Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dual CV 1600

cristi_74

Postări Recomandate

Am cumparat din talcioc pe un pret de nimic (20 ron) amplifu asta pt carcasa si radiator.Am zis ca pun in ea quad 405 dar cand am vazut cum e lucrat imi pare rau sa-l stric.Oare ce merge modificat prin el sa mai scad din distorsiuni ca are 0,5%.alimentare este la +-42v.Atasez etajul final .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristi_74

10

• remus68

5

• zal

4

• ex.escu

1

Top autori în acest subiect

ce merge modificat prin el sa mai scad din distorsiuni ca are 0,5%

:nas: ... si vrei sa le faci de 0,45%...! Lasa amplificatorul in pace daca functioneaza! Bucura-te de el!
Link spre comentariu

L-am luat defect ca de aia a fost pretu asa mic.Lam desfacut sa vad ce-i dus in el,la ver vizuala: partea finala e praf.arsi finali,prefinali,rezistente,ceva bd-uri pe acolo,restu n-am avut vreme ca a fost o furtuna de toata frumusetea :da

Link spre comentariu

Nu sînt greu de verificat trz din etajul final şi de înlocuit cîteva rezistenţe.P.S Chiar crezi că există amplifuri cu 0,0001% distorsiuni? Neamţul a fost cinstit. :rade:

Link spre comentariu

Corect ZAL,bine zici.Initial am vrut sa bag modulele de Quad pe care le-am facut,dar am vazut ca nu intra in locul celor originale.O sa-l repar sa vad cum se aude,de lucrat e ,,made in Germany,, ce num place e ca are pre multe mufe,si cum e vechi sunt cam oxidate.PS Amai luat ceva din talcioc la un pret extra:multimetru BLAUSONIC FP2 la 15 lei.Vand astia si pe mama lor. :da

Link spre comentariu

Reparat si bine reglat,amplificatorul Dvs. poate "bate"multe amplificatoare cu pretentii din categoria sa;distorsiunile din prospect sunt cele maxime in cazul cel mai defavorabil.Pentru useri poate fi interesant circuitul care permite reducerea distorsiunilor "crossover" format din T1308+R1323 si T1311+R1329.La reparare inlocuiti R1317 cu unul de buna calitate,preferabil ceramic.

Link spre comentariu

Pot inlocui condensatorii ceramici de la etajul final cu altii de tip stiroflex?Am inteles ca nu sunt prea buni ceramicii in audio,mai ales cei placheta.In etajul final in afara de c1301 si c1315 (fara electrolitici) toti sunt ceramici.Cu ce pot inlocui prefinalii ca nu gasesc datasheetul lor BD419/420? Am multi BD243/244AS imperecheati dupa hfe(unii chiar au acelasi hfe!!)dar cred ca sunt pe tensiune prea mica,risc sa se strapunga,si multi darlingtoni BD645/646AS.Astia din urma nu cred ca se preteaza la aceasta aplicatie :nas:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări