Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

indicator lipsa apa cu CD4093

augustin87r

Postări Recomandate

Buna ziua,

Am construit una dintre schemele de aici:

http://www.niqro.3x.ro/apa/apa.htm , cea cu CD4093. Functioneaza , dar nu inteleg de ce cand rezervorul e plin, ledul sta aprins, nu stins. Clipeste cand nu e apa, dar cand ii pun apa, se aprinde complet in loc sa se stinga, ceea ce ii reduce utilitatea.

http://www.youtube.com/watch?v=k_vQRP4B5GA

Pe integratul meu scrie HCF4093BE. Asa l-am luat de la Conex. AM incercat cu mai multi (am descoperit si un rebut) dar toate fac asa. M-am uitat pe datasheet-urile CD4093 si HCF4093 BE si la pini nu e nici o diferenta.

Poate stie cineva mai multe...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• augustin87r

3

• francezu

1

• Mikrosha

1

• cristi71

1

Top autori în acest subiect

Montajul licare cand nu e apa, si sta aprins cand e apa, ca asa a fost proiectat sa lucreze. IC1C formeaza un astabil. Se poate modifica usor, cum ai vrea sa functioneze?

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
Vizitator madatzuhk

Am facut si eu aceeasi schema cu integratul CD4093 si imi ramane ledul aprins cand am apa in recipient.Ce ati depistat de numai iti sta ledul aprins? sau alt membru dupa forum care a intalnit problema.Astept raspuns! Mentionez ca motajul este corect realizat.

Link spre comentariu

intre R4 si pin 10 s a interpus poarta formata din pinii 4,5,6(care este nefolosita in schema originala) pe post de inversor. realizata dupa desenul de mai sus postat de coleg,asa trebuie sa mearga,in prezenta apei ,ledul sta stins.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Probabil pentru că solubilitatea creşte odată cu creşterea temperaturii. Solubilitatea crescută înseamnă mai multe substanţe (de ex. săruri) dizolvate în apă, deci apa devine un conductor mai bun.Un alt motiv poate fi variaţia sensibilităţii montajului odată cu variaţia temperaturii (dacă montajul stă afară, unde sunt variaţii mari de temperatură).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări