Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defect la Elcrom- baleiaj presupun

MishuL

Postări Recomandate

Prieteni, mai demult am luat de la Cartof un Elcrom stricat cu tubul bun. Am ajuns in sfarshit sa mut placa de la un Elcrom (cu tubul dus) pe care il aveam in carcasa cu tub bun. Acum a ieshit la iveala un defect care inainte, din cauza tubului dus, nu se observa: liniutze subtziri albe care brazdeaza ecranul de la stanga spre dreapta shi urca cca 2 cm pe acest traseu; sunt cam 20 linii pe intreaga inaltzime a ecranului. Cum nu ma pricep ash vrea sa ma ajute cineva shi sa imi zica ce sa fac- presupun ca e un cond. care stinge spotul pe intoarcere, citisem eu odata ceva de genul asta- repet, nu ma pricep. Ash fi recunoscator daca mi s-ar putea spune numarul din schema al piesei (pieselor) defecte- la cerere trimit pe mail schema daca nu o avetzi.Multzam' anticipat.Aaaaa.... TARA? :roll: :wink:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MishuL

7

• GRIGORE

5

• Tavi

2

• Depanatoru

1

Top autori în acest subiect

Aaaaaa...hahahahahahahaha :d da ce-s eu ? profet ?faptul ca nu se sting liniile de intoarcere poate sa fie ceva prin baleiajul vertical , sincro , decodor , G2 mare , etc ...nu am idee , pune mana si sapa acolo :wink:

Link spre comentariu

Pe modulul de cadre exista douo tranzistoare gen BC ,daca nu ma insel unul sau chiar amandoua pnp care formeaza inpulsul de intoarcere pe cadre. cred ca este si un semireglabil .Acum iti vb, din aduceri aminte dar daca va fi nevoie vom intra si la amanunt pe schema.Gaseste o schema si mai vbGRIG

Link spre comentariu

Multzumesc frumos de indicatzii.... dar pliiizzz... ash vrea shi eu o adresa de mail sa itzi trimit schema, daca potzi sa imi zici pe urma pe ea care piesa/piese.... Pt. ca eu sunt destul de aerian la capitolul de cunoshtintze teoretice de electronica, pana acum am reparat "lampi" shi a/n pe tranz. dar NUMAI cu "Depanarea televizoarelor" in mana....Multzam' anticipat!P.S. Mentzionez ca TV-ul e la moshie shi mi-e tarshala sa ma car cu el la Buc., ca acolo gaseam eu cine sa ma ajute sa-l repar, de aceea ma chinuiesc singur...

Link spre comentariu

Revin si cu schema in fata am incercat sa te ajut .Cele doua tranzistoare de care iti spuneam sunt vt11 ,vt12 (kt209j)care pot fi inlocuite cu bc177,178,179,251.253 (pnp).S-ar putea ca la masurare sa nu-ti dea ceva.Inlocuiestei! Mai sigur.Semireglabilul de care ti-am spus este r46.Regleaza nivelul impulsului de stingere pe cadre.oricum daca te duci la "mosie"fii pregatit cu cateva c-uri de 1uf,10uf,100uf,220uf,chiar si unul de 1000-2000uf.tine cont si de ce au mai zis ceilalti si cred ca ai sa rezolvi problema. GRIG

Link spre comentariu

Saru'mana!Piese am din ce lua, ca mai sunt inca 2 Elcrom-uri acolo iar cel care a donat tubul bun zicea Cartof ca e bolnav cu sursa, deci ceva piese bune s-ar putea gasi prin el...Multzam' mult inca odata! :ok:

Link spre comentariu

Sfatul meu este sa nu te zgarcesti la 10-20000 lei si sa-i pui totusi noi.S-ar putea ca de la un defect sa ajungi la altul.C-urile , mai ales cele rusesti sa-ti faca probleme. Intro alta ordine de idei, mai sta in picioare chestia cu cartulia de la Supertel? GRIG

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări