AC DC Postat Iulie 24, 2010 Partajează Postat Iulie 24, 2010 Am facut o incercare de a arginta o bucate de tabla de cupru , folosind ca electrolit o solutie revelatoare( nu imi amintesc si denumirea chimica, dar la cine am incercat spunea ca solutia contine mult argint ) de la un studio foto . Nu am reusit sa depun nici un strat de argint . Astept un sfat din partea voastra ! Multumesc ! Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iulie 24, 2010 Partajează Postat Iulie 24, 2010 Pai daca ai folosit revelator nici nu va merge. Se foloseste o solutie UZATA de fixator foto ( tiosulfat de sodiu de ex ). Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 24, 2010 Partajează Postat Iulie 24, 2010 Toti alchimistii incearcau sa transforme orice in metale pretioase , dar pe vremea lor nu exista GOOGLE . Sau exista dar se numea altfel..... Link spre comentariu
Spitfire Postat Iulie 24, 2010 Partajează Postat Iulie 24, 2010 Asa e,revelatorul nu contine pic de argint, consta in hidrochinona, de exemplu.Bromura de argint exista doar pe hartia fotografica si pe filme.Solutia uzata de fixator e o idee buna, dar, desi cuprul este mai electropozitiv decat argintul, diferenta de potential e mica, cele doua elemente sunt prea apropiate in ierarhia "electropozitivitatii", si reactia trebuie"ajutata" cu ajutorul curentului, prin electroliza. Link spre comentariu
Vizitator vdrapaca Postat Iulie 24, 2010 Partajează Postat Iulie 24, 2010 Asa e,revelatorul nu contine pic de argint, consta in hidrochinona, de exemplu.Bromura de argint exista doar pe hartia fotografica si pe filme.Solutia uzata de fixator e o idee buna, dar, desi cuprul este mai electropozitiv decat argintul, diferenta de potential e mica, cele doua elemente sunt prea apropiate in ierarhia "electropozitivitatii", si reactia trebuie"ajutata" cu ajutorul curentului, prin electroliza.Ii dau dreptate domnului Spitfire. In plus, succesul este asigurat daca unul din electrozi este obiectul care se doreste argintat si celalalt electrod este din argint (eu am folosit cu succes un ghem de sarma de argit dintr-un vechi transformator de telefon - bineinteles, dupa ce am ars emailul). Electrolitul este fixatorul fotografic uzat. Obiectul de argint, care se consuma trebuie sa fie anodul, obiectul care se va arginta trebuie sa fie catodul. Optimul de tensiune l-am obtinut pe la 7... 7.5V. Sub aceasta tensiune depunerea este foarte lenta, peste 8V depunerea se face in plagi si se desprind usor.BAFTA! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum