi de retea care in setari arata normal, calculatorul o vede normal, dar are partea de intrare arsa, neconectandu-se si ledurile stinse sau pulsatorii. Atentie la setarile pppoe deoarece in bara trebuie sa apara 2 placi de retea, "local area conection" si "nume firma de internet" si daca "local area conection" e conectat si cealalta nu, atunci problema este in setari sau la serverele firmei. Sper sa te ajute,altfel e posibil sa ajungi la celelalte variante, wireless, usb-lan sau pcmcia-lan.

Switch-ul nu pot sa il iau eu.. ca mi-l inlocuieste tehnicianul de la net. Desktopul si laptopul sunt pe acelasi switch. La desktop de aprinde numai ledul galben.. cel verde nu. Dar si cand mergea netul normal, la desktop nu se aprindeau ambele leduri.Setarile de la placa de retea nu au fost schimbate. La laptop imi apareau ambele retele.. acum nici macar nu mai recunoaste ca i-am bagat mufa in el. Daca ar avea partea de intrare arsa, nu ar trebui sa mearga pe alte 2 conexiuni.. din care una facuta la aceeasi firma, cu aceeasi viteza. Eu stiu ca laptopul are LAN-ul ok. Pentru ca asta mi-au spus cei de la service, si am vazut si eu ca mergea foarte bine la un vecin. Astazi mi-au spus ca vin o alta echipa de tehnicieni. Sper sa faca aia ceva.
Link spre comentariu
Vizitator Mikiro

Switch-ul nu pot sa il iau eu.. ca mi-l inlocuieste tehnicianul de la net. Desktopul si laptopul sunt pe acelasi switch. La desktop de aprinde numai ledul galben.. cel verde nu. Dar si cand mergea netul normal, la desktop nu se aprindeau ambele leduri.Setarile de la placa de retea nu au fost schimbate. La laptop imi apareau ambele retele.. acum nici macar nu mai recunoaste ca i-am bagat mufa in el. Daca ar avea partea de intrare arsa, nu ar trebui sa mearga pe alte 2 conexiuni.. din care una facuta la aceeasi firma, cu aceeasi viteza. Eu stiu ca laptopul are LAN-ul ok. Pentru ca asta mi-au spus cei de la service, si am vazut si eu ca mergea foarte bine la un vecin. Astazi mi-au spus ca vin o alta echipa de tehnicieni. Sper sa faca aia ceva.
Link spre comentariu
Vizitator Mikiro

Link spre comentariu
Vizitator BennyKA

Incearca asa:1. Cand conectezi/deconectezi cablul de la net ar trebui sa iti arate in PC ca s-a conectat la calculator un cablu. Daca nu vezi nici o modificare, ti s-a bulit placa de retea.2. Verifica cu ping daca ai legatura intre tine si Gateway si DNS-uri.(Daca nu stii cum sa le aflii intri in command prompt si scrii "ipconfig /all" si cauti setarile de la Local Area Connection). Daca nu ai conexiune incearca cum ti-au spus si colegii de pe forum cu o placa de retea pe usb, un swhitch sau un router. Dar daca zici ca ti-au schimbat cablul de internet si nu e nici o schimbare, tind sa cred ca placa ta de retea a patit ceva foarte urat de la traznet. Eu am patit la un deskto. Aveam numa cablu de internet in calculator cand a traznit si mi-a ars placa de baza. Ciudat a fost ca firu era trecut printr-un router ADSL si pe urma in PC, dar routerul nu a patit nimic. Daca placa de retea ti s-a bulit ia un router Wireless si conecteaza-l. Daca iti spune cineva ca nu exista router cu PPPoE, inseamna ca nu stie ce e ala router, pentru ca 95% dintre routere au aceasta optiune(Uneori sub alte nume). Puteti sta linistit daca nu aveati/aveti viteza care sa sara de 2,5MB/s cu un router de 54 Mbps. Daca viteza e mai mare ati putea incerca cu un router de 108 eventual 300 Mbps, dar ma indoiesc ca placa dvs de retea din laptop merge la viteza asta.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări