bogdan_ Postat August 31, 2010 Partajează Postat August 31, 2010 pt unii....nici nu banuiesti... Link spre comentariu
danb1974 Postat Septembrie 1, 2010 Partajează Postat Septembrie 1, 2010 Hai sa nu facem misto de cei care nu sint electricieni. Pe linga faptul ca 220V sint suficient de periculosi pentru cine da jos siguranta gresita sau e mai zorro si lucreaza sub tensiune.Nu cred ca un medic face misto de noi ca nu stim sa ne punem o perfuzie sau sa ne luam singe. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Septembrie 1, 2010 Partajează Postat Septembrie 1, 2010 @danb1974Sper ca nu s-a interpretat ca ironic ce am zis. Eu chiar vorbeam foarte serios. Link spre comentariu
Vizitator brother Postat Septembrie 4, 2010 Partajează Postat Septembrie 4, 2010 daca lasi lumina aia de veghe acolo nu este nici o problema ,dar ai sa observi ca scade durata de viata a becului economic Link spre comentariu
Vizitator Lorand27 Postat Septembrie 5, 2010 Partajează Postat Septembrie 5, 2010 Salutariacum mi-am facut instalatia electrica la casa si eletricianul care a facut instalatia mi-a zis, sa nu imi pun intrerupatoare cu led daca in viitor se schimba (si dupa cum am auzit se schimba toate becurile traditionale cu cele economice) becurile cu cele economice deoarece cand stingi lumina ledul de la intrerupator da comanda inapoi la becul economic. O sa scurteze durata de viata cu siguranta. Numai bine Link spre comentariu
Vizitator caif Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 a-ti auzit cumva de diode? daca da asta e una din cele mai economice solutii . Verificata personal in acest caz cu becurile economice si intrerupatoarele cu led chiar functioneaza! Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Ia puneti dvs. aici schema aia cu diode...! Link spre comentariu
bogdan_ Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Si eu sunt foarte curios cum..... Link spre comentariu
Vizitator caif Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 nu e ceva complicat, practic eu m-am gadit ca cel mai facil de actionat este asupra comutatorului asa ca ma incercat sa blochez acea minima tensiune care se inchide prin bec pentru aprinderea ledul de semnalizare al comutatorului, ceea ce eu am banuti este ca aceste becuri economice au mic circuit si mai precis tr sa aiba un condesantor care se incarca la un momendat la o anumita valoare suficient de mare si de repede si atunci tensiuen acumulata pe o altenanta pozitiva este descarcata pe cea negativa prin bec si duce la cea clipocire si de aici mi-a venit ideea ca trebuie practic sa o blochez pe cea pozitiva si sa nu o mai las sa treaca si cela mai simplu care este sa pun o dioda care sa blocheze practic tu tr sa identifici pe cei ai legat comutatorul faza sau nul in prima faza dupa cauti sa pui dioda in mod corect inseriata cu rez+led+dioda pe tine interesandute sa o montezi dupa led ca sa ti sa aprinda. daca iti este greu sa iti dai sema cum tr si pt a spori eficienta tr sa pui 2 dioade inserita dar in opozitie. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Eu unul n-am inteles nimic din acea fraza de 195 de cuvinte ! Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 6, 2010 Partajează Postat Octombrie 6, 2010 Macar ai avut rabdarea sa le numeri... eu nu,dar e interesanta expunerea In esenta cred ca a vrut sa spuna ca a inlocuit becul indicator cu neon cu un LED...la faza cu alternantele m-a pierdut pe traseu Link spre comentariu
bogdan_ Postat Octombrie 6, 2010 Partajează Postat Octombrie 6, 2010 2 dioade inserita dar in opozitie.Pai 2 diode inseriate in opozitie inseamna ca tu blochezi curentul in orice directie. Probabil ca in felul asta leakage-ul diodelor iti aprinde neonul din intrerupator, dar asta e echivalent cu a inlocui rezistenta aia in serie cu neonul cu una mult mai mare. Link spre comentariu
Vizitator caif Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 2 dioade inserita dar in opozitie.Pai 2 diode inseriate in opozitie inseamna ca tu blochezi curentul in orice directie. Probabil ca in felul asta leakage-ul diodelor iti aprinde neonul din intrerupator, dar asta e echivalent cu a inlocui rezistenta aia in serie cu neonul cu una mult mai mare.Exact!! ideea e sa blochezi acea scurgere de tensiune care are loc catre bec, in mod normal din polarizarea ledului trebuie ca potentiualul catodului sa fie mai negativ cu cel putin 1,2 v teoretic deci practic nu te intereseaza pe ce alternanta este atat timp cat timp anodul este mei pozitiv decat catodul, 2. Ideea de a folosi un rezistor de o val mare nu iti va rezolva prob dupa parerea mea, vei reusi sa micsorezi intradevar curentul dar daca cum am zis el are un condensator acesta se va incarca va acumula o anumita sarcina pe cand diodele vor bloca, ideea de a le folosi in opozitie ma gandesc ca e pura comoditate fara sa mai stai sa te gandesti cum sa montezi sa nu greseti polarizarea pe langa faptul ca ofera o rez mai mare ! gata ca iara scriu prea mult si o sa ii ia mult timp la numarat! Link spre comentariu
bogdan_ Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 Ori ca pui rezistenta, ori ca pui dioda e acelas lucru. In plus, la tot ce am vazut eu intrerupator este cu bec cu descarcare in gaze, nu cu led. Un led ar avea nevoie de un curent prea mare pentru functionare. Link spre comentariu
Vizitator caif Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 sunt si cu leduri unele intrerupatoare eu unul la astea ma refer ma gandesc ca principul e valabil si sincer eu prefer dioda , asigura o rez destul de buna in polarizare inversa nici ceea ce spui nu e zic ca nu ar merge, pana la urma conteaza rezultatul. nu prea imi imaginez cat crezi tu ca ar consuma un led curent pt ase aprinde dar nu ii este necesar un curent prea mare ci de ordinul miliamperilor in fc si de culoare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum