le5100kw Postat Iulie 24, 2010 Partajează Postat Iulie 24, 2010 Am cumparat un comutator acustic bazat pe sunetul batailor de palme si as dori sa se declanseze la un beep de telefon. Spuneti si mie cum leg bistabilul cd4013 si ce scot din toata partea de amplificare de la microfon cu HCF4049, astfel incat sa primeasca numai tensiunea scoasa de difuzor de la un telefon. Circuitul este foarte instabil la batai de palme acum si nu sunt multumit cum lucreaza. Link spre comentariu
Laci Postat Iulie 24, 2010 Partajează Postat Iulie 24, 2010 Pai ce te asteptai de la o schema asa de simpla? :P"astfel incat sa primeasca numai tensiunea scoasa de difuzor de la un telefon" vrei sa legi direct semnalul ce vine pe difuzor, sau pui microfonul aproape de telefon?Oricum daca vrei sa functioneze cu un singur beep sau 1 bataie din palme iti ajunge IC2B care este un bistabil.offtopic: eu de mult timp vreau sa fac un clap-switch dar din lipsa de timp nu m-am apucat, sper ca anul asta totusi sa-l termin, ca sa functioneze corect o sa pun un controller performant, altfel nu se poate rezolva problema. Link spre comentariu
le5100kw Postat Iulie 25, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 25, 2010 Am nevoie sa culeg semnalul de pe difuzorul telefonului, astfel incat atunci cand primeste un sunet (orice fel de sunet intrerupt sau continuu) sa fie considerat 1 logic timp de 5 secunde, apoi dupa ce nu mai exista nici un semnal la difuzor circuitul sa ramana in 1 logic. Iar dupa cele 5 secunde (timpul necesar pentru primirea semnalului acustic pentru 1 logic) la urmatorul beep montajul sa treaca in 0 logic. Odata intrat in 0 logic montajul sa mai astepte inca 5 secunde sa se termine beep-ul si sa ramana in 0 logic pana la urmatorul beep. Link spre comentariu
le5100kw Postat Iulie 27, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 27, 2010 Am gasit exact ce-mi trebuie pe net numai ca as dori sa adaptez partea de amplificare, astfel incat ca acest montaj sa culeaga semnalul de la un difuzor de telefon mobil in loc de microfon. Si daca se pot inlocui 4017 si 555-urile cu 4013 si/sau 4049 (optional). Link spre comentariu
Spitfire Postat Iulie 27, 2010 Partajează Postat Iulie 27, 2010 In locul microfonului cu electret din schema aceea, puneti un rezistor de 2,2kohm, iar semnalul de la telefonul mobil, il aplicati printr-un condensator de 470nF la rezistorul de 4,7K din baza tranzistorului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum