Vizitator Cosmin535 Postat Iulie 26, 2010 Partajează Postat Iulie 26, 2010 Am intrat in posesia unui Teac A-R600(a fost al unui prieten care a vrut sa-l arunce). Problema e ca are transformatorul ars.Am nevoie de schema pentru a reface transformatorul si apoi sa inlatur eventualele probleme ce a dus la "moartea" transformatorului. Am cautat pe google dar nimic. Multumesc mult celor ce ma vor ajuta! Link spre comentariu
Vizitator comfel Postat Iulie 27, 2010 Partajează Postat Iulie 27, 2010 Incearca aici.............. http://translate.google.ro/translate?hl ... ........... Link spre comentariu
zal Postat Iulie 27, 2010 Partajează Postat Iulie 27, 2010 http://elektrotanya.com/teac_a-r600_sm.pdf/download.html Cosmin535 verifică întîi dacă trafo are siguranţă termică şi dacă e întreruptă. Link spre comentariu
zal Postat Iulie 28, 2010 Partajează Postat Iulie 28, 2010 Din păcate, văd în schemă că trafo e de cacao, nu are siguranţă termică. Dacă tot te apuci de reparat, pune un traf mai forţos şi de preferat şi cu priză de 240V, majoritatea celor bobinate ptr 220V se încing, nu datorită celor cîţiva volţi în plus pe care îi are reţeaua cîteodată, ci din cauză de economie la materiale, sînt bobinate economic, de parcă omul ascultă o juma de oră şi face pauză.Secundarele, ar fi după tensiunile din schemă: 2x38Vca/minim 3A cel de putere (ar fi bine de 35...40V/5A, caz în care bobinezi pe un miez de 400W), 2x15Vca/minim 1A cel ptr diverse şi logică, 2x25Vca/minim 0,5A cel ptr preuri. Trafo ars avea tensiunea, dar nu avea curentul necesar părţii finale ca să scoată 120W/8 Ohmi (nu rezistă oricum la 4 Ohmi trz finali, puntea, radiatorul, etc), real ar putea scoate, cu un traf mai forţos, maxim 100W/8 Ohmi. Link spre comentariu
Vizitator Cosmin535 Postat August 2, 2010 Partajează Postat August 2, 2010 Va multumesc pentru link-uri dar nu mi-au fost de prea mare ajutor, in primul link trebuie sa ma inregistrez si sa platesc... iar in al doilea caz Sorry, new user registration by invitation only or by a good test- am nevoie de invitatie. Daca aveti conturi pe respectivele situri, puteti, va rog!, sa o descarcati voi!Legat de trafo, mi-am dat seama ca este de cacao. Rezistenta termica a avut dar a inlaturat-o altcineva inaintea mea. Cu o sectiune de 21,76 de cm normal ca nu scotea cat trebuie. O sa fac altul, deocamdata trebuie sa gasesc unul potrivit.Va multumesc pentru ajutor!!! Link spre comentariu
ratza Postat August 2, 2010 Partajează Postat August 2, 2010 Cum nu merge, eu am luat-o fără probleme. Link spre comentariu
sorinpavel Postat August 2, 2010 Partajează Postat August 2, 2010 Pe elektrotanya dai clic sus in stanga pe GET MANUAL.Doar 2 download-uri pe zi.Succes Link spre comentariu
Vizitator Cosmin535 Postat August 2, 2010 Partajează Postat August 2, 2010 Am vazut, dar cand am incercat mai devreme nu mi-a dat voie, imi cerea sa ma inregistrez. Acum s-a rezolvat, multumesc mult.Legat de trafo, am un transformator de 220V-24V 640 W specificatiile producatorului(contactoare buzau). Sectiunea este de 47,36 cm patrati, mi se pare cam mare sa-l folosesc(nu prea are loc)Un transformator de 400 W dupa formulele gasite aici ar trebuii sa aiba sectiunea de 48 cm patrati. Atunci acest transformator de ce are 640 W cu o sectiune putin mai mica de 48 cm patrati?Ce sectiune ar trebuii sa aiba transformatorul meu ideal? Link spre comentariu
zal Postat August 2, 2010 Partajează Postat August 2, 2010 Doamne fereşte! 400W ies din 20cm2 (20x20...). Caută să foloseşti un miez care să-ţi permită să montezi trafo în aceeaşi poziţie cu cel vechi, ca să nu te trezeşti cu brum de reţea indus în preuri. Nu strică să te inspiri şi de la ecranele folosite, cel din tablă subţire pus peste tole (atenţie că se izolează cu carton de tole) şi cel electrostatic din foaie de cupru peste bobinaj. Link spre comentariu
Vizitator Cosmin535 Postat August 2, 2010 Partajează Postat August 2, 2010 S=1.2 radical din P, deci rezulta S=24 cm2 pentru P=400W pana aici toate bune si frumoase(dupa ce m-am lamurit in cateva aspecte). Primar cu sarma de 0,8(2A) -457 spire pentru 240 V (100 spire/cm patrat)----4,57cm2 Secundar 1 cu sarma de 1,5(5A)-2*79 spire pentru 2*38 V (30 spire/cm patrat)----5,26cm2 Secundar 2 cu sarma de 0,6(1A)-2*31 spire pentru 2*15 V (175 spire/cm patrat)----0,35 cm2 Secundar 3 cu sarma de 0,5(0,7A)-2*52 spire pentru 2*25V (250 spire/cm patrat)----0,41 cm2 Aria ferestrei unei tole care serveste la alcatuirea pachetului necesar transformatorului ar trebuii sa aiba 10,6cm2 Spirele pe cm2 sunt luate de aici http://www.electronica.ro/transformator.shtml ca si restul datelor necesare calculului. Este corect ce am calculat eu? Un transformator de 400 w cu o sectiune de 24 cm2 sa aiba aria ferestrei unei tole de 10,6 cm2? Link spre comentariu
zal Postat August 2, 2010 Partajează Postat August 2, 2010 De unde le scoţi formulele astea? Că pe saitul ăla e un extras din cărţile lui G.D. Popescu. Formula clasică ptr aflarea nr de spire/volt în primar e 50/S (sau 55/S dacă vrei să meargă 3 zile), adică 550 spire în primar. La secundar poţi să adaugi 5...10% în plus ptr compensarea pierderilor, calculînd cu acelaşi nr de spire/volt, ca la primar. Diametrul sîrmei îl poţi aproxima după suprafaţa secţiunii de cupru (fără email), la o intensitate medie de 3A/mm2.Suprafaţa ferestrei tolelor e în funcţie de tipul tolelor, cele clasice E-I, din care alegi ce găseşti, E20, E25 de preferat. Nu uita că suprafaţa reală e mai mică, un loc destul de mare îl ocupă carcasa şi izolaţia. Link spre comentariu
Vizitator Cosmin535 Postat August 3, 2010 Partajează Postat August 3, 2010 Sincer, acum am vazut si eu k le-am facut varza. Le-am amestecat. Nu ma mai complic cu calcule, astept sa gesesc un traf potrivit si apoi o sa fac calculele si o sa cer o parere aici pe forum.Multumesc mult pentru sprijin!!! Link spre comentariu
Vizitator razvandoru Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 salut,o invitatie pe Elektro Tanya (sit maghiar) Link spre comentariu
Vizitator razvandoru Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 Pe elektrotanya dai clic sus in stanga pe GET MANUAL.Doar 2 download-uri pe zi.Successalut,o invitatie pe Elektro Tanya (sit maghiar) se poate? Link spre comentariu
Spitfire Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 In cartea "Caleidoscop de electronica" a lui G.D. Oprescu, pag 153, apare urmatorul tabel: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum