Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv elite ds14n

Postări Recomandate

buna seara.in urma ultimelor ploi mai fost lovit tv de o suprasarcina.tv este de 14 polici elite si dupa ce lam deschis am gasit sasiu HD 8873-ao2 echipat cu procesor toshiba 8891cscng6v12.final linii 2sd1556.finalul stabilizator 2sd5038 ars inclusiv puscate vd517,vd 561.rugamintea mea este de unde sa iau o schema ,un echivalent ptr 2sd5038 si ce valoare au diodele mentionate.o schema ar fii ideala.am ceva scheme de elite dar nu sunt la fel deloc.va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

multumesc mult ptr ras .am reparat ptr citiva ani tv,decodoare si monitoare lcd ptr o banca cooperativa in brescia si mantova.am ametit cautind un echivalent si nici macar pe eca data nu este.dar poate am inteles ca ar merge si un bu 508af.poate cineva sa confirme functionalitatea.va multumesc

Link spre comentariu

caracteristicile lui 3dd5038 sint urmatoarele...si , npn , FARA DIODA , vcb0 1200v , vce0 700v , icmax 10 amperi , putere 50w , tf max 0,3 microsecunde...!caracteristicile lui bu508 df sint urmatoarele ...si , npn , ARE DIODA colector-emitor , vcb0 1500v , vce0 700v , icmax 8 amperi , putere 34w , tf typ 0,7 microsecunde...!orice depanator cu minime cunostinte despre piesele electronice vede in zero virgula cinci secunde ca tranzistorul 508 df are dioda colector -emitor fata de originalul care nu are ... sta mai prost decit originalul la capitolul icmax , putere si , cel mai important lucru... este puturos fata de original , avind un tf de cel putin 2,5 ori mai mare...! bu508 af are aceiasi parametri electrici ca si df-ul , insa nu are dioda...!in concluzie , BU508 af / df sint prea slabi pentru a putea fi folositi in locul lui 3dd5038... :da

Link spre comentariu

in incheiere , poftiti si citiva echivalenti CORECTI pentru 3dd5038 ...extrasi din baza mea personala de date , nu din eca...1-- 2sd18872-- fjaf68103-- st1802fx4-- 2sc53875-- bu2520 , 2522 , 2525 , 2527 af sau ax6-- bu4520 , 4522 , 4525 af sau axpentru punctele 5-- si 6-- , mentionez ca puterea este doar de 45 w , in loc de 50w ai originalului , dar merg in aparat fara nici cea mai mica problema ...! conditia strict necesara este ca sa fie originale philips , nu pocnitori chinezesti...! varianta ax este cea mai rapida intre af si ax , deci este de preferat ...! :da

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

salut.va multumesc ptr ajutor din pacate am gasit si trans 2 sc 1015 si 2sc 3807 arse si tot asa mai departe.ce va rog eu este sa mi explicati cum dumnezeu se probeaza trans cu becul...eu am pus un bec de 60w intre c-e si arde foarte puternic.am pus in locul 3bb un bu 2525ax si pusca imediat siguranta.multumesc

Link spre comentariu

imi cer scuze publice tuturor....trans vine de la transistore si e vina mea ca nu mam exprimat corect.intentionam sa spun ca am pus aceast bec intre c-e tranzistorului 3dd.durerea mea era sa inteleg cum se face acest test cu becul in cazul testarii etajului de alimentare si cel al finalului de linii.va multumesc.era sa uit...stiti cumva vreun aparat dedicat masurarii transformatoarelor de linii?auzisem ceva dar nu eram sigur.

Link spre comentariu

verificati piesele din primarul sursei ....si inlocuiti-le pe cele arse cu unele la fel sau echivalente(ca valori si putere) ....becul il puneti numai in c-e final linii!(cu tranzistorul final linii scos din placa)Daca becul se aprinde atunci masurati tensiunile care trebuie sa le scoata ....daca sunt bune atunci stiti ca sursa functionaza corect si treceti la verificarea "etajelor" urmatoare (linii.cadre...)

Link spre comentariu

1-- stvdst-01 , fabricant hr-diemen spania , pentru testarea trafo linii care lucreaza pe aproximativ 16 khz...!2-- smondst . 32khz , fabricant hr-diemen spania , pentru testarea trafo linii care lucreaza pe aproximativ 32 khz...!in ambele cazuri , transformatoarele trebuie sa aiba diodele split incorporate , altfel nu se pot masura...! cu alte cuvinte , transformatoarele de linii de pe vremea lui pazvante , cu triplor extern nu se pot masura cu aceste 2 tipuri de testere evoluate...!

Link spre comentariu

acum citeva zile am avut un tv buntz la reparat cu sursa de alimentare defecta care continea:1. 2sa1015y(a1015y)2. 2sc38073. pc8174. d5038 (D5038)am inlocuit asa:1. 2sa1015y inlocuit cu 2sa1013 2. 2sc3807 inlocuit cu 2sd12073. pc817 4. tranzistorul d5038 la m inlocuit cu un tranzistor MD1802 Fx aceasta fiind cea mai buna solutie de inlocuire a acestui tranzistor pina acum . de a lungul timpului am incercat mai muti tranzistori in aceasta pozitie in sursa aceasta si acest tranzistor sa comportat cel mai bine pina acum . :limb:

Link spre comentariu

d5038 nu inseamna musai 2sd5038...! 2sd5038 nici macar nu s-a inventat ...inca...!codul corect este codul chinezesc , anume 3dd5038... :daiar despre situatia ca md1802fx este singurul care s-ar comporta bine in sursa acestui tip de tvc , n-o sa fiu niciodata de acord cu asta...! n-ati probat dvs tipurile de tranzistoare care merg , asta e clar...! exista gramezi de tranzistoare care merg perfect in sursa acestui tvc , insa pretul lor este evident mai mare , iar disponibilitatea efectiva la momentul dorit poate constitui un mic impediment...!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări