Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

intrebare

Vizitator sangraal

Postări Recomandate

Vizitator sangraal

salut.lamuritima si pe mine cu o treaba:un boiler de 1800 de watt este mai rentabil decat un instant de apa cu 2 rezitente de 900 de watt?in sensul ca......care imi invarte contoarul mai mult...?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

1

• gica70

1

• florentinTV

1

Top autori în acest subiect

salut,instantul are 2 trepte de conectare a celor 2 rezistente,deci se pot conecta independent.deci poti face economie la curent.acum ce cauti tu?economie la curent sau apa calda?avantaj la instant este ca ii dai drumu si cam in 15 sec ai apa calda ,dar trebuie sa ai si presiune la apa[pt dus]si un tablou electric bun.la boiler astepi sa se incalzeasca apa,si atit timp cind nu il folosesti,el mai consuma pt a mentine apa calda in bazin.alege...

Link spre comentariu

salut.lamuritima si pe mine cu o treaba:un boiler de 1800 de watt este mai rentabil decat un instant de apa cu 2 rezitente de 900 de watt?in sensul ca......care imi invarte contoarul mai mult...?

Dupa cum se vede puterile sunt aceleasi si randamentele apropiate. In boiler apa este mentinuta la o anumita temperatura, deci apare o mica pierdere; dar daca ramai fara curent cand faci baie si esti la faza de sapuneala ce te faci cu instantu'. :ras:Pune-ti boiler, sfatul meu.
Link spre comentariu

Un instant electric pt preparare apa calda, fara 3500-6000W nu prea are rost sa instalezi,asta de 1,8KW iti asigura debit mic de apa calda,in nici un caz pt dus,asa ca tot mai economicos e boilerul,pe langa ca repartizeaza consumul in timp,deci nu incarca instalatia prea mult,iti asigura si consum instantaneu de apa calda mai mare...instantul electric e bun pt spalat pe maini sau spalat vase,unde debitul instantaneu cerut nu e mare,si se foloseste pe perioade scurte de timp.Decizia iti apartine in functie de ce o sa vrei sa ceri de la un asemenea aparat...consum mic,ocazional,merge instant,consum mare,debit sporit, e mai bun boilerul cu acumulare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări