Th3_uN1Qu3 Postat Iulie 24, 2010 Partajează Postat Iulie 24, 2010 Pentru ca nu am prea vazut useri interesati de parametri thiele/small la chinezariile lor, m'am gandit sa incep eu acest topic cu parametrii pe care i'am adunat de la diverse castroane de orez masurate. Din pacate castroane de folosire universala nu am gasit, si unul de ciorba nu merge. Asadar, incepem. Atto KSW-1220 12" Fs: 33,4 Hz Mms: 64,2 g Sd: 510,7 cm^2 Re: 4,3 ohm Putere RMS: 200W Xmax: 3mm, si aia cu indulgenta Qms: 2,67 Qes: 1,21 Vas: 130,9 L Le: 0,92mH @ 1kHz Sensibilitate: 91dB @ 2.83v Comentarii: Diful asta e un fel de sa nu zici ca nu e. Ar merge pe niste topuri ca bas/medie ca urca destul de bine in frecventa. -3dB la 50Hz in incinta inchisa de 40 litri, cu o cocoasa de vreo 4dB cu varful la 80Hz. Incinta mai mare nu are rost, diful are cursa foarte mica si se va distruge mecanic. Bas-reflex iese din discutie total. Difurile sunt ale unui prieten, le'a montat in niste incinte englezesti pe 3 cai din lemn masiv, volum intern 50 litri, inchise. Suna binisor in casa sau in sali de dimensiuni mici (au fost folosite in liceu acum la sfarsit de clasa a 12'a), dar nu poti sa ai pretentii de subwoofer la ele. Atto HL-W1217 12" Fs: 31,6 Hz Mms: 72,3 g Sd: 471,4 cm^2 Re: 4,4 ohm Putere RMS: 280W Xmax: Cam 6mm ochiometric... Qms: 2,71 Qes: 0,77 Vas: 110,6 L Sensibilitate: 91dB @ 2.83v Comentarii: Un dif de 12" in rama de 13", ca sa para mai mare decat este. Totusi e un dif rezonabil, cu magnet mare, si tine ceva putere. Merge ca subwoofer dar cere incinta MARE. Cam 110L acordat la 30Hz. A fost intr'o incinta de ~120 litri dar facuta ochiometric si acordata aiurea. Am un proiect mai interesant, de incinta bandpass de ordinul 4 pt acest difuzor (dar tot pe la 100 litri se invarte), care va fi realizat in august. Mobile Authority USA 8" Fs: 47 Hz Mms: 24,2 g Sd: 176,7 cm^2 Re: 7,3 ohm Putere RMS: 180W Xmax: ~10mm. Mecanic diful se duce peste 3cm (varf-la-varf) fara sa faca urat. Qms: 3,63 Qes: 1,05 Vas: 21 L Le: 1.25mH @ 1kHz Sensibilitate: 86dB @ 1W Comentarii: Un difuzor de 8" cu magnet dublu, care cantareste mai mult decat destule difuri de 12", si cu niste suspensii enorme. Coboara muuuult in frecventa cu conditia, din nou, sa aiba incinta mare. Are si cursa mare, in schimb sensibilitate mica. Daca exista spatiu, merge foarte bine ca subwoofer de casa. Pregatesc pentru el o incinta de 110 litri acordata la 21Hz, o termin azi. Daca ma intrebati unde am loc, am o masa din aia cu balamale, care se desface pe doua parti, pe post de birou la calculator. O parte a mesei este stransa si lipita de perete. Ce'i veni lu' jijel in cap, am vazut ca in total in interiorul mesei sunt peste 100 litri de spatiu care nu e folosit la nimic. Mai pun 2 pereti si un tub de bas-reflex (pe care ulterior l'am facut dreptunghiular, tot din lemn), si gata incinta. A, da, si vreun kil de aracet. BM 30-350 12" Fs: 42,4 Hz Mms: 75,8 g Sd: 502,7 cm^2 Re: 8,1 ohm Putere RMS: 250W Xmax: Vreo 5mm Qms: 4,64 Qes: 3,33 Vas: 67 L Le: 1mH @ DC (puneti frecventa 0Hz in WinISD) Sensibilitate: 84dB @ 1W Comentarii: Diful asta il am de 3 ani si ceva la bunici in Constanta intr'o incinta facuta la plezneala, de 33 litri inchisa. Am fost relativ multumit de cum suna pe muzica, insa totusi nu reda mai nimic sub 40Hz. Anul asta l'am luat sa'l masor si sa'i fac alta incinta, si concluzia e ca din nou... iese MARE. 110 litri acordata la 27Hz, -3dB la 24Hz. Bine ca am loc. Sensibilitatea declarata pe el este de 93dB, insa este "la varf". Merge facuta o smecherie cu diful asta, si anume folosit in incinta mai mica (40-50-60 litri) acordata pe la 35-50Hz. Diful face o "cocoasa" foarte mare, de peste +10dB, intr'o gama relativ larga de frecvente. Cu putina atentie se poate acorda incinta astfel incat sa pice cocoasa intre 50-80Hz, adica equalizer moca, exact unde trebuie sa "bubuie". Mai pui niste goarne si ai boxe pt sonorizari mici si medii, parca am vazut pe cineva chiar aici pe elforum cu o pereche de incinte in felul asta si era multumit de ele. Niste note generale: Parametrii sunt trecuti in ordinea in care se introduc in WinISD pentru ca eu cu programul asta lucrez. Lipseste Qts pentru ca este derivat automat din Qms si Qes. Xmax (cursa liniara) este specificata intr'un singur sens (adica se inmulteste cu 2 pt a se obtine valoarea varf-la-varf) si este mai mult sau mai putin aproximativa. Cursa mecanica maxima nu o puteti afla decat distrugand difuzorul... O valoare aproximativa a cursei mecanice varf-la-varf este inaltimea magnetului (a feritei). Restul parametrilor sunt masurati exact cum am detaliat aici: viewtopic.php?f=4&t=51696 Mai am parametri, dar intai sa vad pe cineva ca face ceva cu astia. Difurile mentionate se gasesc in comert inca si sunt ieftine adica sub 100 ron. Link spre comentariu
Jimmy Postat Iulie 24, 2010 Partajează Postat Iulie 24, 2010 Felicitari pentru initiativa! O singura remarca as avea, la difuzoarele de 4 ohmi, sensibilitatea la 1W/1m e defapt cu 3 decibeli mai mica, deoarece, la 2.83v in ele intra 2W. In rest, la mai mare! Link spre comentariu
paul14 Postat Iulie 24, 2010 Partajează Postat Iulie 24, 2010 Foarte bun topicul Ar trebuii lsati daor parametrii si facut sticky, poate, poate mai scapam de intrebarile "clasice".O singura intrebare. Mai toate difuzoarele le-am gasit pe mik#do, insa Mobile Authority asta nu`l gasesc prin magazinele virtuale din rromanica. Stiti vreun loc? Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Iulie 24, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2010 Felicitari pentru initiativa! O singura remarca as avea, la difuzoarele de 4 ohmi, sensibilitatea la 1W/1m e defapt cu 3 decibeli mai mica, deoarece, la 2.83v in ele intra 2W. In rest, la mai mare! Stiu, tocmai de asta am si specificat la 2.83v. @ paul14, pe nenea Mobile eu l'am cumparat cu 70 lei dintr'un magazin de pe Maica Domnului pe care scrie "Electrics Man" la intrare. Din fericire nu au scos eticheta importatorului, si pe spate zice asa: "DIF 200/USA importator SC Valmari'93 SRL, Ploiesti, 0723 385 128". Da'le un telefon poate afli la ce magazine distribuie. Am vazut si unele de 10" pe la cineva pe forum, tot cu suspensii din astea nesimtit de mari. Firma Mobile Authority chiar exista in state, acuma nu se stie daca or fi chiar de la mama lor sau or fi copii chinezesti, in orice caz, e lucrat bine diful asta. Daca nu mi'e lene o sa pun si poze cu moaca difurilor. Link spre comentariu
paul14 Postat Iulie 24, 2010 Partajează Postat Iulie 24, 2010 Firma are si site :-) Ca idee, pe site 200/USA este 74lei(se vad cei 5% la tva) si 250/USA e 86lei. Link spre comentariu
papyreloaded Postat Iulie 29, 2010 Partajează Postat Iulie 29, 2010 Foarte util topicul! Felicitari Link spre comentariu
ionut_te Postat Iulie 30, 2010 Partajează Postat Iulie 30, 2010 Îi putem adăuga şi pe ăştia? Pentru BM25250: Aşa cum a promis, cu o bună aproximaţie zic eu, iată-i (i-am măsurat cu ambele bobine înseriate): - Re = 7 ohmi - fs = 49 Hz - Qms = 2,59 - Qes = 1,71 - Qts = 1,03 - Vas = 21,07 l - EBP = 25,67 Sper să fie de ajutor şi să nu existe erori semnificative (am măsurat de două ori pentru două difuzoare) Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Iulie 30, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2010 Mersi de contributie, din pacate nu mai pot edita primul post, dar oricum o sa ramana aici in topic. Link spre comentariu
ionut_te Postat Iulie 30, 2010 Partajează Postat Iulie 30, 2010 Interesul este să putem ajuta atunci când putem şi, de asemenea, să fim ajutaţi atunci când avem nevoie. Dacă ar înţelege mai mulţi asta şi ar posta la rubricile corespunzătore, întreg forumul ar fi cu mult mai transparent şi folositor! Th3_uN1Qu3, mii de scuze pentru off-topic, dar vezi şi tu prea bine care este "trend"-ul... Spor la treabă în continuare!!! Link spre comentariu
massacre122 Postat Septembrie 16, 2010 Partajează Postat Septembrie 16, 2010 pt mobile authority usa 250? Link spre comentariu
andreiciment Postat Septembrie 19, 2010 Partajează Postat Septembrie 19, 2010 Salut m-ar interesa si pe mine un difuzor Mobile Authority ca al tau sau mai mare pana intr-un milion....ma poti ajuta te rog cu un link ceva ... multumesc anticipat... Link spre comentariu
massacre122 Postat Septembrie 21, 2010 Partajează Postat Septembrie 21, 2010 0244 597478suna. este o firma din gl sau langa gl eu am luat de la ei. Link spre comentariu
Optiplex Postat Septembrie 21, 2010 Partajează Postat Septembrie 21, 2010 daca te referi al Decibel ... nu mai au , am dat si io comanda pt 2 difuri si au spus ca nu mai au pe stoc . Stie cineva un magazin unde gasesc pe stoc ? Link spre comentariu
Optiplex Postat Septembrie 22, 2010 Partajează Postat Septembrie 22, 2010 Blue Tech DYG1240-62B pentru astea le are careva ? Link spre comentariu
eu_ala Postat Octombrie 11, 2010 Partajează Postat Octombrie 11, 2010 Blue Tech DYG1240-62B pentru astea le are careva ? poti sa-mi dai niste parametri la doi basi CLARION de 18, 300W/8ohmi? i-am recuperat dintr-o discoteca in paragina si vreau sa-mi fac doi basi corespunzatori Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum