Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Divizor de frecventa

yo8rqp

Postări Recomandate

Buna ziua.Unde gasesc un divizor de frecventa,care sa indeplineasca urmatoarele conditii:Plec de la un oscilator LC pe 14,0-14,1(care sa-mi acopere partea de CW) si prin divizare sa obtin frecvente in 3,5 respectiv 7 mhz.O schema cat mai uzuala si usor de reprodus.Cu multumiri.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo8rqp

3

• SirRoger

2

• Eugenn

1

Top autori în acest subiect

Salut!N-ar fi mai usor sa pleci de la un oscilator de 3,5Mhz si apoi sa obtii benzile superioare?Ma gandesc ca e si mai stabil, fiind frecventa mai mica....

Link spre comentariu

Se pot folosi in cascada cele doua bistabile din 74HC74 sau 74LS74, conectind intrarea D la iesirea /Q. Intrarea de clock a primului bistabil se polarizeaza la 2,5V cu rezistente si se aplica semnalul de 14MHz cu un condensator. Rezulta semnale dreptunghiulare deci ar trebui niste filtre pe iesire.Circuitele HC functioneaza pana la 50-75 MHz.

Link spre comentariu

Daniel, parerea mea e ca te complici. Ar fi mult mai simplu si mai elegant sa obtii acele frecvente mixand VFO-ul 14-14,1Mhz cu diferite oscilatoare cu quartz (clasicul VFX). Sunt mixere integrate pe care le poti folosi sau chiar mixere cu diode din RTP-uri. La iesire montezi filtre trece banda pentru frecventele respective si ai rezolvat problema. Dupa cum am zis: parerea mea.Succes!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări