yo8rqp Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 Buna ziua.Unde gasesc un divizor de frecventa,care sa indeplineasca urmatoarele conditii:Plec de la un oscilator LC pe 14,0-14,1(care sa-mi acopere partea de CW) si prin divizare sa obtin frecvente in 3,5 respectiv 7 mhz.O schema cat mai uzuala si usor de reprodus.Cu multumiri. Link spre comentariu
SirRoger Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 Salut!N-ar fi mai usor sa pleci de la un oscilator de 3,5Mhz si apoi sa obtii benzile superioare?Ma gandesc ca e si mai stabil, fiind frecventa mai mica.... Link spre comentariu
yo8rqp Postat Iulie 25, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 25, 2010 Da,Cristi,ai dreptate,dar cu cat te indepartezi de fundamentala armonicele sunt ceva mai slabe in amplitudine.Eu am nevoie de un semnal constant. Link spre comentariu
Eugenn Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 Se pot folosi in cascada cele doua bistabile din 74HC74 sau 74LS74, conectind intrarea D la iesirea /Q. Intrarea de clock a primului bistabil se polarizeaza la 2,5V cu rezistente si se aplica semnalul de 14MHz cu un condensator. Rezulta semnale dreptunghiulare deci ar trebui niste filtre pe iesire.Circuitele HC functioneaza pana la 50-75 MHz. Link spre comentariu
SirRoger Postat Iulie 26, 2010 Partajează Postat Iulie 26, 2010 Daniel, parerea mea e ca te complici. Ar fi mult mai simplu si mai elegant sa obtii acele frecvente mixand VFO-ul 14-14,1Mhz cu diferite oscilatoare cu quartz (clasicul VFX). Sunt mixere integrate pe care le poti folosi sau chiar mixere cu diode din RTP-uri. La iesire montezi filtre trece banda pentru frecventele respective si ai rezolvat problema. Dupa cum am zis: parerea mea.Succes! Link spre comentariu
yo8rqp Postat August 2, 2010 Autor Partajează Postat August 2, 2010 Da,Cristi,cred ca e mai bine cu VFX.Multumesc tuturor! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum