Bogdan Postat Septembrie 5, 2005 Partajează Postat Septembrie 5, 2005 Salut,Daca as folosi tabla simpla de aluminiu pe post de radiator la ipa 400 de cati centimetrii patrati as avea nevoie? :shock: (la un modul) Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Septembrie 5, 2005 Partajează Postat Septembrie 5, 2005 vro 2 metrii patrati cel putin Link spre comentariu
Sharky Postat Septembrie 5, 2005 Partajează Postat Septembrie 5, 2005 vreo 5mii :shock: Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Septembrie 5, 2005 Partajează Postat Septembrie 5, 2005 Daca ai casa cu acoperisul din tabla de AL cred ca junge pentru 2 module, problema este ca o se incinga local ca este prea subtire :yahoo: Link spre comentariu
fum3z Postat Septembrie 5, 2005 Partajează Postat Septembrie 5, 2005 M-am certat cu un prieten azi care pretindea ca toate schimbatoarele de caldura sunt facute din cupru.Bine ca eu stiu ca sunt din Al...da eu zic ca ar merge bine si din Cu.Acuma stiu ca e cel mai bun conducator de caldura, da la o densitate de 8,9g/cm^3 cred ca ar iesi prea grea statia. :shock: Voi ce ziceti? Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Septembrie 5, 2005 Partajează Postat Septembrie 5, 2005 talpa de cupru cu aripioare de aluminiu :wink: cuprul conduce caldura rapid in timp ce aluminiul o disipa rapid 8) Link spre comentariu
Sharky Postat Septembrie 6, 2005 Partajează Postat Septembrie 6, 2005 AL disipa mai bine prin raditie numai daca e eloxat negru...daca ambele au suprafetele slefuite atunci sunt cam la fel. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Septembrie 6, 2005 Partajează Postat Septembrie 6, 2005 Cuprul este mult mai bun decat aluminiul la fabricarea radiatoarelor. Combinatia Cu-Al se foloseste din motive economice ( Al e mult mai ieftin fata de Cu). Link spre comentariu
FIXVID Postat Septembrie 6, 2005 Partajează Postat Septembrie 6, 2005 si cred ca depanatoru' mai vroia sa spuna si ca e mult mai usor ....ganditiva la procesoare (nu ca unii sar incumeta sa tina carcasele in pozitie orizontala ca nu cumva sa se dezmembreze placa de baza cu radiatoru de cateva kile :lol: ) Link spre comentariu
adrian_pintea Postat Septembrie 6, 2005 Partajează Postat Septembrie 6, 2005 materialul cu cea mai buna conductibilitate este Argintul,cuprul, aluminiul si apoi fierul...La fel si pretul de cost tot in ordinea asta Link spre comentariu
Depanatoru Postat Septembrie 6, 2005 Partajează Postat Septembrie 6, 2005 Cel mai bun material termoconductor este de departe diamantul , daca va permiteti sa faceti radiator din el. Link spre comentariu
Bogdan Postat Septembrie 10, 2005 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2005 vro 2 metrii patrati cel putinVasile acuma cred ca ai exagerat. Aia insemna 20000cm patrati :shock: . Nu cred ca-mi trebe chiar atataSharky 5000 nu-i chiar asa de mult. Crezi ca ar ajunge o bucata de tabla de 100x50cm pt un modul? Deci 10000Cm patrati pt 2 module? Link spre comentariu
csl1131 Postat Septembrie 10, 2005 Partajează Postat Septembrie 10, 2005 nu poti sa pui tabla in loc de radiator..pt ca e subtire si se va incalzii local, deci caldura nu se va "imprastia" in toata tabla, si nu ai facut nimic...acuma daca e tabla de 5-6-10mm atunci e alta poveste... :twisted: si..dece nu ii pui ventilator, vrei neaparat racire pasiva??? incearca ceva activ..iesi mai ieftin si ocupa si mai putin loc, nu cantareste atata... Link spre comentariu
chetross Postat Septembrie 10, 2005 Partajează Postat Septembrie 10, 2005 vro 2 metrii patrati cel putinVasile acuma cred ca ai exagerat. Aia insemna 20000cm patrati :shock: . Nu cred ca-mi trebe chiar atataSharky 5000 nu-i chiar asa de mult. Crezi ca ar ajunge o bucata de tabla de 100x50cm pt un modul? Deci 10000Cm patrati pt 2 module? tu ai o cutie cat o masa pt amplificator ? Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Septembrie 10, 2005 Partajează Postat Septembrie 10, 2005 ia socotiti cati cm patrati are un radiator de 52/26/7 cm avand 19 aripioare de 6/52 cm. de astea 2 bucati am pus la ultimul amplif facut. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum