Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pentru un amplificator ?

Atikusz

Postări Recomandate

Am 2 trafuri identice,cred ca au doua infasurari pe secundar (2x30 V ) sunt mari si grele :da A-si vrea sa le folosesc la alimentarea a doua kit-uri de aici. viewtopic.php?f=5&t=58834 Cred ca au fost de la ceva surse industriale de la ceva utilaje,am si montajele de stabilizare.Pe langa asta mai este si un radiator mare care cred ca e ok pt 2 kituri de amplificator daca il tau in doua.Rog un sfat:sa folosesc un singur traf pt cele 2 kit-uri sau cate unu pe fiecare canal.A-si baga numai unu in cutie pt cas foarte grele...Nu stiu ce putere au dar cred ca unu e suficient judecand dupa marimea lui.Orice sfat e bine venit pt constructia statiei de amplificare

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Atikusz

8

• zal

6

• remus68

2

• paul14

1

Top autori în acest subiect

Care kit-uri? Oricare de acolo? Vezi ce se potriveşte ca tensiuni (+/-42Vcc) şi întreabă-l pe Sorteh.P.S. Radiatorul ăla mi se pare cunoscut... :rade:

DIY120 - 120W/4RDIY-120 * Finali 2SC5200/2SA1943 * 120W/4R * 100W/8R * Alimentare 4R = +/- 38-50 VCC * 8R = +/- 45-60 VCC * Dimensiuni = 107x56mm. Material FR4 de 70 microni.Preturi:PCB = 1-4 bucati 12 lei/buc, 4-8 bucati 10 lei/buc, peste 9 bucati 8,5 lei/buc.PCB + SMD(Plantate) = 1-4 bucati 15 lei/buc, 4-8 bucati 13 lei/buc, peste 9 bucati 12 lei/buc.KIT Complet = 1-4 bucati 60 lei/buc, peste 5 bucati 55 lei/buc Cum aflu ce putere au trafurile si daca ajunge unul pt 2 kituri?Radiatorul e imens inca nu stiu cum il tau in doua :rade:
Link spre comentariu

Radiatorul ăla mi se pare cunoscut

:nas: E italian?

Radiatorul e imens inca nu stiu cum il tau in doua

Eu am taiat radiatoare cu disc abraziv, fixindu-le pe masa unei masini de frezat.
Link spre comentariu

Da radiatorul e italian iar trafurile sunt nemtesti foarte silentioase dar grele...Asi avea nevoie de o schema alimentator pt cele 2 kituri,o varianta cu un singur traf si una cu cate un traf pe fiecare canal.Sper sa reusesc sa fac ceva cu ele daca nu se muta la "vanzari" :da Multumesc,

Link spre comentariu

Masoara grosimea pachetului de tole si dimensiunea "limbii" din mijloc a tolei. Le inmultesti apoi ridici la patrat. Asa aflii puterea unui traf. Schema de alimentator este cam la fel chiar daca folosesti 2 kit-uri sau unul singur pe traf. Daca pui ambele kit-uri pe un traf, atunci o sa pui piese de putere mai mare si, eventual, condensatori mai multi.

Link spre comentariu

Da la asta m-am gandit si eu.Problema e ca vreau sa stiu daca ar duce 2 Leach sau Motorola?Dupa redresare o sa am 45 V.Ca si putere nu stiu ce putere au.Sarma din secundar parca e de 2 mm.Zal poti sa-mi dai o schema de alimentare pentru asta?Nu am mai facut alimentatoare pt amplificatoare de putere cu astfel de trafuri.Mai tre si o carcasa sa tina greutatea asta :da

Link spre comentariu

Alimentarea se face ca oricare alta dublă, nu e nimic ciudat. La fiecare traf, cîte o punte de vreo 10A/200V şi 2 cond electrolitici de 50...63V, minim 10.000uF. Cele 2 secundare de 30V sînt legate, au un punct comun adică, sau sînt separate? Pune o poză mai clară cu terminalele bobinelor.

Link spre comentariu

Alimentarea este deosebit de simpla. Uite o schema de la nea Elliott. Am modificat pe schema valorile tensiunilor (in gol) asa cum ai tu transformatoarele. Condensatorii de filtraj trebuie pusi de minim 10.000uF/63V.

Link spre comentariu

Alimentarea se face ca oricare alta dublă, nu e nimic ciudat. La fiecare traf, cîte o punte de vreo 10A/200V şi 2 cond electrolitici de 50...63V, minim 10.000uF. Cele 2 secundare de 30V sînt legate, au un punct comun adică, sau sînt separate? Pune o poză mai clară cu terminalele bobinelor.

Secundarerele sunt separate poze
Link spre comentariu

Pune o siguranţă de 1A în primar, uneşte cele 2 secundare între cele 2 borne alăturate dintre ele şi bagă în priză. Dacă nu se arde siguranţa şi poţi măsura 30V-0-30V (dar şi 60V între capete) e în regulă. Dacă se arde siguranţa, uneşti cele 2 secundare între o bornă de la mijloc şi una de la margine (inversezi unul din ele). Trebuie să meargă într-un fel.

S e ecran, se leagă la masă, verifici să nu facă atingere cu celelalte bobinaje sau miezul.

Link spre comentariu

Pune o siguranţă de 1A în primar, uneşte cele 2 secundare între cele 2 borne alăturate dintre ele şi bagă în priză. Dacă nu se arde siguranţa şi poţi măsura 30V-0-30V (dar şi 60V între capete) e în regulă. Dacă se arde siguranţa, uneşti cele 2 secundare între o bornă de la mijloc şi una de la margine (inversezi unul din ele). Trebuie să meargă într-un fel.

S e ecran, se leagă la masă, verifici să nu facă atingere cu celelalte bobinaje sau miezul.

Da asa este ,am barat cele 2 borne si am 60 V intre capete si 30V-0-30V totodata.(poza 10-11-12)

S - ecranu este legat la corpul trafului si aici mai vine un fir de undeva din interiorul bobinajului ?!Asa tre sa fie?(poza 13-14)

Link spre comentariu

Esti fericit ai tolele prinse in suruburi deci le poti rebobina usor daca e nevoie. am si eu unul poate ceva mai mare insa e in constructie sudata si nu am ce sa-i fac. Sa le stapanesti sanatos.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări