Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Chestii utile pentru calculatoristi

i0nutzb

Postări Recomandate

• 1 an mai târziu...
  • Răspunsuri 70
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Se pare ca windows 7 va fi viitorul...si pacat ca la win xp nu se mai fac updateuri cine stie ce cat si la vista deci sa cam dus vremea lor...pot sa spun ca win 7 rulz:)si program bun pt el ca utilitate este tune up 2010, si altele ar fi nero 2010 special creat pentru win7a aparut si sp1 la win7 :ciuda: pentru orice alte detalii despre windows 7 ask me sau pm:)P.S am participat la febback foarte mult si eu si un amic si va putem rezolva orice problema in materie de win7:)

Link spre comentariu

Pe scurt, Win7 e pentru Vista ce a fost XP pentru 2000. Si eu sunt de acord ca e un sistem foarte bun, mai am un singur calculator care ruleaza Vista 64, dar e calculatorul principal, abia i'am rezolvat placa video si la cate are instalate pe el o sa dureze ceva pana le aranjez pe toate...In schimb am Windows 7 x64 pe 2 laptopuri si 32-bit pe sistemul P4 al mamei. Toate trei cu cate 2GB RAM, dar P4 nu suporta 64-bit. Concluzia mea generala este ca la 1GB RAM sau peste nu mai are rost sa rulezi XP. Windows 7 este un sistem foarte foarte bine pus la punct.

Link spre comentariu
Vizitator

Ok, atunci dacă tot toată lumea îl recomandă, eu am o întrebare: Cum naiba de nu reuşesc să mai utilizez un amărît de VirtualDub în cooperare cu ultima variantă de codec de la DivX ca să pot recompresa un fişier video pe care iniţial l-am capturat utilizînd Huffyuv? De 2 zile mă chinui şi atunci cînd nu crapă VirtualDub-ul cu eroare în codec, se duce naibii ba framerate-ul, ba compresia e făcută nu cu 2500 kB/s (cum vreau eu) ci cu 50 kB/s (mai rău decît era YouTube în primele zile de funcţionare ale site-ului, cînd erai mulţumit să vezi trei imagini pe secundă care sînt clar diferite între ele şi ziceai că-i film).Într-un final am trecut pe Linux unde, cu AVIDemux, am rezolvat toate problemele şi compresia merge şi mult mai repede decît mergea, pe vremea cînd aveam XP, pe aceeaşi maşină, compresia la aceiaşi parametri în VirtualDub+DivX 5.0...

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator nasul

Sunt de acord cu cei care lauda Windows 7, de exemplu la noile laptopuri si chiar calculatoare daca bagi Windows Xp pe ele... si vei face un test de performanta vei vedea ca laptopul sau PC-ul nu va functiona la performante maxime (hard disk-ul nu va fi la 5400 de rotatii pe minut nici ramii), deoarece multe tehnologii au aparut recent dar sunt compatibile doar cu Win 7.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Ati putea sa imi spuneti si mie de ce nu imi functioneaza task manageru? Spune ca e dezactivat de administrator chiar dupe ce reistalez windowsu . Am mai patit (chiar daca formatez tot hdd)

Aceeasi problema am avut si eu :nu-mi mergea task manager si regedit ,spunea ca a fost oprit de administrator.Am reinstalat windowsu si imi aparea la fel,l-am mai instalat o data dar de data asta am sters si partitia si a mers pana am instalat un program care il aveam pe o alta partitie si iara nu mai mergea tank manager si regedit .L-am mai pus odata de la zero si dupa ce am instalat windowsu am formatat si cealalta partitie si am luat programele dupa net si a mers.Se poate sa fi avut un virus.
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

@electricianul98 - registry fix si task manegr fix se rezolva cu Autorun Eater.De regula , regedit , msconfig , task manager si folder view sunt afectate de un virus si de multe ori de acel autorun .Ptr a proteja Stick-urile USB sau HDD-urile de minunea numita Autorun.inf este suficient sa creati un director ( folder ) cu denumirea autorun.inf in radacina dispozitivului usb. Eu mai flosesc si USBinject.USBinject da disable la serviciul de autorun / serch de pe dispozitivele mobile si totodata creaza in radacina stick-ului sau hdd-ului un autorun.inf corupt ceea ce pacaleste virusul in a va infecta dispozitivele .

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator mokus

Salut.Am si eu o intrebare catre cei care se pricep mai bine decat mine.Vreau sa blochez tastatura laptopului ca sa o protejez de la doua manute de un an jumate.Cu ce combinatie de taste pot face asta ,avand in veder ca nu am tasta Win,(IBM R40),si combinatia FN-L nu merge.

Link spre comentariu

Apeși tasta aia maaaare, maaare, pe dosul căreia te uiți tu la imagine, pînă se lipește de restul tastaturii. Adică închizi capacul laptopului. Cele două mînuțe nu o să aibă suficientă putere să deschidă display-ul și mai faci și economie la energie. Că bănuiesc că nu-ți ții posesorul mînuțelor în brațe în timp ce lucrezi, nu?O altă soluție este să pui (dacă nu ai) o parolă lungă-lungă la Windows și să dai logout de fiecare dată cînd părăsești laptop-ul. Șansele de a completa exact acea parolă sînt foarte mici pentru două mînuțe de un an juma'. Știu, nu-s combinații de taste (deși poți să le configurezi), dar sînt și ăstea soluții.Părerea mea.

Link spre comentariu

Salut.Am si eu o intrebare catre cei care se pricep mai bine decat mine.Vreau sa blochez tastatura laptopului ca sa o protejez de la doua manute de un an jumate.Cu ce combinatie de taste pot face asta ,avand in veder ca nu am tasta Win,(IBM R40),si combinatia FN-L nu merge.

Eu zic sa fii foarte precaut , am primit in service multe laptopuri cu tastele smulse de copilasi de 1,5 la 4 anisori. Au o placere sadica sa vada cum sar butonasele ceva de speriat.In ceea ce priveste driverele , recomand cu caldura sa cumparati Driver Genius , un program care m-a salvat in 99,9 din cazuri.Apoi mai exista Sam Drivers Pack cu un program de instalare auytomat si 400.000 drivere.Cel din urma este foarte util cand instalezi placi de sunet cu UAA de la microsoft si nu numai.De regula folosesc 400.000 drivers pack numai ca sa instalez placa de retea acolo unde nu este instalata si apoi utilizez DriversGenius. Rareori cand 400.000 drivers pack nu merge folosesc Sam Drivers Pack .
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări