ionescu liviu Postat August 3, 2010 Partajează Postat August 3, 2010 Nu afecteaza cu nimic calitatea sunetului. Doar ca va face coolerul un mic zgomot.Pai si tu ai inchis cutia doar in holzsuruburi? Link spre comentariu
delfy Postat August 3, 2010 Autor Partajează Postat August 3, 2010 Ionescu Liviu: De abia acum am inteles ce m-ai intrebat. Am dat cu silicon pe fiecare margine a placii si apoi le-am imbinat. Dupa ce am inchis toate laturile am dat si pe imbinarile din interior. Zgomot? Pai mie nu mi se pare ca face zgomot (mie mi se pare ca este destul de silentios), dar daca nu afecteaza cu nimic atunci am sa-l montez in interior. Link spre comentariu
delfy Postat August 20, 2010 Autor Partajează Postat August 20, 2010 In sfarsit am terminat de asamblat subwooferul. Ca amplificator am folosit un kit tda 7294 si se aude destul de bine cu toate ca merge a ceva de putere mai mare. cateva poze cu subwooferul asamblat complet: Va multumesc pentru ajutor(sfaturi)! Link spre comentariu
micu_Ovi Postat August 20, 2010 Partajează Postat August 20, 2010 pereti nu i-ai captusit cu nimic ? Link spre comentariu
delfy Postat Septembrie 11, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2010 Peretii nu i am captusit pentru ca am considerat ca nu este nevoie si oricum diferenta prea mare nu ar fi fost.Am revenit cu noutati. Am modificat tubul de bass reflex, se aude mai tare, mai bine si am scapat si de fosnetul suparator. Tubul are diametrul de 110mm si lungimea de 250 mm. Acum as vrea sa ma apuc de un alt proiect , tot de subwoofer si intampin aceleasi probleme, nu cunosc parametrii difuzorului.Nu scrie nimic pe spatele difuzorului, nici ohmi nici wattaj (40w si 8 ohmi este scris de mine)si difuzorul il am de vreo 3 ani uitat prin atelier si acum m-am hotarat sa ii fac si lui o incinta(pana acum il tineam intr-o boxa de combina panasonic mai veche) . diametrul difuzorului are 160 mm. C am ce volum ar fi recomandat sa construiesc? Cateva poze cu difuzorul............. Link spre comentariu
Optiplex Postat Septembrie 12, 2010 Partajează Postat Septembrie 12, 2010 mai mult ca sigur e de medii si joase , recomand o cutie de 24-25 litri . cu evacuare de 60mm diametru si 100mm. Seamana cu un dif de la monacor ? o sa ma uit sa vad daca ii ala si atunci o sa iti zic si parametrii .Mda , nu e de la monacor , daca e de medii si joase mai bine ii pui si o inalta si faci o boxa din el decat un subwoofer , scoate bass, dar nu e ideal pentru asa ceva . Iti urez "succesuri" Link spre comentariu
radue Postat Septembrie 12, 2010 Partajează Postat Septembrie 12, 2010 Ii spune port de bass-reflex, nu evacuare ...Pe ce criterii te bazezi cand recomanzi volumul respectiv si dimensiunile portuluo ? Link spre comentariu
alex20alex Postat Septembrie 12, 2010 Partajează Postat Septembrie 12, 2010 Acel difuzor pare a fi "SAL SA 1620" si se gasesc parametri chiar si proiecte nu trebuie decat sa cauti ! :limb:Hai totusi sa-ti usurez munca ! Link spre comentariu
Optiplex Postat Septembrie 12, 2010 Partajează Postat Septembrie 12, 2010 Pe ce criterii te bazezi cand recomanzi volumul respectiv si dimensiunile portuluo ? , ca si aspect arata aproape identic cu westra kw160-1398 , acel dif are 60w pe 8 ohmi pe cand diametrul e acelasi , si cere un volum de 27L iar portul de bass reflex ( multumesc pentru denumire si scuze de greseala) e recomandat la 80mm cu 100mm . Am recomandat prin comparatie , desigur , parametri pot fi total diferiti dar o cutie se poate modifica mereu . Link spre comentariu
delfy Postat Septembrie 15, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2010 Iti multumesc alex20alex dar nu am ajuns la nici un rezultat.Am incercat sa introduc parametrii intr-un program (winsub subwoofer designer) si nu prea stiu ce sa fac . nici denumirile nu corespund cu toti parametrii (Fs, Pe , PEmax , Qes etc...) Poate ca o sa spuneti ca vreau totul de-a gata dar mi-am dat silinta si nu am reusit. Poate ma puteti ajuta spunandu-mi volumul incintei si diametrul/lungimea conului de bass-reflex! Link spre comentariu
delfy Postat Septembrie 19, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2010 Cred ca pana la urma am sa fac o boxa activa, nu am sa mai fac un subwoofer. Am sa ma ocup de ea la sfarsitul saptamanii. Am mai gasit ceva material si sper sa imi ajunga sa o pot face pe la 24-25 de L. Am difuzorul de mai sus (SAL) pentru bass , dar nu am difuzoare de medii si inalte. Ma gandeam la 2 difuzoare de la Mivarom de 13 cm si un tweeter piezo-electric. Se merita sa folosesc acest difuzor ca medii? Amplificarea pe care am sa o folosesc are 50 W.dif 13 cm: Putere max: 75WImpedanta: 8 OhmSensibilitate: 89dBFrecventa: 60Hz - 8kHzmagnet : 10 Oz Link spre comentariu
delfy Postat Septembrie 25, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2010 Chiar nimeni nu stie nimic despre difuzorul asta?sau macar ce as putea sa folosesc in locul lui ca medii! Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Septembrie 25, 2010 Partajează Postat Septembrie 25, 2010 Ia'ti ceva care macar arata mai rezonabil in loc de Dibeisi ala. Link spre comentariu
Optiplex Postat Septembrie 25, 2010 Partajează Postat Septembrie 25, 2010 Dibeisi nu e bun ... de nimich ... mai bine mergi tot pe SAL , sau Blue Tech , numa dibeisi sa nu iti iei , mai bine donezi banii in alta parte , biensur , incinta de medii si inalte ( inalta nu necesita incinta separata ) trebuie separata de incinta de bass . Link spre comentariu
delfy Postat Octombrie 2, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2010 Astazi am terminat de construit boxa. Nu sunt prea multumit de cum se aude. Volumul este de 26 de L si nu prea am bas mai deloc. Ori difuzorul nu este sal si specificatiile nu corespund cu dif-ul pe care il am, ori am gresit eu undeva. Dupa ce am construit incinta am dat gaura pt difuzorul de bas si am probat cum se aude si am ramas dezamagit total. Am folosit un tub de 70mm in diametru si 100mm lungime, am taiat din lunginea lui pana am ajuns la 20mm si de abia atunci se auzea binisor(as fi putut sa nu il mai pun ca nu era nici o diferenta dar arata urat gaura si l-am lasat.) Ma bucur ca nu am apucat sa mai cumpar difuzoare de medii si inalte si am folosit ce aveam pe acasa pt ca erau bani cheltuiti degeaba. Chiar daca nu a iesit asa cum ma asteptam am continuat sa o termin cu toate ca nu prea am mai tinut cont de aspectul ei. M-am invatat minte si nu o sa mai cumpar difuzoare fara parametrii de acum inainte pt ca este o pierdere de timp si de bani. O sa pun maine si niste poze cu ce am realizat, dar sper sa fac rost de o camera foto pt ca a mea s-a defectat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum