Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

EUTRON


yo6pir

Postări Recomandate

Salutare la toti, Am o nedumerire asupra unui tip de mcu Atmel pe care l-am scos dintr-un dispozitiv de protectie a datelor. Acest dispozitiv din fotografii, are in componenta sa un mcu asemanator cu Attiny2313 sau AT90S2313 cu 20 terminale si alimentare pe pinii 10=GND , 20=Vcc. Problema e ca nu am reusit nicicum sa-l citesc. Daca stie cineva ceva date despre acest mcu ciudat, il rog sa ma lumineze si pe mine. Multumesc,Ovidiu.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • yo6pir

    4

  • srdjan

    3

  • Stefan

    2

  • vasile eugen

    2

Top autori în acest subiect

Asa ceva am intilnit la mine la servici(moara de griu).Este atasat la portul paralel si detine datele de la softul de pornire a PLC-ului.Fara acea chestie nu porneste utilazele.Utilaje marca Buler.

Link spre comentariu

OK, am inteles ca e ceva care tine cheia de la un soft, protejat la citire program inscris, dar ma gandesc ca poate se poate citi in-vreun-fel de pe portul paralel acolo unde se conecteaza ca si in modul uzual cum functioneaza. Oricum multumesc de raspunsuri. Mai astept pareri.

Link spre comentariu

pai ar trebui sa poti citi semnalele comunicatiei bidirectionale intre cele doua. totusi pentru asta iti trebuie un analizator logic ca sa memorezi 2-3 sesiuni de initializare si sa vezi in ce consta diferenta. eu presupun ca MCU are o functie de prelucrare a datelor in el si in momentul in care masina ii trimite niste date...acesta le prelucreaza cu functia respectiva si trimite raspunsul. masina face aceasi treaba cu datele si compara cu raspunsul primit. daca difera atunci refuza sa continuie operatiile. totusi poate e vorba de o cheie fixa pe care o trimite MCU catre masina... daca e asa atunci ar trebui sa o poti reproduce. Asta ar fi partea de autentificare... ulterior urmeaza transmisia de date prin acest "adaptor" care si aceasta poate fi criptata dar nu cred ca e cazul.

identificarea poate fi odata pentru intreaga sesiune de lucru sau pentru fiecare bloc de date transmis, deci trebuie urmarit si asta.

toate astea AR PUTEA fi valabile, totusi sunt doar parerea mea...

concret device-ul la care se leaga ce face?

 

ai putea cu ceva de genul acesta sa "adulmeci" ce se intampla: http://www.smartsniff.com/cgi-bin/gets.pl

Link spre comentariu

Aparatul la care se leaga este un PC cu un program de baza de date gen AUTODATA. Programul nu se deschide deloc decat daca este prezent la portul paralel acest device. Daca se deschide programul se pot consulta o multime de date referitoare la autovehicule.

Link spre comentariu

pai incearca sa faci un sniffing pe LPT sa vezi daca e vorba de acelasi schimb de date la fiecare pornire a programului si sa le reproduci ulterior fie cu un PC fie cu MCU. bafta sa ai sa fie cat mai usor

Link spre comentariu

ma gandeam eu ca se intampla ca la keylogger USB, aveau aceeasi functie ca EUTRON-ul tau adica protejeaza un soft impotriva folosirii neautorizate.tin minte ca a am citit ceva asemanator pe forum, dar problema nu era asa simpla la prima vedere. totusi cred ca exista ceva programe care emuleaza diferite porturi PC si astfel ii poti trimite date "false".

Link spre comentariu

Exact asa , in cazul in care am spus si eu ,stocheaza ultimele date ,informati care sau facut. Iar de la mufa cealata se face up-grade.Si tot acesta care il stiu are ca program in DOS si ruleaza sub Windows 98.

Link spre comentariu

Am incercat sa citesc sesiunile de logare cu Smartsniffer-ul indicat de srdjan dar nu am reusit sa citesc nimic pe portul paralel acolo unde l-am cuplat. Am lansat programul de lucru al EUTRON-ului de mai multe ori dar nimic. Mai stiti ceva programe din astea de sondare a porturilor si de salvare a datelor citite? Poate totusi reusesc sa vad ce se intampla in momentul cand programul de lucru ia legatura cu Eutron-ul si-i cere date de acolo. Ar fi bine de stiut, HI!

Link spre comentariu

încearcă pe o maşină linux, acolo practic, datele ce se scriu/citesc pe un port sunt întâi scrise într-un fişier.poţi folosi un script bash simplu prin care să copiezi cu "tee" conţinutul într-un alt fişier.în plus, având în vedere că e un program windows, programul îl rulezi controlat în wine, prin urmare poţi folosi tee sau pipe din lpt-ul virtual al lui wine.merge şi cu bochs, sau cu orice alt program de pc virtual...

Link spre comentariu

sniffer-ul indicat de mine nu stiu cat de bun e deoarece nu l-am folosit niciodata. ma gandeam ca te ajuta asa cum e. teoretic ar trebui sa poti citi adresa portului paralel 378 folosind orice program in masura in care sistemul de operare permite accesul direct la memorie

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări