cristimm Postat Septembrie 14, 2005 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2005 La antene se aplica efectul pelicular si nu sunt tensiuni inalte. Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Octombrie 21, 2005 Partajează Postat Octombrie 21, 2005 Cel mai important este realizarea unor rezistente de contact cat mai mici,se folosesc mufe argintate sau aurite.Distributia curentului intr-un conductor nu este uniforma, cu cat crestefrecventa cu atat adancimea se reduce, la frecvente mari, peste 300MHzse foloseste efectul pelicular deoarece adancimea este de cativa microni.Pentru cablurile de boxe totul este relativ simplu.Pentru cablurile de veioza, sectiunea este de 2 x 0,5 sau 0,75 mm2 caresuporta pana la 2 A( din pacate nu am la indemana tabelele ) :smt020 .Orice conductor pe o lungime data prezinta o rezistenta interna pe carese pierde o parte din puterea transmisa.Pentru a reduce aceste pierderi se folosesc cabluri mai groase, scurte sidin materiale cu rezistenta cat mai scazuta ( cupru, argint, aur, platina in ordinea asta ).Dar asta este deja audio super Hi-Fi.Ca o concluzie, legaturile la boxe si amplificator trebuie realizate cu mufe de calitate care sa asigure contact perfect iar cablurile utilizatetrebuie sa aiba o grosime suficienta pentru puterea folosita.Sunt cabluri dedicate de audio de 6 mm2 sectiune care se gasesc si se preteaza la o utilizare generala. Link spre comentariu
Guest1 Postat Octombrie 21, 2005 Partajează Postat Octombrie 21, 2005 Chiar ma intrebam cand o sa apara un topic pe tema asta si pe acest forum ? Discutiile despre cabluri interconect sau boxe sunt un neverending storry. Pana nu demult eram si eu sceptic si foloseam cabluri de "veioza" si interconect de 20lei de la Vitacom. La vremea respectiva, pe sistemul meu de atunci, am incercat si cabluri mai scumpe chiar audiofile. Nema diferenta. Am concluzionat ca audiofilii cu cabluri de sute chiar mii de euro sunt niste phsihopupu care au o imaginatie bogata si n-au ce face cu banu'. Ingineru' din mine stia ca efectul pelicular apare la frecvente foarte inalte iar variatiile de inductanta, rezistenta si capacitate pe metru intre doua cabluri, chiar cu sectiuni diferite, nu sunt asa de mari incat sa afecteze spectrul audio. Intr-un cuvant sunetul. Anii au trecut si incet incet sistemul meu s-a schimbat. Au aparut niste boxe Jm Lab. De la un amplificator de firma Technics am trecut la QUAD 405-reborn DiY care statea uitat de lume intr-o cutie. De la un CD player Technics am tecut la un Teac si mai recent la un Marantz tunat non oversampling. In acesta configuratie eram multumit de sistemul meu, asta pana intr-o zi cand un prieten mi-a dat un cablu interconnet audifil. Nu ma asteptam la minuni asa ca acel cablu a stat mult si bine la mine fara sa-l ascult. Intr-o seara neavand ce face am zis sa-l incerc. Ghici ce s-a intamplat ? Am auzit sunete pe care nici nu credeam ca exista pe CD-urile mele. Inaltele s-au ordonat, basul a devenit mai strans cu alte cuvinte toate componentele spectrale ale sunetului s-au asezat in faza, acolo unde trebuie. Din ziua aceea am devenit si eu un phsihopupu si am inceput sa caut cabluri bune si ieftine. Pana in momentul de fata, singurele cabluri (din cele pe care le-am ascultat eu) care au un raport pret/calitate bun sunt Neotech de la http://www.audioconcept.ro Pentru mine lucrurile sunt clare. Cablurile pot influenta calitatea sunetului, iar conditia minima - pentru sesiza diferentele - este un sistem audio decent. tibi Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum