sckump Postat Iulie 24, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2010 Dupa parearea mea 4khz e prea jos ptr supertw. Nu cunosc modelul de la Selenium dar Monacorul merge bine taiat pe la 8khz, dar asa ai probleme cu media. Cel mai bine este sa renunti la supertw. In acest sens TPL-150 e o varianta destul de buna, si cu un waveguide pe el ar fi si mai bun dupa parerea mea.Pentru Selenium, frecventa de taiere recomandata e de 5 kHz cu 12 dB/oct, insa in cazul meu aveam nevoie de o taiere undeva mai jos (minim 4 kHz, din cauza dispersiei relativ restranse a difuzorului de medii pe partea de frecvente mai inalte), si in aceste conditii a fost necesara o astfel de taiere. Ca si sunet, nu se simte o mare diferenta sa zic asa, ca si cum s-ar forta tweetere-le sa coboare sau ceva de genul, iar puterea la care sunt ele utilizate in general e relativ mica, cam 110 Watt sinus, inainte de L-PAD, deci ajunge la tweetere un maxim 25 Watt sinus (in melodii cred ca valoare e cu mult mai mica). Beyma TPL 150 cred ca e cea mai buna solutie, am gasit chiar si un proiect aproximativ identic cu al meu, dar cu filtrare activa, in care diferenta e facuta de difuzorul de inalte, care este chiar acest Beyma TPL-150. Si proiectul respectiv: http://www.bvaudio.sk/ , apoi: click pe "hifi" -----click pe " reproboxy" --------click pe " F3B" si ultima de jos.Singura problema pentru tweeterele Beyma TPL este pretul destul de mare, cam: 260 Euro plus TVA / buc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum