Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Un sfat

Vizitator laurentiufarin

Postări Recomandate

Vizitator laurentiufarin

Buna seara,Astazi am primit de la un prieten o cutie cu vreo 50-70 de microcontrolere de tip CDB 4193EM 85.23,CDB 413EMT3 86.35,si mai cateva model,dar nu am stat sa ma uit la fiecare in parte stie cineva la ce scheme le pot folosi?va rog sa postati daca aveti scheme simple cu aceste microcontrolere.Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cirip

3

Top autori în acest subiect

Vizitator laurentiufarin

Am recalculat si am mai gasit prin cutia ce mi-a dat-o inca 20 de tranzistor T1N2,si in total am 200 de microcontrolere de diferite serii...

Link spre comentariu

Niciunul din cele postate nu este microcontroler.Fa asa: de ex, la CDB4193 inlocuiesti "CDB" cu "7" , ca sa rezulte 74193, apoi baga pe gogu.La fel, CDB7413 devine 7413. O sa gasesti foile de catalog de la fiecare circuit integrat. Sunt circuite integrate logice din seria TTL. La care nu gasesti, posteaza aici.De asemenea, T1N2 este triac sau tiristor. Nu este tranzistor, chiar daca seamana la capsula.

Link spre comentariu

Mersi mult..dar nu stii ce scheme as putea face cu ele?

Intrebarea ta suna cam asa: "Am o caramida. Ce casa pot sa-mi fac cu ea?" 74193 este un numarator. Cu el poti sa faci niste leduri sa clipeasca, poti sa faci un ceas, un sintetizor, un automat de citire a unei memorii. Circuitele astea sunt destul de versatile. E greu de spus ce schema se poate face cu ele, pentru ca se pot folosi in multe moduri. In plus, iti trebuie si alte circuite, adica alte tipuri, ca sa iasa ceva cu o functionalitate oarecare.Da pe Gogu "Scheme cu ... " si in loc de ... pui circuitele tale. Foloseste 7 in loc de CDB. Sau cauta la modul general "scheme cu circuite logice".Pe de alta parte, cee ce se facea acum 20-30 de ani cu un sac de integrate din astea, se face astazi cu un microcontroler, folosind o singura capsula. Nu cred ca merita sa iti bati capul prea mult cu integratele alea.
Link spre comentariu

aha...am inteles...dar ziceam ca daca le-am primit moca sa nu le arunc si sa fac ceva "folositor"

Te inteleg. Cred ca ar fi bine sa faci o lista cu tipurile si s-or gasi binevoitori sa-ti faca sugestii. Pe de alta parte, nu degeaba le-o fi dat omul moca. Si-a dat seama ca nu are multe optiuni cu ele si a vrut sa scape. Dar posteaza tipurile si mai vedem.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări