Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

stabilizator 220 la 3-5A

Vizitator parvu-marius

Postări Recomandate

Vizitator parvu-marius

Pentru protectia unor aparate ceva mai sofiticate "financiar" (made Canada), aparate carora le fac service-ul, in jumatete de tara, am nevoie de o protectie de supra sarcina; peste 240V mi-l "prajeste", si daca stau sa-mi vina piesele din Canada... (ma las de treaba), si cum la noi situatii de genul acesta sunt "f f rar intalnite...." imaginati-va ce iese.

Motiv pentr care as avea nevoie de ajutor... un stabilizator, sau un releu care sa-mi taie curentul peste 240V, iar cand scade sa-l cupleze; ceva mic (gabarit), destul de ieftin si cat se poate de fiabil pentu ca nu-mi permite spatiul, bugetul este f limitat (din buzunarul meu) si sa plec de la ploiesti la botosani...daca nu rezista, nu e f comod si in loc sa pic in picioare in fata sefilor, "cad in cap".

AVETI VREO IDEE?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

6

• Spitfire

2

• E_manuel

2

• boboBOBO

1

Top autori în acest subiect

E_manuel iti spun si tie, parca mai era cineva pe forum.UPC este o firma ce ofera servicii de internet, televiziune si telefonie, sursa intreruptibila se numeste UPS.

Link spre comentariu

am nevoie de o protectie de supra sarcina; peste 240V mi-l "prajeste",

ai nevoie de o protectie la supratensiune, ceva cu MCU a mai fost discutat pe forum, eu am abandonat proiectul.

sa-mi taie curentul peste 240V

tensiune se masoara in volti, stiu ca stii dar e bine sa iti reamintesc.Daca produsele sunt asa "smechere" nu inteleg de ce nu au pus varistori pe alimentare, acum am vazut varistori si in sursele chinezesti.
Link spre comentariu

varistor - rezistenta variabila in functie de tensiunea la bornele sale. creste tensiune => creste curentul prin el => arde o siguranta montata in aval, deci el se monteaza in paralel cu sursa de alimentare (dupa siguranta)

aveam si cateva masuratori, de la laboratorul de materiale pentru electronica, ale caracteristicilor curent/tensiune pe un varistor insa am uitat sa le scanez inainte de predare.

http://electronicstefan.lx.ro/ftp/metal ... ristor.pdf

Link spre comentariu
Vizitator parvu-marius
am nevoie de o protectie de supra sarcina; peste 240V mi-l "prajeste",

ai nevoie de o protectie la supratensiune, ceva cu MCU a mai fost discutat pe forum, eu am abandonat proiectul.

sa-mi taie curentul peste 240V

tensiune se masoara in volti, stiu ca stii dar e bine sa iti reamintesc.

Daca produsele sunt asa "smechere" nu inteleg de ce nu au pus varistori pe alimentare, acum am vazut varistori si in sursele chinezesti.

scuze 240VAC (am scris "240W"?)

TI SAR PAREA NORMAL SA MERGI CATEVA SUTE DE KM PTR A SCHIMBA O SIGURANTA FUZIBILA?...De asta as prefera o protectie cu un releu...deschide la 240V si peste iar cand imi revine la 240V - 180V inchide circuitul

Nu cred ca sunt varitii asa de mari de tensiune si Canada sau in SUA...si problema nu este daca sau gandit sau nu la asta, sunt sau nu "smechere", poate ca sunt de mult depasite la ei...nu stiu... eu vreau sa-mi usurez munca pana la urma

Link spre comentariu

1. nu ai inteles nimic din ce am scris.2. sunt sigur ca inginerii au proiectat aparatele alea si pentru export, altfel nu functionau si la 230-240V.3. exista sigurante automate cu protectie la supratensiune, la niste echipamante asa "scumpe" chiar merita o investitie serioasa, carpeala o lasi pentru chinezarii.

Link spre comentariu

Releu, releu, dar un releu electromecanic care sa actioneze in mai putin de 5 milisecunde(atat ii trebuie tensiunii de retea la 50Hz la ajunga la "varf")nu-i de aici de colo...nici ca pret nici ca usurinta de procurare...oricum, in cazul protectiei cu varistor va trebui schimbata nu doar siguranta fuzibila, ci si varistorul, care se face "sarma" la atingerea acelei valori a tensiunii...

Link spre comentariu
Vizitator parvu-marius

Releu, releu, dar un releu electromecanic care sa actioneze in mai putin de 5 milisecunde(atat ii trebuie tensiunii de retea la 50Hz la ajunga la "varf")nu-i de aici de colo...nici ca pret nici ca usurinta de procurare...oricum, in cazul protectiei cu varistor va trebui schimbata nu doar siguranta fuzibila, ci si varistorul, care se face "sarma" la atingerea acelei valori a tensiunii...

si asta vi se pare carpeala...
Link spre comentariu

care se face "sarma" la atingerea acelei valori a tensiunii...

Corect !

aici este o discutie asemanatoare -> viewtopic.php?f=68&t=35823 dar e destul de lenta.

depinde si cat sunt de sensibile echipamantele, la unele este bun si un stabilizator cu servomotor, dar gabaritul este foarte mare.

si asta vi se pare carpeala...

cumperi o siguranta de calitate, aia are zeci de teste facute in laborator, in catalog ai si timpii de declansare, astfel tu nu ai vina pentru ce se poate intampla.

de protectia asta nu stiam -> http://download.hager.com/Hager.ro/new_ ... 167_RO.pdf

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări