Vizitator lafamilia3003 Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 Buna,ca sa imi descriu problema mai pe scurt am sa incep asa.Vreau sa imi fac becuri de semnalizare auto dar pe led,ce mar interesa ar fi,1:cate leduri se leaga ca sa corespunda unui bec de 12v 21w 2:trebuie legata vreo rezistenta sau ceva ? 3:trebuie inseriate sau in paralel(daca inseriate va rog niste detali)Am pus o poza cam la ce ma refer,as putea sa le cumpar dar vreau ceva mai special,placa pe care o sa le pun vreau sa fie in forma triungilara sau ceva de genul nu clasicul rotundVa multumesc mult Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 Bine ai venit pe forum! Inainte de toate, citeste regulamentul viewtopic.php?f=36&t=2390 Cind deschizi un nou subiect, verifica inainte daca nu mai este un alt topic deschis pe aceeasi tema si nu in cele din urma, alege sectiunea in care postezi, astfel incit subiectul sa se incadreze in tematica sa. Ce legatura au "ledurile auto" cu accesorii audio ? L.E - cred ca esti primul user dupa forum care incearca sa confectioneze leduri (daca este sa ne luam dupa titlu) - noi, ceilalti, le cumparam... Link spre comentariu
Vizitator lafamilia3003 Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 Imi cer scuze,am citit acesorii auto,rog un moderator sa mute la aria corespunzatoareCat despre titlu mam exprimat gresit,rog un moderator sa il schimbe pe confectionare bec auto pe leduri.Imi cer mii de scuze ,Numai bine Link spre comentariu
Stefan Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 ok , se poate intampla, subiect mutat. Link spre comentariu
Vizitator lafamilia3003 Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 Chiar nu ma poate ajuta nimeni????ce tip de leduri as putea folosi,cum trebuie alimentate ca sa nu depaseasca consumul unui bec normal,dar nici luminozitatea sa nu scadaVa multumesc mult Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 De ce trebuie sa caute altcineva pe forum pentru tine?viewtopic.php?f=21&t=35597&hilit=leduriviewtopic.php?f=21&t=50314&hilit=leduriviewtopic.php?f=21&t=58891&hilit=leduriviewtopic.php?f=21&t=60428&hilit=leduriCauta aici si vei gasi o multime de topicuri despre leduri la masina search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=leduri&fid[]=21 Link spre comentariu
Ovidanie Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 Trei led-uri si un rezistor de limitare, toate in serie. Link spre comentariu
Vizitator lafamilia3003 Postat Iulie 26, 2010 Partajează Postat Iulie 26, 2010 Multumesc mult pt raspunsurile voastre,Ma intereseaza ce tip de leduri se folosesc pt masina,ma refer la valori,sau conteza cate leg,nici nu vreau sa depasesc cu mult consumul unui bec normal,cum se leaga rezisorul de limitare,ce tip si ce valori trebuie sa aibe Link spre comentariu
Ovidanie Postat Iulie 27, 2010 Partajează Postat Iulie 27, 2010 Depinde ce led-uri alegi sa folosesti, eu prefer led-uri ieftine, supraluminoase. Curentul prin led-uri va fi maximum 15mA, oricum lumineaza devastator. Poti face luminile de ceata cu patru led-uri scumpe sau cu cincizeci led-uri ieftine, eu am ales varianta din urma. Trei led-uri si un rezistor, toate componentele legate in serie. Curentul prin grupul de led-uri va fi limitat la 10-15mA. Succes!! Link spre comentariu
Vizitator lafamilia3003 Postat Iulie 28, 2010 Partajează Postat Iulie 28, 2010 aleg sa le cumpar cele ieftine,dar cum sa le cer ca valoare sau nume pt ca habar nu am .....si rezistenta la fel, ce tip si de ce valoare.Ex:pt un bec de marsalier de cate leduri as avea nevoie ca sa fie destul de luminos ca sa nu depaseasca consumult,si cum se leaga rezistenta in serie? Scuze pt atatea intrebari dar sunt incepatorMultumesc mult Link spre comentariu
Ovidanie Postat Iulie 28, 2010 Partajează Postat Iulie 28, 2010 Pentru pozitie recomand treizeci de led-uri, cum spuneam serie cate trei, fiecare grup de trei serie cu 1K2/0,6W.Pentru mers inapoi in jur de o suta led-uri, tot asa, serie cate trei cu rezistor serie de 220 ohm, aici e nevoie de mai multa lumina. Eu am folosit 111 led-uri si lumineaza mai tare ca faza scurta. Pentru ceata 50-70 led-uri, rezistorul de limitare in jur de 500 ohm.Preferabil ca toate led-urile sa fie cu unghi mare de dispersie, diametru 5mm, supraluminoase. Link spre comentariu
Vizitator lafamilia3003 Postat Iulie 28, 2010 Partajează Postat Iulie 28, 2010 Si daca as alege ledurile mai scumpe ar ajunge sa folosesc mai putine?pt incepun as vrea sa imi fac pt semnalizare,pt mine suna aproape imposibil sa leg 100 de leduri in serie +rezistenta,cand habar nu am ce valoare tre sa aibe,as prefera sa folosesc ceva sa nu trebuiasca asa multe leduri.Si cum sa le cer de la magazin?habar nu am ce valori imi trebuie,inca stau si studiez cum sa le leg in serie.poti sa imi dai un exemplu cum ar fi pt semnalizare 20 de leduri de -v ,10 rezistente de....Multumesc Link spre comentariu
Vizitator lafamilia3003 Postat August 3, 2010 Partajează Postat August 3, 2010 Nu aveti o schema cum se leaga 15 leduri in serie? Link spre comentariu
Poje74 Postat August 3, 2010 Partajează Postat August 3, 2010 Pai ce schema ti-ar fi utila sa legi plus de minus (anod de catod)? Link spre comentariu
nekkerman Postat August 3, 2010 Partajează Postat August 3, 2010 Nu aveti o schema cum se leaga 15 leduri in serie?...poate ne spui si la ce tensiune vrei sa alimentezi alea 15 led-uri ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum