Atikusz Postat Iulie 24, 2010 Partajează Postat Iulie 24, 2010 Am 2 trafuri identice,cred ca au doua infasurari pe secundar (2x30 V ) sunt mari si grele A-si vrea sa le folosesc la alimentarea a doua kit-uri de aici. viewtopic.php?f=5&t=58834 Cred ca au fost de la ceva surse industriale de la ceva utilaje,am si montajele de stabilizare.Pe langa asta mai este si un radiator mare care cred ca e ok pt 2 kituri de amplificator daca il tau in doua.Rog un sfat:sa folosesc un singur traf pt cele 2 kit-uri sau cate unu pe fiecare canal.A-si baga numai unu in cutie pt cas foarte grele...Nu stiu ce putere au dar cred ca unu e suficient judecand dupa marimea lui.Orice sfat e bine venit pt constructia statiei de amplificare Link spre comentariu
zal Postat Iulie 24, 2010 Partajează Postat Iulie 24, 2010 Care kit-uri? Oricare de acolo? Vezi ce se potriveşte ca tensiuni (+/-42Vcc) şi întreabă-l pe Sorteh.P.S. Radiatorul ăla mi se pare cunoscut... Link spre comentariu
Atikusz Postat Iulie 24, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2010 Care kit-uri? Oricare de acolo? Vezi ce se potriveşte ca tensiuni (+/-42Vcc) şi întreabă-l pe Sorteh.P.S. Radiatorul ăla mi se pare cunoscut... DIY120 - 120W/4RDIY-120 * Finali 2SC5200/2SA1943 * 120W/4R * 100W/8R * Alimentare 4R = +/- 38-50 VCC * 8R = +/- 45-60 VCC * Dimensiuni = 107x56mm. Material FR4 de 70 microni.Preturi:PCB = 1-4 bucati 12 lei/buc, 4-8 bucati 10 lei/buc, peste 9 bucati 8,5 lei/buc.PCB + SMD(Plantate) = 1-4 bucati 15 lei/buc, 4-8 bucati 13 lei/buc, peste 9 bucati 12 lei/buc.KIT Complet = 1-4 bucati 60 lei/buc, peste 5 bucati 55 lei/buc Cum aflu ce putere au trafurile si daca ajunge unul pt 2 kituri?Radiatorul e imens inca nu stiu cum il tau in doua Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 24, 2010 Partajează Postat Iulie 24, 2010 Radiatorul ăla mi se pare cunoscut E italian?Radiatorul e imens inca nu stiu cum il tau in douaEu am taiat radiatoare cu disc abraziv, fixindu-le pe masa unei masini de frezat. Link spre comentariu
Atikusz Postat Iulie 24, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2010 Da radiatorul e italian iar trafurile sunt nemtesti foarte silentioase dar grele...Asi avea nevoie de o schema alimentator pt cele 2 kituri,o varianta cu un singur traf si una cu cate un traf pe fiecare canal.Sper sa reusesc sa fac ceva cu ele daca nu se muta la "vanzari" Multumesc, Link spre comentariu
paul14 Postat Iulie 24, 2010 Partajează Postat Iulie 24, 2010 Masoara grosimea pachetului de tole si dimensiunea "limbii" din mijloc a tolei. Le inmultesti apoi ridici la patrat. Asa aflii puterea unui traf. Schema de alimentator este cam la fel chiar daca folosesti 2 kit-uri sau unul singur pe traf. Daca pui ambele kit-uri pe un traf, atunci o sa pui piese de putere mai mare si, eventual, condensatori mai multi. Link spre comentariu
zal Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 Cu 2 trafo identice ai ocazia să faci 2 monoblocuri de calitate, mai ales cu kiturile Leach sau Motorola. Părerea mea... Link spre comentariu
Atikusz Postat Iulie 25, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 25, 2010 Da la asta m-am gandit si eu.Problema e ca vreau sa stiu daca ar duce 2 Leach sau Motorola?Dupa redresare o sa am 45 V.Ca si putere nu stiu ce putere au.Sarma din secundar parca e de 2 mm.Zal poti sa-mi dai o schema de alimentare pentru asta?Nu am mai facut alimentatoare pt amplificatoare de putere cu astfel de trafuri.Mai tre si o carcasa sa tina greutatea asta Link spre comentariu
zal Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 Alimentarea se face ca oricare alta dublă, nu e nimic ciudat. La fiecare traf, cîte o punte de vreo 10A/200V şi 2 cond electrolitici de 50...63V, minim 10.000uF. Cele 2 secundare de 30V sînt legate, au un punct comun adică, sau sînt separate? Pune o poză mai clară cu terminalele bobinelor. Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 Alimentarea este deosebit de simpla. Uite o schema de la nea Elliott. Am modificat pe schema valorile tensiunilor (in gol) asa cum ai tu transformatoarele. Condensatorii de filtraj trebuie pusi de minim 10.000uF/63V. Link spre comentariu
Atikusz Postat Iulie 25, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 25, 2010 Alimentarea se face ca oricare alta dublă, nu e nimic ciudat. La fiecare traf, cîte o punte de vreo 10A/200V şi 2 cond electrolitici de 50...63V, minim 10.000uF. Cele 2 secundare de 30V sînt legate, au un punct comun adică, sau sînt separate? Pune o poză mai clară cu terminalele bobinelor. Secundarerele sunt separate poze Link spre comentariu
zal Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 Pune o siguranţă de 1A în primar, uneşte cele 2 secundare între cele 2 borne alăturate dintre ele şi bagă în priză. Dacă nu se arde siguranţa şi poţi măsura 30V-0-30V (dar şi 60V între capete) e în regulă. Dacă se arde siguranţa, uneşti cele 2 secundare între o bornă de la mijloc şi una de la margine (inversezi unul din ele). Trebuie să meargă într-un fel. S e ecran, se leagă la masă, verifici să nu facă atingere cu celelalte bobinaje sau miezul. Link spre comentariu
Atikusz Postat Iulie 26, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 26, 2010 Pune o siguranţă de 1A în primar, uneşte cele 2 secundare între cele 2 borne alăturate dintre ele şi bagă în priză. Dacă nu se arde siguranţa şi poţi măsura 30V-0-30V (dar şi 60V între capete) e în regulă. Dacă se arde siguranţa, uneşti cele 2 secundare între o bornă de la mijloc şi una de la margine (inversezi unul din ele). Trebuie să meargă într-un fel. S e ecran, se leagă la masă, verifici să nu facă atingere cu celelalte bobinaje sau miezul. Da asa este ,am barat cele 2 borne si am 60 V intre capete si 30V-0-30V totodata.(poza 10-11-12)S - ecranu este legat la corpul trafului si aici mai vine un fir de undeva din interiorul bobinajului ?!Asa tre sa fie?(poza 13-14) Link spre comentariu
zal Postat Iulie 26, 2010 Partajează Postat Iulie 26, 2010 E foarte bine aşa, bravo pînă acum. Link spre comentariu
catalinux2004 Postat Iulie 27, 2010 Partajează Postat Iulie 27, 2010 Esti fericit ai tolele prinse in suruburi deci le poti rebobina usor daca e nevoie. am si eu unul poate ceva mai mare insa e in constructie sudata si nu am ce sa-i fac. Sa le stapanesti sanatos. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum