Vizitator catalinstefanos Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 Am un panou solar de 5W si vreau sa incarc o baterie de 12V, pe care sa o folosesc ulterior pentru alimentarea unui microcontroler. Cum conectez panoul la baterie? In afara de o dioda ce mai trebuie? Link spre comentariu
vfp_marius Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 salut ,cele 2 date de 5w si 12 v nu se prea potrivesc . mai bine ai zice ce tensiune furnizeaza panoul ,puterea o lasam putzin deoparte , ,iar raspunsul la intrebare ar fi mai bun un stabilizator de tensiune , presupun ca panoul tau nu e solartracker si unghiul cu care razele cad pe el nu va fi acelasi in tot timpul zilei, astfel incat tensiunea la bornele panoului va fi diferita . in general un acumulator se incarca cu a10-a parte din puterea lui ,de ex: daca ai un acu de 10 amperi va trebi sal alimentezi cu 1 amper maxim iar descarcarea va fi la fel deci nu mai mare de 1A . daca e de 12 v va trebui sal incarci cu o tensiune cuprinsa intre 14 si 14,4 v spor la treaba si toate cele bune . Link spre comentariu
Vizitator catalinstefanos Postat Iulie 28, 2010 Partajează Postat Iulie 28, 2010 panoul furnizeaza o tensiune maxima de 17,8 V. vreau sa il montez pe un tracker, dar oricum tensiunea o sa varieze ... deci ramane valabil stabilizatorul de tensiune. Acesta trebuie sa.mi furnizeze tensiunea cu care pot incarca bateria nu? cum pot controla amperajul? Link spre comentariu
florinellll Postat Iulie 28, 2010 Partajează Postat Iulie 28, 2010 Din pacate nu prea ai ce sa controlezi.Daca are puterea maxima 5w inseamna ca intensitatea in conditii ideale(expunere optima la soare)este de 280mA .Dupa parerea mea o dioda normala(redresoare) de 1-3A inseriata cu o rezistenta de 10ohmi/2w este tot ce poti sa faci pentru a incarca un acumulator.Poti sa incerci sa folosesti dispozitive mai complexe pentru a incarca acumulatori,insa nu merita prin prisma costului acestor dispozitive dar si a puterii limitate(5w) de care dispui.Un dispozitiv performant consuma si el o anumita cantitate de energie pentru as face treaba si atunci cu ce mai ramai daca tu ai disponibili doar 5w?O alta problema ,stai linistit in legatura cu intensitatea curentului(amperajul)280mA nu este un curent periculos pentru un acumulator chiar daca discutam de acumulatori mici.Succes. Link spre comentariu
vfp_marius Postat Iulie 28, 2010 Partajează Postat Iulie 28, 2010 salut in revista tehnium din 2 iunie 2004 la pagina 59 ai un redresor auto cu deconectare automata daca gasesti revista e super acel incarcator pentru ceti trebie tie .dar sa nu uitzi ce a zis si florinelll acest incarcator va manca si el putzina energie. amperajul de incarcare poate sa fie cat mai mult dar nu mai mult de 10% din valoarea bateriei , spune-ne te rog ce valoare are bateria in amperi ma refer . Link spre comentariu
Vizitator catalinstefanos Postat Iulie 30, 2010 Partajează Postat Iulie 30, 2010 Ideea e ca inca nu mi.am ales o baterie. Vreau sa fie una simpla , capabila sa.mi furnizeze o tensiune redresata de 5V si un curent minim de 0.5A aprox. Am gasit asta :http://www.e-solare.ro/index.php?page=shop.getfile&file_id=361&product_id=470&option=com_virtuemart&Itemid=45Ce credeti? Link spre comentariu
vfp_marius Postat Iulie 31, 2010 Partajează Postat Iulie 31, 2010 din datele specificate ale bateriei la un consum de 0,5 amperi la 12 v am vazut ca tzine aprox.5 ore la 20 de grade , dar tu nu ai nevoie de 12 v ci de 5 ,deci autonomia va fi mai mare la un ciclu de descarcare complet.eu zic ca e buna , cat costa ? e cu gel sau acid ? Link spre comentariu
florinellll Postat Iulie 31, 2010 Partajează Postat Iulie 31, 2010 Cumpara un acumulator ieftin de la Mivarom,pana vezi daca este viabil proiectul de care esti preocupat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum