strombi Postat Iulie 22, 2010 Partajează Postat Iulie 22, 2010 Salut am un microfon dinamic si as vrea sa il conectez pe placa de sunet la pc toate bune si frumoase dar cand bag microfonu cu 1000 de adaptari de jack sa intre pe mufa de 3,5 nu se aude nimic eu cred ca semnalul dat din microfon este f slab si daia nu se aude imi poate spune cinve o metoda sa il pun la pc printr-un preamplificator sau direct. ORI CE PARERE E BINE VENITA!!!! Link spre comentariu
ratza Postat Iulie 23, 2010 Partajează Postat Iulie 23, 2010 Din păcate nivelul semnalului de la microfon e foarte mic şi ai nevoie de un preamplificator, cum bine ai intuit. Poţi să-ţi faci cu vreo două operaţionale sau cu tranzistori. Link spre comentariu
mariobe Postat Iulie 24, 2010 Partajează Postat Iulie 24, 2010 tu esti lautar? vrei sa canti manele prin casa?nu inteleg ce inseamna dynamic dar stiu ca eu mi-am facut mai demult dintr-un microfon folosit la inregistrare de vechile casetofoane ,e vorba de o capsula metalica cu doua picioruse si am folosit-o un timp pt discutii pe mess,skype pt ca i-mi calcasem castile (chinezesti desigur) in picioaredaca bagi micul ala in mufa in care trebuie nu uita sa si setezi sa mearga intrarea aia din placa audio.e vorba de o simpla bifa,era un programel care modifica vocea,se mai distra fica-mea cu el Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Iulie 24, 2010 Partajează Postat Iulie 24, 2010 Microfon dinamic = microfon cu membrana, care foloseste exact principiul difuzorului, dar invers. Microfoanele alea in capsula (electret) lucreaza un pic diferit si au nevoie si de alimentare (au preamplificator intern). De aceea prezenta acelei tensiuni de 5v la cativa mA pe jack'ul de microfon. In aplicatii pro se lucreaza cu 48v si se numeste "phantom power" pentru ca permite conectarea unui microfon dinamic (care nu utilizeaza acea tensiune) fara a'l defecta. Link spre comentariu
strombi Postat Iulie 28, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 28, 2010 Cine stie cunoaste ce un dinamic si ce e un electret.Eu as vrea sa connectez microfonu la preamplificator si preamplificatorul la pc.Cred ca ati inteles ce vreau sa spun daca puteti sa ma ajutati cu o scheme sau deja kitul Link spre comentariu
ratza Postat Iulie 28, 2010 Partajează Postat Iulie 28, 2010 Dacă dai o căutare după "dynamic microphone amplifier" pe google (imagini) o să ai de unde alege. Link spre comentariu
mariobe Postat Iulie 29, 2010 Partajează Postat Iulie 29, 2010 Microfon dinamic = microfon cu membrana, care foloseste exact principiul difuzorului, dar invers. Microfoanele alea in capsula (electret) lucreaza un pic diferit si au nevoie si de alimentare (au preamplificator intern). De aceea prezenta acelei tensiuni de 5v la cativa mA pe jack'ul de microfon. In aplicatii pro se lucreaza cu 48v si se numeste "phantom power" pentru ca permite conectarea unui microfon dinamic (care nu utilizeaza acea tensiune) fara a'l defecta.stai ma ca m-am blokat,nu stiu de ce alimentare zici tu acolo,microfonul seamana cu cele din telefoane,casetofoane(cu recorder de doi lei) si are doar doua picioare deci nu vad despre ce alimentare e vorbadeci repet: ce vrei sa faci tu cu microfonul ala? nunti? sau doar sa te joci prin casa? Link spre comentariu
Jimmy Postat Iulie 29, 2010 Partajează Postat Iulie 29, 2010 stai ma ca m-am blokat,nu stiu de ce alimentare zici tu acolo,microfonul seamana cu cele din telefoane,casetofoane(cu recorder de doi lei) si are doar doua picioare deci nu vad despre ce alimentare e vorbaExact alea sunt microfoane cu electret, si au nevoie de o alimentare cu tensiune continua de cativa volti pt. a functiona. Semnalul util apare apoi suprapus peste acea tensiune continua, si poate si separat usor printr-un condensator. Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 29, 2010 Partajează Postat Iulie 29, 2010 stai ma ca m-am blokat,nu stiu de ce alimentare zici tu acolo,microfonul seamana cu cele din telefoane,casetofoane(cu recorder de doi lei) si are doar doua picioare deci nu vad despre ce alimentare e vorba?Fix "doua picioare" are. Unul il conectezi la masa si de la al doilea trimiti semnal la amplificator. Tot pe al doilea "picior" vii cu o rezistenta de 4,7...12K de la o alimentare (5...12V) - asa se alimenteaza preamplificatorul inclus in capsula acelui microfon condensator (electret). Separarea Vcc/semnal va fi facuta de condensatorul de la intrarea preamplificatorului. Unele scule mai destepte au alimentarea inclusa si atasata pinului de semnal de la mufa de intrare - acolo va scrie ca are "phantom power".L.E - intre timp a postat si jimmy Link spre comentariu
junior Postat Iulie 30, 2010 Partajează Postat Iulie 30, 2010 Eu am facut schema asta si merge foarte bine (zgomot mic) .Am inlocuit tranzistorul de la intrare cu unul de putere medie (BD135) si zgomotul a mai scazut putin .Asta daca microfonul este dinamic , pentru ca din cele scrise mai sus nu prea m-am luminat . http://www.zen22142.zen.co.uk/Circuits/ ... yn_mic.htm Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 30, 2010 Partajează Postat Iulie 30, 2010 Amplificatoarele cu baza comuna prezinta o impedanta foarte mica de intrare, deci sint potrivite microfoanelor dinamice care au o impedanta de 200...600 ohmi. Pentru micsorarea zgomotului poti utiliza tranzistoare 2SA733BL, 2SC1815BL, BC549C, BC239C. Link spre comentariu
strombi Postat August 9, 2010 Autor Partajează Postat August 9, 2010 Deci pt.cei care nu au inteles ce vreau sa fac vreau sa folosesc acest microfon pt.pc!Cineva mai sus ma intreba daca sunt lautar??!!Nu nu sunt lautar vreau sa fol microfon dinamic deoarece eu consider ca ofera mai buna calitate cel dinamic fata de electret.As dori daca se poate un preamplificator la care sa conectez microfonu si preamplificatorul pe placa de sunet a calculatorului. Link spre comentariu
stefanstudio Postat August 9, 2010 Partajează Postat August 9, 2010 ofera o calitate mai buna daca il bagi in mixer si microfonul nu e dinala de 2 lei si io am bagat unu la pc si se auzea incet, pentru pc tot ala electret e mai bun da sa ai o placa de sunet ceva mai stralucita io am una cu efecte la mic in timp real cum ar fi eco ,bine ca si microfoanele cu electret sunt de diverse calitati unele foarte bune unele bune unele sau aproape toate chinezesti Link spre comentariu
ratza Postat August 9, 2010 Partajează Postat August 9, 2010 stefanstudio, nu-ţi merg tastele cu semne de punctuaţie? Link spre comentariu
remus68 Postat August 9, 2010 Partajează Postat August 9, 2010 As dori daca se poate un preamplificator la care sa conectez microfonu si preamplificatorul pe placa de sunet a calculatoruluiUite un preamplificator deosebit de simplu. Utilizeaza un NE5532 (pentru varianta stereo) http://www.zen22142.zen.co.uk/Circuits/ ... 71_mic.htmPoti mari amplificarea (daca este necesar) marind valoarea lui R2. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum