Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pareri tweeter Monacor MHD 540

sckump

Postări Recomandate

Salutare. A auzit cineva de firma Monacor sau eventual de tweeter-ul Monacor MHD 540 ? M-ar interesa ceva pareri, daca cunoaste cineva mai multe detalii eventual si despre firma aceasta, daca face lucruri de calitate sau nu. Pretul unui astfel de tweeter la noi e de cam 310 lei (pana acum e cel mai scump supertweeter care l-am vazut) si sunt curios daca merita banii astia:

http://www.partysound.ro/ring-radiator- ... -1465.html

Si graficul cu raspunsul in frecventa:

http://pics.ts-audio.biz/big/02_mhd-540_2.jpg

http://www.public-adress.fr/pr-1955/HAU ... -540.html#

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sckump

6

• VTP

3

• Yoshiro

2

• Spitfire

1

Top autori în acest subiect

Monacor este o firma de elita, cu decenii de traditie in materie de transformatoare, difuzoare(in special auto), "foarte prezenta" pe piata in anii` 70.

Link spre comentariu

Monacor nu prea face NIMIC! Doar comercializeaza produse din domeniu pro cu precadere incluzand si lumini, aparatura de scena, etc.

Vinde si difuzoare si accesorii pentru hi-fi, are proiecte de incinte pro si hi-fi cu produsele comercializate.

Are reprezentanta in Romania: www.monacor.ro

Date suplimentare pe www.monacor.com

Link spre comentariu

Deci inteleg ca ei nu sunt producatori, ci doar distribuitori, nu? Dar care este firma care le face lor produsele? Acestea sunt facute cumva la comanda functie de ce specificatii indica cei de la Monacor sa rezulte? Macar comercializeaza lucruri cat de cat de calitate sau doar chnezarii la preturi f mari? ms.

Link spre comentariu

Deci inteleg ca ei nu sunt producatori, ci doar distribuitori, nu? Dar care este firma care le face lor produsele? Acestea sunt facute cumva la comanda functie de ce specificatii indica cei de la Monacor sa rezulte? Macar comercializeaza lucruri cat de cat de calitate sau doar chnezarii la preturi f mari? ms.

Ce intrebari absurde pui!!!! Odata ce lucreaza in domeniul pro pentru sonorizari si iluminare, normal ca sunt respectate anumite standarde, care tin cont si de pretul produselor.La difuzoare, de ex. multe sunt produse de firme serioase, care lucreaza in regim OEM pentru branduri de renume, pentru a caror produse se plateste gras. Majoritatea producatorilor de renume din Europa sau USA lucreaza cu firme din China (continentala sau Taiwan), Singapore, HK sau Thailanda, fie executand tot produsul sau comandand componentele pentru asamblare (mult mai rar!!!) Majoritatea produselor sunt din nomenclatorul de baza al producatorului asiatic si "personalizat" pentru Monacor. Politica asta este generala in proportie de peste 90%, asa ca ideea ca ceva NU ARE nimic chinezesc este dovada de PROSTIE CU SCANTEI!!!!!!!!! Si in definitiv ce vrei??? Monacor iti ofera o garantie cat de cat ca produsul este in limitele fisei tehnice, nu este de pe Silicon Valley (Maica Domnului).Aud des pareri ridicole: "am luat doua woofere JBL ( de exemplu!) - nemaipomenite, scrie pe ele Made in USA!" Ei na-tzi-o franta ca tzi-am dres-o!!!!! Si pe costumele Armani de > 3.000 euro scrie Made in Italy!!!! Si eticheta e chinezeasca!In definitiv, daca vrei ceva ca lumea, calitativ si european, dece nu iei PT 382 de la CIARE????E 51 euro+TVA, 200W (max. 400W) SPL 105 dB/W/m, Fs = 1,8 kHzsauPT 262, la 42 euro + TVA , 150W, 105 dB/W/msau PT383, la 47 euro +TVA, 94 dB/W/m, 120 W, Fs=1 kHzAsta daca nu vrei chinezisme!www.ciare.com
Link spre comentariu
Vizitator viobio

am probat un asemenea difuzor ,este de inaltese foloseste in sonorizari pro,incinte de discoteca,aer liber in incinte de casa tipa rau ,nu are nici un fel de stralucire,"titie" si "sisie" pina da gauri in urechi ,chiar daca este foarte mult atenuateste produs in china ,se gaseste sub diferite marci,incepind cu 25 lei pina la 13o ,depinde de unde este cumparatai primit citeva exemple de la dl VTP ,tine seama de ele!

Link spre comentariu

eu unul nu as da atatia bani pe un supertw PA ca sa ascult in casa(ma refer la monacorul ala).Imi aduc aminte vag din celelte topicuri deschise si iti spun ca nu cauti unde trebuie.Vrei sa faci 3 cai,de casa,cauta un tw bun,ca ajunge.ALtfel o sa tot schimbi la ele pt ca chiar VTP a mai zis,raspunsul electric nu corespunde cu cel acustic.chiar daca scrie Ciare sau alt brand pe ele nu inseamna ca automant toate sunt ok pt ascultat in casade ex , pt382 am fost si am ascultat intr-un club ,erau separate asa pt ascultat ,nu in incinta mare,impreuna cu un wofer de 8" tot de la ciare si taia timpanele cand te asezai in calea lor,sasaia si tzatzaia ca-n filmele cu bruce lee..Nu pot zice ca nu mai se putea imbunatati sau conditiile erau propice,dar ce a fost de auzit s-a auzit...pt383 am eu pt uz intern acasa si este ok la banii lui,are si calitati si defecte,este f dificil ,dar daca il nimeresti,se ridica din categoria lui de pret,si se aude f fin si urca bine de tot ,desi nu ar parea(oricum,este directional).De ce nu incerci pe asta(are spl chiar spre 95db la 2,8v si fs la 1,2khz masurate),sau uite altul,MT320,daca tot ai bani, sau de la audax,focal,ca tot iti place sunetul mai stralucit.E greu de gasit tw bune cu spl asa mare cum iti trebuie tie,peste 94-95db sa sune placutCat despre monacor in general,are produse f diversificate,si coji si mediocre si de varf,trebuie doar sa stii sa le alegi putin fara sa spargi bugetul.Un tw de format mic cu sunet cald si calota textila de la monacor ar fi si DT28N.Am la masina pe bord si suna binisor (sau bine,f bine,depinde de pretentii)

Link spre comentariu
Vizitator viobio

viobio poti preciza te rog cum l-ai probat?

in incinta

cu diferite tipuri de filtre

am avut o pereche ale unui prieten care credea ca a cumparat "cel mai tare difuzor de inalte"

pina la urma a renuntat la ele

Link spre comentariu

Eu am inteles ca e vorba de sonorizare! Altfel nu recomandam produse CIARE pro pentru casa pentru ca au in gama home tweetere care depasesc cu mult produsele cu "renume" colosal!In orice caz, daca e vorba de sonorizari, si MHD 540 si cele recomandate de mine, ca sa sune bine, nederanjant, trebuie taiate sus ceea ce impune o solutie pe 3 cai!Poate ar fi bine ca cei care cer un sfat sa se gandeasca in prealabil la ce vor scrie pe tastatura!Si inca ceva: oricat ar parea de ciudat, cu artificii simple si alegerea corecta a solutiei, chiar si un tweeter fenolic de cea mai proasta calitate poate fi utilizat cu rezultate decente. De cele mai multe ori trebuie adoptata o solutie mai relaxata, chiar daca e mai complicata. Exemplu: se stie ca tweeterele metalice (calote titan, aluminiu, magneziu, etc.) au, chiar cu suspensie moale, un sunet dur daca sunt utilizate de la frecvente de lucru incepand cu 2 kHz. Ele vor concura cu cele mai bune tweetere cu calota moale, matase sau alte tesaturi, daca sunt utilizate cu cel putin o octava peste 2 Khz. In plus sunt mult mai precise pentruca sunt mai rigide si au distorsiuni mai mici la cresterea puterii ( nu se deformeaza).

Link spre comentariu

Intradevar, e pentru utilizare in casa (am vrut de la inceput boxe cu randament foarte bun). Ca difuzor de bass utilizez Beyma 12LX60: http://www.prescomaudio.com/webadmin/do ... 12lx60.pdf ,

pentru medii am Beyma 605ND: http://www.prescomaudio.com/webadmin/do ... /605nd.pdf ,

iar pentru inalte 2 tweetere Selenium ST 350: http://www.partsexpress.com/pdf/264-362s.pdf

Frecventele de taiere sunt la 400 Hz (Chebychev) si respectiv 4000 Hz (Butterworth), cu un L-PAD de 6 dB pe inalte. Datorita SPL-ului (98-100 dB la 1W/1m pe medii), daca vreau sa schimb tweeterele am nevoie de niste tweetere cu un randament macar la fel de bun, si care sa coboare bine pana in 4000 Hz. Cea mai buna varianta cred ca ar fi un tweeter tot de la Beyma TPL 150 cu un SPL de 100 db la 1W/1m: http://www.prescomaudio.com/webadmin/do ... tpl150.pdf

, dar si pretul e pe masura. Pot spune ca si tweeterele de la Selenium se aud binisor, au insa o "cocoasa" de vreo 5-6 dB pe la 7-10 kHz, iar sunetul pare un pic "rigid" (ascutit cumva) sa zic asa fata de alte difuzoare hi-fi, insa urca mult mai bine in frecventa. Am mai probat tot de la Selenium si ST 200, dar nu prea mi-au placut.

Link spre comentariu

Dupa parearea mea 4khz e prea jos ptr supertw. Nu cunosc modelul de la Selenium dar Monacorul merge bine taiat pe la 8khz, dar asa ai probleme cu media. Cel mai bine este sa renunti la supertw. In acest sens TPL-150 e o varianta destul de buna, si cu un waveguide pe el ar fi si mai bun dupa parerea mea.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări